Hautasin täna pannil vähese oliiviõli (kasutan Borgese õli, aga ilmselt sobib hästi ka kodumaine Olivia rapsiõli) sees keskmise kuumusega kooritud ja ca 1 cm jämedusteks ratasteks lõigatud punast peeti ja kaalikat. Ja tulemus oli mmmm.......
Nämma ühesõnaga.
Hautada, või ütleme siis et tasasel kuumusel praadida, kaane all, tuleb kõigest kuskil 15 minutit, selle aja sees võib viilakaid paar korda pannil ringi tõsta. Ja tulemus on selline, et kaalikas, mis muidu on sellise kibeda maitsega, muutub magusaks nagu banaan. Või ananass. Aga hinnavahe on poes ju meeletu! Lisaks sellele on kaalikas kodumaine.
Peet maitseb samuti hea, aga mitte nii hea kui kaalikas.
Samamoodi saab hästi valmistada kartulit, sibulat, küüslauku. Kusjuures küüslauk muutub nõnda lausa magusaks, samuti sibul. Hoopis teine tera!
6 kommentaari:
Vot see on Inno Vatsioon !
täna näitas Oliver etv-s,kuidas ta peete grillis.Kohe homme proovin järele, ajas nii isu peale!A röstimine on üldse hea, toob toidu maitse eriliselt esile.Ma enne supikeetmist röstin enamus aineid läbi, maitsvam.
Vau, vot on mees.
Inno, saa muutud mulle üha meelepärasemaks. Kuidas küll Ingrid sai sinusuguse käest lasta.
Mis te varem siis talvel sõite?? Muideks on kaalikas, peet, porgand ahjus küpsetatuna veel paremad. Lisage natuke õli, nt provencale ürdisegu ja balsamiveini äädikat. Juurde võib veel teha ahjus liha.
Eks me sõime näiteks keedupeeti, mis pole üldse hea, sellise okse maitsega.
Ja ahjus poti sees hautatud aedviljad kaotavad igasuguse maitse, kui nad veel kokku panna, maitseb see kõik nagu kartul, või midagi taolist. Koos lihaga hauduvad need aedviljad liiga kaua, maitse kaob ära. Ehk porgand säilitab mingit maitset ka ahjus.
Kuumutamisel kaob oliivõlist jõud ja vägi...parim on külmpressi oliivõli...oliivid akumuleerivad taevalikku energiat...jne.
Vargad ahju!
Postita kommentaar