neljapäev, 7. detsember 2023

PIME ON! NAGU KOTIS ELAKS


Täna magasime terve päeva (Roosil ju vaheaeg). Null energiat! Siis sain aru - täna ei andnud päike end terve päeva jooksul mitte kordagi näole. Ja taevas oli hall ning vihma tibutas lakkamatult. 

Ela nagu Eestis, ma ütlen :D Õnneks ei ole vähemasti väga külm. Päeval on 13 ja öösel 11. Aga pime on ikka. Ja tuul ja vihm.
No hüva, saimegi terve päeva pikutada :D Nüüd Inno halastas ja hakkas süüa tegema. Poole tunni pärast peaks valmima isuäratav pajaroog. Küll on ikka hea, kui mees süüa teha oskab. 

Ülal varsti õide puhkev nartsiss meie aia oliivipuu alt :) 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ok, vanemast inimesest ma saan aru, et täiskasvanu ajalehega/raamatuga tšillib, ka..

Aga mis valemiga saada pikutama lapsed? Lastel on ju enerrrrrrgia - nad lihtsalt ei püsi lapiti maas. Meil päevas mitmeid kordi nagu kera veereb ühest toast teise - joostakse, aetakse taga, maadeldakse maas jne. jne. Muidugi käivad selle juurde veel valjud hääled, lärmakas naermine, kilakamine...

Mis me vabast päevast üldse räägime - laup/pühap kulgevad meil müdina ja tralli saatel (nad käivad ka õues, aga see ei loe), kui on tumedam/pimedam ilm - see ka ei loe, toas käib tavapärane trill-tall ikka. Kuid isegi argipäeva õhtupoolikud (kui lapsed on olnud lasteaias/koolis ja peaks olema justkui väsinud)on meil tegelikult suht müdinarikkad. Eks vahepeal ka vaadatakse multikat, joonistatakse, pannakse legosid või puslesid kokku vms., aga rõhk on sõnal "vahepeal". Kes juba väsinumad on ja tagumikku maha kipuvad toetama, on ikka need va täiskasvanud :D

Päeval telesadete, filmide vms. vaatamisest olen täiesti võõrdunud. Lapsed tervet pikka filmi (isegi, kui see on lastekas/koguperekas) paigal ei püsi niikuinii - ja mina selle müratausta tõttu, mis nad tekitavad, jällegi ei kuule heli :)

Nojah, nüüd pistsid 2 pidžaamades tegelast jälle mürama. Tüüpiline! Niipalju siis õhtust ja väsimisest. Pean nad vooditesse eskortima ja tuli kustu (see on neil refleks, siis nad enam ei mölla). Seejärel on võimalik juba isegi telku häält kuulda.