laupäev, 27. aprill 2013

Euroopa tirib Eesti langusse

Euroopa liigub langusse, väljavõte New York Timesi veebist.

Veel mõned aastad tagasi räägiti, kuidas Euroopa majandus päästab Eesti, nüüd on asjad aga vastupidi, Euroopa sügav kriis tirib Eesti langusse. New York Times maalib Euroopa majandusest päris sünge pildi, kus kõik õlekõrred, isegi Saksamaa on ära kasutatud ja nüüd ei hoia suurt kukkumist enam miski tagasi. Paljukiidetud kärpekavad pole andnud loodetud tulemusi ning tõmmanud majandused veel sügavamasse langusse. Näiteks Hispaanias tõusis tööpuudus kärbete peale rekordilise 27%ni. Noorte tööpuudus on jõudnud Hispaanias hirmuäratava 60%ni.

Eestil tuleb paratamatult lõivu maksta liitumise eest selle maailma kõige tagurlikuma ja aeglasemalt areneva majandusega, mille nimi on Euroopa Liit. See ei takista Eesti otsustajaid Euroopale pimesi takka kiitmast, nii nagu kiitsid Eesti juhid kunagi takka NSV Liidule. Pole midagi öelda, kõik kordub ja Eesti riigi juhid jäävad samasugusteks, olgu siis tegemist Konstantin Pätsu, Karl Vaino, Edgar Savisaare või Andrus Ansipiga. Eesti rahvale jääb üle vaid lõuad pidada ja edasi kannatada. Või oskate tuua ajaloost ajajärku, mil eesti rahvas poleks kannatanud?!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Muinasajal vast oli eestlaste kannatused kõige adekvaatsemad st vabalt endale valitud, hiljem suures osas valiti kannatusi meile. Aga kannatustest ei pääse keegi, küsimus on nende mõttekuses.

Kristlik revolutsionäär