laupäev, 15. juuni 2024

NATUKE HISPAANIA ELUST KA

Jahedapoolne juuni jätkub. Nii jahedat juunikuud ausalt öeldes ei mäletagi! On ju siin oldud mitmeid suvesid ning meeles on ka 40-kraadise kuumalainega juuni, mil inimesed Portugalis oma autodesse tulelõksu jäid ning nende sisse ära põlesid. Läinud aastal sättisime end samal ajal juba Baleali, ookeani äärde, et 42-kraadise jaanikuumuse eest põgeneda. Olime seal ühtekokku kümme päeva.

Ja nüüd? Nüüd peab vaatama, et end õhtul ära ei külmetaks. Öösel on 11 (!!!) kraadi ning päeval 28. Kohe läheb külmemaks. Teisipäeval-kolmapäeval on siin 23-24 ning sajab. Sajab! Ma ei mäleta ühtegi sellist juunit siin, mil oleks SADANUD. Aga nüüd sajab. Nädal aega tagasi sadas nii rajult, et tänavad ujusid. Maapinnale on see muidugi hea, aga sellist asja pole siin nähtud aastaid.

Aga ma ei kurda. Väga tore ning mõnus. Mind hakkasidki need kuumad Hispaania suved väga tüütama. Nüüd on selline mõnus soe Eesti suvi. Lahe. 

Roosil veel kool lõppenud ei ole, järgmisel nädalal on tal veel esmaspäeval õppetöö ning siis teisipäeval suur koolilõpu pidu. Praegu nad harjutavad hoolsalt kooli lõpupeo tantsu, mis on üks Hispaania Eurovisiooni lugu. Mitte too viimane :D Roosi näitas mulle seda ja tundus väga lahe. Sammud on tal juba selged. Läheme vaatama ja teeme video ka. 20. juunil on kool läbi ning võib alata suvevaheaeg, mis kestab 15. septembrini. 

Kommentaare ei ole: