pühapäev, 6. jaanuar 2013

Ameeriklastel Afganistani ees karmavõlg, aga eestlastel?

Sellest võib aru saada, miks jänkid nii entusiastlikult Afganistanis möllavad- neil on karmavõlg 1980ndatest aastatest, mil nad seal millegi ees risti ette ei löönud ja isegi vanakuradit ennast ehk islamiäärmuslasi toetasid, peaasi, et saaks NLiidule sitta keerata. Nüüd on Afganistanis äärmuslased võimul ja ameeriklastel tükk tegemist, et nad sealt minema ajada.

Ameeriklaste "kiindumust" Afganistani võib mõista- neil on auvõlg afgaani rahva, eriti naiste ees, kes pärast äärmuslaste võimuletulekut tagasi keskaega sattusid. Aga mis kuradi asi on Afganistanis ajada eestlastel, kes NLiidu vägede koosseisus juba kannatasid 1980ndatel nendesamade äärmuslaste vastu võitlemisel. Eestlaste osalemist Afganistani sõjas põhjendatakse vajadusega end NATO ees tõestada, aga kas NATOl siis eestlaste jaoks tõesti midagi mõistlikumat pole pakkuda?!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kivisildnik ütles ju avalikult ,et eestlased käivad USA narkopõlde Afganistaanis valvamas.Ei ole vast kellelgi saladuseks ,et USA poolt võimule upitatud Taliban keelustas narkootikumide kasvatamise surmanuhtlusega.Peale seda "rahu valvama" mindigi.Iraagis oli "söök nafta eest" ,Afganistaanis aga "oopium söögi eest".
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/afganistani-moonipollud-andsid-rikkaliku-saagi.d?id=4127489

Anonüümne ütles ...

Teatud kasu siiski on. Mida vähem on taliibe, seda parem kõigile.