pühapäev, 7. oktoober 2007

Ood Tartu turule



Vaade Emajõele 100 aasta eest.


Ja sama koht täna.

Niipalju, kui ma Eestis olen ringi käinud, on Tartu turg kindlasti kõige etem. Mis tähendab, et oli õige otsus veidi enam kui 10 aastat tagasi bussijaama juures asuva praeguse kesklinna Statoili koha pealt vana räämas turg viia Emajõe äärde. Ja tõesti, ka nüüd, 10 aastat hiljem annab see silmad ette kõigile Eesti turgudele. Tallinna turud on pigem nagu naljanumber, mingite maffia-meeste taskuturud, kus pole olnud juba aastakümneid olulisi arenguid.

Tartu turult on mõnus osta kõiksugu puu- ja juurvilju. Olla võimalikult lähedal tootjale endale. Kui kauplustes seda tunnet pole.

Mis Tartu toidukaubandusse veel puutub, siis saab poest kõige värskemaid puu- ja juurvilju Säästumarketist. Kalavalik on kõige parem, lisaks Sadamaturu kalasaalile, Rimis ja Kaubamajas. Mahlavalik on parim Selveris. Ja alkoholivalik Rimis.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kõige ülbem kalavalik on siiski Zeppelini Maximas, kus peale elus austrite ja muu sellise nalja saab ka värsket tuunikala ja vähemalt nelja-viite eri sorti valget kala doradost paltuseni. Pluss eriti tore on see, et kui hakkab uus kaup tulema, hinnatakse vana alla. Ta on ikka sama värske ja tore, aga lihtsalt vaja kiiresti lahti saada. Väga meeldiv on saada kuus austrit 30 krooniga näiteks. Algul ma muidugi kartsin veits, et äkki tulevad koos muu toiduga hiljem üles tere ütlema, aga proovimata ei saanud jätta. Midagi ei juhtunud. Võib rahulikult osta.

Anonüümne ütles ...

Tartu turu taga-lõpus, on lahe väike poeke, kus müüakse igasuguseid uusi venemaalt toodud tööriistu, üleskeeratavaid hiina lelusid ja kõiksugu muud retro-kraami. Ülilahe.