reede, 18. oktoober 2024

ROOSI SÕBRANNA

Roosil on tekkinud esimene päris Hispaania sõbranna. Klassiõde, kellega ta kõige paremini klapib. Eile käis too sõbranna esimest korda meie pool, Roosil külas. Esmalt küsis ta Roosilt koolis, kas tohib talle külla tulla, ja siis kirjutasin mina - hispaania keeles - tema emale, et loomulikult on tema tütar meie poole teretulnud. Ja et mis aeg neile sobiks. Ema vastas, et tütar tahaks tulla juba täna (ehk eile) ja kas sobiks kell 17. 00. See on aeg, mil hispaanlastel on siesta lõppenud - nad on perega lõunat söönud ning mõnusasti leiba luusse lasknud. 

Leppisimegi kella viie peale kokku ja kell 17. 15 oli Roosi sõbranna koos emaga meie värava taga. Siin Hispaanias toovad emad lapsed ka sõprade poole, lapsed üksipäini ei hulgu. Sõbranna ema oli väga sõbralik ning pakkus "recogida" ehk järeletulemise ajaks kell 19. 30. Mulle sobis see hästi. 

Roosi ja tema sõbranna olid taaskokkusaamise üle väga rõõmsad. Jälgisin silmanurgast, millega nad tegelesid. Kõigepealt tormati meie hoovi külaliskassidega mängima. Inno oli ostnud värsket kala ja pakkus, et tüdrukud võivad kassidele kala viia. Need muidugi kohe nõus :D Pool tundi mängiti kassidega. Siis tulid tüdrukud tuppa ja hakkasid Roosi koolilaua taga joonistama. Siis läksid nad Roosi tuppa ja hakkasid seal nukkudega mängima. Ma ei tea, kas Eestis üheksased tüdrukud veel nukkudega mängivad, aga siin küll :D Seejärel jälle välja kassidega tegelema. Mingi aeg jooksis välja ka Ella ja suuremad tüdrukud hakkasid Ellale numbreid õpetama. "Un, dos, tres, cuatro, cinco, seis!" laulis väike Ella tuppa joostes. 

Õhtu lõppes kiige peal kiikudes ja kilgates. Kõik see aeg räägiti omavahel vahepeal hispaania ja vahepeal inglise keeles. Aga panin tähele, et Roosi räägib juba väga hästi hispaania keelt.
Sõbranna ema tuli talle järele kaheksa paiku, kui hakkas juba vaikselt pimedaks kiskuma. Kõik see aeg ei võtnud tüdrukud mitte kordagi kätte mitte ühtki nutividinat.

Täna läks Roosi sõbranna poole ja pakkis kaasa hulka joonistustarbeid. Pidavat olema plaan koos joonistama hakata.

Kommentaare ei ole: