pühapäev, 7. oktoober 2007

Tiina Lang paneb segast


Väljavõte viimase Anne juhtkirjast.

Ajal, mil kurdetakse, et inimesed peaks vähem tööd rabama, et kauem ja kvaliteetsemat elu elada, kirjutab ajakirja Anne peatoimetaja Tiina Lang viimase numbri juhtkirjas vastupidist: et oh neid loodreid, kes ei viitsi tööd rügada, higimull otsa ees.

Lang on pahane, et "enamik töötajatest adub tööandja kramplikku hirmu, kui töötajat püütakse peibutuslikult mõnesse muusse asutusse üle osta või ta otsustab tüdimusest lahkumisavalduse lauale visata, sest tore oleks vagabundlikult maailmas luhvtitada, huulil stampfraas stiilis "töö pole jänes, mis eest ära jookseb"." Ja lõpetuseks loodab Lang, et "vaevalt, et mõtestamata ja sihitu seiklushimu ning "vabadus olla vaba" on elueesmärk."

Õigupoolest ei saa ma Langist aru, sest niipalju kui ma tean, on ta Annes lihtne palgatöötaja, töömesilane, kellele makstakse vaid murdosa sellest nutsust, mis tema töö läbi omaniku taskusse kukub. Ja mis Lang siis selle omaniku pärast muretseb? Ükski töötaja ei tohiks olla nii loll, et hakkab mõtlema nagu tööandja. Sest siis põleb ta suht ruttu läbi. Tööandjaga tuleb mängida pokkerit. Mõnuga. Meelitada pappi välja, kuis võimalik. Sest kes ei küsi, sellele ei maksta.

Nii et Lang, marss tööandja manu ja nõua vähemalt 10 prossa juurde. Vähemalt minu eks Ingrid tegi seda samas meediagrupis pea iga kuu. Vahel anti, vahel mitte.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tore, et see idioot, kes selle jura on kirjutanud seda asja nii täpselt teab. Kas sa tead, kuidas inimesed toimetuses töötavad ja mida teevad? Ilmselgelt MITTE. Võta endale vabadust otsida kuskilt aju ja mitte sellist jama suust välja ajada, napakas!!

Anonüümne ütles ...

Täpselt Krissu...ei maksa inimest niisama sõimata, kui ise ei tea asjast midagi.
NB! Tiina Lang on väga tark inimene.

Anonüümne ütles ...

Hahaha, nii vahva on vaadata kuidas Inno ja Irja suudavad lihtsurelikke närvi ajada ja seda kõigest oma arvamust välja öeldes. Ja seda enam on tore vaadata kuidas inimesed kohe sõimlema kipuvad, näidates sellega oma mõtlemisorgani puudulikkust. Jõudu ja jaksu I&I.