laupäev, 21. juuni 2008

The strange case of Kadi Viljak and Trend24

Olen nüüd taas noor entusiastlik ajakirjanik ning katsun veidike Trend24-skandaali valgustada. Psssttt! Inno ei tohi sest asjast midagi teada, sest ta lubas Kadile, et ei pane asja suure kella külge, kui Kadi talle esmaspäevaks rahad, s.o siis 5900 krooni arvele üle kannab. Aga mina mingit lubadust ei andnud, hihii, mistap võin kirjutada, mida tahan. Sorri, Inno!

Meeldetuletuseks: Kadi Viljak sai kuulsaks kurikuulsa ärimeeskihutaja, Mait Metsamaa armukesena. Sellesinatse Mait Metsamaa koksas maha või õigemini mahakoksamise korraldas teine kuulus ärimees, Keskturu omanik Vadim Polistsuk, kes istub nüüd selle pärast pogris. Seejärel oli Kadi SLÕhtulehe ajakirjanik, seejärel Kroonika ajakirjanik. Märgitagu, et Metsamaa koksati maha Viljaku trepikojas. Nii. Eelmise aasta lõpul virutas Kadi lahkumisavalduse lauale. Tal oli tekkinud grandioosne plaan, mida ta jagas ka meiega, s.o siis Inno ja Irjaga.

Määrasime kohtumise Olümpsi baari. Kui saabusime, olid Kadi ning tema äripartner, samuti Kroonikast  lahkuda otsustanud Marilin Vikat juba kohal ning hakkamist täis. Plaan oli siis selline, et teha üks igavesti vahva portaal nimega Trend, kuhu võiks hakata kirjutama kõiksugu ägedad inimesed. Kadi oli natuke hädas, ta ei teadnud eriti, kes need ägedad inimesed võiks olla peale Inno ja Anna-Maria Galojani, ja küsis Innolt. Inno arvas, et no Hillar Kohvi võiks võtta, tema kirjad olid kunagi väga loetavad. Marilin Vikat oli väga armas ja naeratas kogu aeg. Peaasjalikult rääkis Kadi. Ta oli natuke pahane, et olime kirjutanud, kuidas SLÕhtulehe zurnalist Urmo Soonvald oli ükskord purjuspäi vastu Kadi külge endal paugu lahti nühkinud, ja küsis, kust me sellise infi saime. Meie vastu, et oma allikaid ei paljasta. Kadi jälle, et Urmol oli siis elus raske periood, Evelyn Sepp olnud ta maha jätnud ja nõnda edasi, ning nad lihtsalt lohutasid üksteist. Selge siis. Marilin küsis, palju Inno ühe loo eest saada tahab. Inno vastu, et no 1000 krooni. Kadi ja Marilin olid nõus - ühe loo eest tonna.

Kadi rääkis ka, et kohe tuleb meiega intekat tegema endine ajakirja Seltskond peatoimetaja Gitte Hint. Intekas pidi ilmuma sessamas Trendis. Kadi ja Marilin lahkusid ning Gitte tuligi, nii umbes 10-aastane laps kaasas. Peaasjalikult küsis Gitte me blogi kohta, et kuidas siis ikkagi nii- ja naamoodi. Inno vastas, miks nii ja naa.

Inno hakkas usinasti Trendile kirjutama, 6 lugu kirjutas. Esitas mai lõpus arve, et makske rahad. Kadi vastas seepeale, et palgapäev on 10ndal juunil, siis saab raha. Inno ootas. Mida ei tulnud, oli raha. Siis kuulsime ka, et ka teised Trendi töötajad pole rahasid saanud ning on sisuliselt mitu kuud tasuta tööd teinud. Eelmisel kolmapäeval helistas Eesti Ekspressi ajakirjanik ja küsis, kas vastab tõele, et Inno ei ole rahasid saanud. Inno ütles, et vastab küll. Ekspressi ajakirjanik tundis huvi, et kus on Kadi Viljak, ja Inno rääkis, mis ta oli kuulnud ühelt Trendi töötajalt: nimelt olevat Trendist kogu mööbel võlgade katteks ära viidud ning Kadi varjavat end kodus. Ta oli seal kõik täis oksendanud ning öelnud, et kardab, et Polistsuk tuleb ja tapab ta ära. Uhh, päris jube, kaspole. Ikkagi seesama Polistsuk, kes tappis ära Metsamaa! Ei tahaks olla Kadi nahas. Ja nüüd Ekspress ka tegi loo, polnud üldse sõbru.

Kadi oli Inno peale infi avalikustamise pärast pahane. Kirjutas, et ei teadnud, et Innol rahadega nii kiire, ja et tal on kõik palgatõendid olemas, millega kavatseb minna Hõbemäe juurde (Priit Hõbemägi ehk Hõbekas on Ekspressi peatoimetaja). Inno kontrollis eile pangaarvet, sest Kadi väitis eile Õhtulehele ja Delfile, et on kõik rahad üle kandnud. Ei miskit. Täna kontrollis Inno jälle pangaarvet, et äkki Kadi kandis teisest pangast ja siis läheb ju aega. Ei miskit taaskord. Inno vihastas. Et tema on ju tööd teinud, aga palka pole saanud. Ja Kadi ju lubas, mitu korda, aga ei miskit - ikkagi. Ja miks Kadi siis valetas Õhtulehele ja Delfile, et on rahad üle kandnud, kui tegelikult ei olnud. Inno viha üha kasvas. Täna kirjutas Inno bravuurikalt Kadile, et läheb ise Hõbeka juurde. Kadi vastu, et kurat, ta ei kavatsegi Innole rahasid maksta, sest ta sai sellest kahju, et Inno Ekspressile inteka andis. Nüüd muutus Inno maruvihaseks nagu lõukoer. Ta kirjutas Kadile, et kui esmaspäevaks ei ole rahad nii tema kui ka kõigi teiste Trendi töötajate arvetele kantud, siis võib Kadi Viljak iga päev oma nime me blogist lugeda. Urrr. Mingit vastust ei ole sellele kirjale tulnud.

Põnev, kaspole? Mis te arvate, kas Kadi Viljak kannab rahad esmaspäevaks üle või ei? Egas muud kui korraldame küsitluse! 

_ _ _

Update: Kadi kirjutas öösel ja käskis Innol arvenumbri saata. Maksab ikkagi ära? Jääme ootele.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mimul tekkis selle looga hoopiski iselaadi küsimus. miks on eestis kombeks mis iganes sitt märgistada 24ga. kas tõesti ollakse nii naiivsel arvamusel, et kui auto24 toimib, siis mis iganes sõnale lisada 24 tekkib sama efekt? on ju nõme vaadata reklaame ja kus iganes neid kombinatsioone - raha24, elu24, saun24... seks24 vist olemas isegi, naine24 jne.. varsti sitt24, pede24, kepp24 jne.)) mis arvate?

Anonüümne ütles ...

ja ohh imet mida ma pean nägema http://saun24.ee/ lehel! on ikka tobukari küll. mõtlesin, et leian infot värskete kasevihtade ja saunamee kohta. täiendage seda lolluste jada, kus 24 külge kleebitud. huvitav oleks teada kuipalju domeene on registreeritud 24 lisaga? äkki olemegi juba leidnud eesti nokia ehk noku24.ee

Anonüümne ütles ...

tundub, et Inno jääb oma rahast ilma - ei leidnud Trend24-st ühtegi tema artiklit. Äkki maha võetud?

Irja ütles ...

Jah, meie vähemasti ei ole I24, eks ole :). Minu arust võiks kah midagi originaalsemat välja mõelda. Meil näiteks on firma, mille nimi Suss ja Hiireke!

Anonüümne ütles ...

Hans H. Luik pidavat olema Tiina Jõgeda lapse isa ((EE-st väljatilkunud info põhjal). Ja sedasama Jõgedat pidavat nüüd põrutama Tallinnas, Sauna tn. räpasevõitu söögikohta pidav Rein Pokla.

Anonüümne ütles ...

Tore on minu arust see, et sellised kadiviljakud ja gittehindid tõmbavad ka normaalselt karjääris edasijõudnud naisterahvaste mainet alla. No kes peaks uskuma, et näiteks Raitar on lihtsalt peatoimetaja, ja et äripäevas ei kepitagi selleks et karjääri saaks teha. Või kepitakse? Nõme, ma ütlen!
ps! Ma ei usu, et sa oma raha näed. Huviga ootaks vaataks kuhu Vikata ja Viljak järgmiseks maanduvad.

Inno ütles ...

No kes ei tahaks omale sellist lapse isa, eksole?!

Anonüümne ütles ...

eks see 24 tähendab, et koht peaks olema nii tähtis kasutajale, et ta surfab seal 24/7. mis järgmiseks? te ei suuda välja mõelda, mis tähendab xbox 360?

Anonüümne ütles ...

minu meelest oleks inno ja irja poolt tähtis alustada blogis artiklisarja Kes on elus edasi saanud tänu edukate ja mõjukate keppimisele. Kitsendus oleks: Eesti ajakirjandusmaastik.

Anonüümne ütles ...

kuule aga teil liigub igasugust inffi,kas poelx võimalik et te kõik lindiskandaali textid välja panete?
tahaks teada kellele tahapanemisest need vanad pervod veel unistavad?
ei usu et tauki sugune kena tibi selliste mordadega magaks.
http://www.ekspress.ee/2008/06/19/varia/3186-arimehed-omavahel-kas-paned-partsi-naisele-taha

http://www.ekspress.ee/2008/06/19/varia/3186-arimehed-omavahel-kas-paned-partsi-naisele-taha

Inno ütles ...

Mina sain nii aru, et jutt ei käinud mitte taha, vaid saba taha panemisest Tauk olla meestele teatanud, et neil on saba taga. Ekspress, paistab, ei avaldanud kogu tõde, see leht hoiab millegipärast lugejaid pimeduses. Ilmselt on Hans H(illar?) Luik sellelt Anuselt mingi nutsu saanud, miks muidu on selle maadevahetuse koha pealt vaikus majas. Muidu tuli inffi uksest ja aknast igasugust, press oli nagu hagijad kannul.

Nii et Ekspressi aktsionärid, olge valvsad, meedia on siuke äri, kus osa raha liigub muid kanaleid pidi kui raamatupidamise ametlikud panga-arved.