neljapäev, 11. aprill 2024

AMEERIKLASED ON SELLISED JA HISPAANLASED ON SELLISED :D


Mu isa käis 80ndate lõpus Ameerikas. Enne seda oli ta käinud kuuekümnendate lõpus, pärast Kennedy tapmist, ja siis käis ta veel ka 90ndatel. Seal olles sõitis ta koos õemehega läbi terve Ameerika, idarannalt läänerannale ning tagasi. Käis Niagara kose juures ning Lake Champlain'il kalal. Tagasi tuli teadmisega, et Ameerika on suur ja lai ning kunagi pole võimalik öelda, et vot, ameeriklane on selline.

"Newyorklane on täiesti teistsugune kui see, kes elab Seattle'is," seletas ta mulle. "Ameerika koosneb paljudest osariikidest ja kõik osariigid on erinevad."

Meie Innoga kordasime isa trippi 2008. aastal kevadel. Pärast isa surma. Sõitsime lennukiga Washingtoni, rentisime säält Chevy Suburbani ning kruiisisime sellega mööda Road 66i läänerannale. Osariigid, mis me läbi sõitsime, olid: Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Alabama, Mississippi, Louisiana, Texas, New Mexico, Arizona, California ja Nevada. Minule jäid kõige eredamad mälestused Orleans'ist (muusika!) ning San Antoniost Texases, aga ka Savannah South Carolina's oma koloniaalsete majadega oli lahe ning mõistagi oli lahe näha kord elus Las Vegast. Ma arvan, et sama tretti me teist korda enam ei teeks, nüüd läheks põhja kaudu.

Tõdesin selle reisi ajal sama, mida isa - ameeriklased on erinevad. Ja, uskuge või mitte, sama lugu on Hispaanias. Ka hispaanlased on väga erinevad. Meie näiteks elame konservatiivses Extremaduras, mis on oma pindalalt sama suur Kui Eesti Vabariik. Ma ei tea, kus need liberaalid siin täpselt elavad, aga ehk Madriidis või Barcelonas. Siin igatahes valitsevad konservatiivsed väärtused ja meile see sobib :D

Pildil mina South Carolinas Myrtle beach'il.

Kommentaare ei ole: