esmaspäev, 16. juuni 2008

Saatsime sellise kirja asutustele

millele otame nüüd vastust:

Lugupeetud Harju Maakohtu esinaine
Lugupeetud Riigikohtu esimees
Lugupeetud justiitsminister
Lugupeetud peaminister
Lugupeetud kultuuriminister

Viimase aja kaks kõige kõmulisemat kohtulahendit, nimelt Kadri Kõusaare filmi "Magnus" ning Olavi Ruitlase blogi ärakeelamine, on juhtinud meie kõigi tähelepanu väga olulisele tõigale. Nimelt, tõde on ebamugav. Loovisikud on küll seniajani püüdnud väita, et tõde on neile tööks vajalik, sest enamasti ammutavad nad inspiratsiooni omaenese või oma lähedaste elust, kuid lugupeetud kohus on nende kahe kaasuse käsitlemisel tabanud olulist nüanssi: nimelt võib seesama tõde riivata teisi inimesi, kes on otsustanud jätkata valetamist, ehk siis konkreetsetel juhtudel Kadri Kõusaare filmi ema-tegelaskuju ning Olavi Ruitlase naine Marika.

Aga milleks jääda peatuma poolel teel? Algus on tehtud. Eesti Vabariigi kohus on juba tõe rääkimist tauninud. Ühe õigusriigi õigussüsteem peaks aga olema läbipaistev.

Korraldasime oma blogis ka küsitluse, mille võiks Eesti Vabariigi kohus Kadri Kõusaare filmi ning Olavi Ruiltase blogi ärakeelamise tuules ära keelata ning saime rõõmustava vastuse: nimelt mõtlemise ning tõerääkimise.

Tõe rääkimise keelamise kasuks on veel üks argument, nimelt otstarbekuse printsiip. Me niigi koormatud kohtunikele on väga vaevarikas ning riigile rahakulukas hakata kõiki tõerääkimisi ükshaaval ära keelama. Lihtsam ning mõistlikum oleks seda teha kogumis.

Ehk siis meie ettepanek: keelata ära tõe rääkimine üleüldse. Teilt ootaksime nüüd omapoolseid mõtteid ning ettepanekuid, kuidas meil tuleks selle asjaga edasi minna. Hageda, saame me aru, tuleb tõde? Paluks kommentaari Riigikohtu esimehelt. Või oleks mõistlikum teha seadusemuudatusettepanek? Siin palume kommentaari Andrus Ansipilt. Ja kui meie seda ettepanekut teha ei saa, siis kas proua Laine Jänes kui meie poolt Riigikokku valitud saadik ei võiks seda teha meie eest? Palume kommentaari Laine Jäneselt. Rein Langilt palume kommentaari selle kohta, kas aeg on tõe ärakeelamiseks soodus või tuleks veel natuke oodata.

Lugupidamisega,

Irja ja Inno Tähismaa

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

enne kuulete surnu persest peeru kui nendest asutustest normaalse vastuse saate. või kui, siis see sisaldab tsuktsi keelt, millest võimatu aru saada. kas teil häbi ei ole niigi raskel ajal tähtsaid seltsimehi segada?

Inno ütles ...

Samas, vahel tuleb harjavarrestki pauk. Ootame-vaatame.

Anonüümne ütles ...

pauk võib tõesti lahti minna aga selle sperma koostis on ilmselt väga ebakvaliteetne. kuid igale haigusele on rohtu ja jaksu selle ravimisel!

Anonüümne ütles ...

Samalaadselt teen üleskutse kaevata kohtusse Eesti riik(täpsemalt ei tea isegi keda) seoses suhkrutrahviga.Need pensionärid kes pidid maksnma 500 krooni trahvi mitte millegi eest,pidid kandma karistust teiste tehtud süüteo eest,ja nüüd nad on kohustatud kaebama Eesti riigi EL kohtusse.Miks ei karistatud süüteo toime pannud isikuid aga karistati süütuid inimesi? Kuidas seda asja juriidiliselt kvalifitseeriti?
Kui pensionärid seda ei tee siis juhtub ühel päeval sedasi,et mõrvarite asemel antakse kohtu alla samuti pensionärid kes omavad kodus kööginuge.

Anonüümne ütles ...

Vaesed juhiabid ja meediajuhid, kes nüüd sellele kirjale vastuse peavad koostama ! :D

Paljudes asutustes saavad nüüd poisid ja plikad rohkelt ringi joosta, uksi paugutada ja pastakat närida :)

Nagunii sunnitakse just nemad oma kehaga Inno ja Irja kuulipildujate ette hüppama. Kas me mäletame kangelaste nimesid? Või anname au kindralitele, kes süütukesed kullide ette saatsid...?

Irja ütles ...

Eee, ei ole häbi. Miks peaks? Aga küll nad vastavad, närivad näpud verele ja vastavad.