kolmapäev, 10. oktoober 2007

Hoiatus: Hanno Tomberg


Väljavõte tänasest Postimehest.

Tahaks hoiatada poliitiku Ene Tombergi vanema poju Hanno Tombergi eest. Ja tema jutu eest ka. Puutusin temaga mõnda aega kokku Äripäevas, ning minu kogemus on, et tegemist on suht ara tegelasega. Kes lükkas kõrvale ajakirjanik Peep Soomani altkäemaksu-loo ettepanekud, millest hiljem tuli Bonnieri uuriva ajakirjanduse preemia. Siis kui Tomberg oli Äripäeva uudistetoimetuse juht. Ja kui oli otsustav lehe kokkupanemise aeg, tavatses Tomberg valmistada ette oma mingi tele-NBA korvpalli-ülevaateid. Vist toonasele Taska Kanal 2-le.

Ja nüüd on see sell end sisse seadnud maksumaksja raha eest toetatavas televisioonis. Kus on juba suutnud minema puksida ETV raudvara Vahur Kersna. Ning keerata kogu programmi perse. Nii et ma, Irja ka, pole ETVd (välja arvatud Terevisiooni) vaadanud juba mitu kuud. Sest sealt pole midagi vaadata. Kanal 2 ruulib täiega.

Ja Tomberg nimetab ETV viimase aja "õnnestumisteks" ooperi Tosca ja TÜ 375 ülekandeid. No tohho tillaja! Ja et siis Pekingi olümpia.

Minu meelest pole ETV juba ammu täitnud eesmärke, mida seadusandja ootab. See on siis rahvas. Rahvas on hääletanud ETV saated üksteise järel TOPist välja.

Ja ma ütlen ausalt, ETVd pole rünnatud alusetult. See, mis sealt tuleb, on suures osas savi.

Kommentaare ei ole: