pühapäev, 24. august 2008

Kuhu on kadunud idee Eestist kui Põhjala Singapurist?

Kunagi, ma mäletan, kümmekond aastat tagasi oli sellest päris palju juttu. Et Eestist saagu Põhjamaade Singapur. Ja miks ta ei võiks olla. Kui kunagi oli Gotland Põhjamaade ärikeskus, hiljem võttis selle rolli üle Lübeck. Ja viimasel ajal on see Rotterdam. Aga miks mitte Eesti ja Tallinn?! Eestisse tehti ses lootuses päris palju investeeringuid. Kas see oli paljas sõnakõlks?!

Ma saan aru, et suures euro-vaimustuses loobuti sellest ideest. Lootuses saada ELilt palju raha. Aga nüüdseks on see raha suures osas kulutatud, peamiselt igasugu ninnu-nännu peale, ja oodatud roosamannat pole saabunud, eksole. Ja poliitikutel, vähemalt suurel osal neist, on mõtted selleks korraks otsas.

Aga miks see Singapuri idee paha on? Loomulikult, selleks on vaja KÕIGI naabritega arendada häid suhteid, ja juurida välja korruptsioon. Aga mis seal keerulist peaks olema? Või on?

Ma kujutan ette, et suure osa poliitringkondade jaoks, ma mõtlen siin Eestis, on Eesti juba maha kantud. Vaadatakse, kuis kiiresti saab Brüsselisse või mujale väljamaale põgeneda ja jätta rahvas omapäi nende lollide otsuste otsa, mida on viimasel ajal järjepanu tehtud. Kõik võimuerakonnad on oma lubadustest taganenud, sest "krokodill sõi need ära". Niipalju siis riigimehelikkusest. Kallis rahvas, teie poolt valitud saadikud on suures osa kõnts, ei muud. Kes vaatab vaid omakasu peale. Umbes nagu president Päts. Vaadakem või kasvõi seda tralli Riigikogu palkade ümber. Kuidas müüdi oma põhimõtted maha mingi hetkelise omakasu ajel. Mis näitas, miks TEGELIKULT sinna võimu juurde trügitakse. Häbi peaks olema! Selles osas pole viimase 100 aasstaga küll midagi muutunud. Ja ma olen enam kui kindel, et nad on võimaluse korral valmis Eestimaa maha müüma. Ükskõik kellele siis, js ükskõik mis hinna eest.

Ja veel, mis tahtsin lisada! Eesti areng on demokraatiast väga kaugel. Eesti on demokraatlik vaid paberil, nii nagu oli seda ka ENSV, ja on praegu näiteks Gruusia. Tegelikkuses on sõnavabadus piiratud, puudub vaba ajakirjandus. Seoses sellega puudub inimestel juurdepääs informatsioonile, mistõttu on väga raske teha otsuseid. Samuti puuduvad demokraatiale iseloomulikud valitsusvälised organisatsioonid, mistõttu rahva oma algatud ob pärsitud. Paljuski lauldakse seda laulu, mida ette öeldakse, nii nagu oli see ka nõuka ajal. Võib arvata, et demokraatia tekkeks läheb aega mingi 50 aastat. ja tahaks loota, et selle aja jooksul seda demokraatiat maha ei mängita, nii nagu mängis Päts Eesti riigi maha 1939. aastal. Ka siis oli asi demokraatiast väga kaugel.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sinu optimism on nakkav ja väga kosutav,küllap vaatasid filmi MAN ON WIRE või lugesid raamatut Philippe Petit"To reach to clouds".
2.Nüüd on vast aeg kirja panna konseptsioon kuidas me(te,nemad jne näeme tuleviku Eestit.
Mina olen oma seisukohad juba ammu kirja pannud ja ma ei väsi neid kordamast.
1.Teadus tootmispõhiseks.
2.Talupidamine kultuuri osaks ja mitte ettevõtluse osaks mis peab ennast ära tasuma.
3.Tugev siseturu konkurentsi majandus.
4.Koputamine kohustuslikuks.
5.Meedia kui korravalvuri roll-reporter politseinikud,kaameraga ja laptopiga ronimas igasse eluvaldkonda.
Mõningad uued asjad kah.
1.Keelustada tekitatud nõudlus,teha too karistatavaks.
2.Keelustada ja teha karistatavaks teenida kasumit eluruumide,tootmisega tegelevate firmadele rentide,üüride arvelt-üürid ahju!
3.Kehtestada sotsialistlik arstiabi ja ravikindlustus
süsteem-niisugune nagu Inglismaal,Prantsusmaal,Saksamaal,
Kuubal.
4.Kehtestada Jaapani majandussüsteem.
5.Rajada uued kommertspangad milledes omanikeks Eestlased. Kindlustada vähemalt seitsmele Eesti omanikega pankkadele turvalisus ja võim eestimaal.
6.Moraali aluseks kehtestada FENG SHUI-st tulevad tarkused ja Maausuliste,taarausuliste põhimõtted.
7.Keelustada ja teha karistatavaks mistahes hasartmängud,kasiinod,loterii,
totalisaatorid.
8.Tapmise ja mõrvamise,ning vägistamise kuriteod kehtestada aegumatuteks.
Hüüa,illuminaatide hüpiknukud ahju!

Anonüümne ütles ...

"varga hirmu" taolistele natsidele kuul pähe!

Anonüümne ütles ...

9.Vargad(mil kirjutan sõna vargad mõtlen selle all kõiki kurjategijaid,nii nagu seda nemad isegi mõistavad)tunnistada haigeteks(kleptomaania) ja vangla karistuse asemel viia sundravile kinnisesse hullumajja,
retsidivistid lintsida oimetuks.
10.Pederastid võtta teadusliku uurimise alla ja ravida terveks.
11.Okupandid saata riigist välja samadel alustel nagu saadeti välja nõukogude liidu armee relvastus venemaale.Relvade õigusjärgseteks nood endid tunnistasid,siis tunnistagu ka okupantide õigusjärglasteks.Okupandid kuulutada lindpriiks.Mat rossija zdjet jopt tvoje mat!Seal on ju kõikke!Jookske siis tormi tagasi oma kodumaale kui seal on kõik nii hästi korras.Ajage äri ja rikastuge.Jopt tvoi mat!
4.b. Koputamine kohustuslikuks ja politseinikele preemiat 10% riigile majandusliku kahju tekitatud summast.
12.NATO baasid sisse ja raketid tuumalõhke peadega suunata peterburi,moskva ja muude venemaa suurlinnade suunas ja ka Riia linna suunas,sest iial ei või teada mil jällegi tuleb lätiga kala sõda.Teha sõjalist koostööd hiinaga ja jaapaniga venemaa anastamiseks.Venemaal eesti ja hiina keel teiseks riigi keeleks.
Nõuda venemaal eestlastele kui vähemusrahvuse esindajatele inimõiguste tagamist.
13.Kirikud mis on korrumpeerunud ja varjatult propageerivad pederastiat muuta ümber lõbumajadeks ja nunnad vabastada orjapõlvest,pakkuda neile prosti tööd.
14.Riikliku tähtsusega objektid,infrastruktuurid mis ärastati klannile tuleb riigistada
ja panna teenima kõigi elanike huve kasutades selleks Jaapani majandussüsteemi põhimõtteid.
15.Taastada Eesti komitee.
16.Maksustada Nord streami gaasitoru iga hinnaga-türatki sulle vene karu akent euroopasse. Või siis ainsal juhul kui annavad tagasi petserimaa ja tõmbame piiri peterburini-toru teile maa meile.
Petserimaad on meile vaja NATO raketi baaside jaoks ja sihvkade konteiner terminaali jaoks.
17.Meedias ajupesu kuulutada karistatavaks,samuti poliitikute demagoogia.
18.Spordialad nagu poks ja kikboxing jms. kus taotakse vastu peaaaju kuulutada amoraalseks ja sellega tegelemine karistatavaks.Need alad jätta vaid militaristidele.
19.Rämpstoidu restoranide pidamine kuulutada karistatavaks.Coca-colale riiki sisseveo keeld ja selle tarvitajaid võtta vastutusele.
20.Haigest peast avalikku kohta ilmumine kehtestada karistatavaks.
21.Maksustada kinolinal näidatavad filmid vastavalt sellele mida nood reklaamivad.Näiteks kui filminäitlejal on hambus sigarett siis tubakafirmad plekkigu vastavalt seadustele.
22.Muuta karistatavaks virtuaalmängude või video filmide või kinofilmide või muusika hittide müük või mistahes levitamine milledes õhutatakse vägivalda,kuritegevust,suitsetamist,pederastiat,zoofiiliat.
23.Sulgeda kõik apteegid mis müüvad välismaal toodetavaid ravimeid ja rajada oma kodumaine ravimitööstus mis oleks range kontrolli all.
24.Narkokulleritele ja narkodiileritele karistus vaatamata narkokogusele Üles poomine tallinna raekoja platsis.
25.Korruptsiooni eest eluaegne vangla karistus koos lutikate ja täidega.
26."taasiseseisvunud" endiste kaageebeelaste ja kommarite jõuk eesotsas laari ja savisaarega kuulutada kehtetuks ja saata kolooniasse paranduslikele töödele 1992 aasta sügise sündmuste eest.
27.laipsoo koos kohtunike ja KAPO-ga saata parvlaeva estonia vrakile ja siduda kinni selle pommiaugu kohale.
28.
jne.
Illuminaadid ahju!

Anonüümne ütles ...

Muideks,Brasiilias tänasel päeval toimub narkokullerite ja diilerite massiline tapmnine ilma kohtuta.See käib naabri valve korras.Elanikud saanud teada narkodiilerite või kullerite läheduses olemisest teavitavad riigivõime ja swati kohaliku analoogi omad lendavad kohale helikopteril ja tulistavad helikopterilt surnuks narkokullerid või narkodiilerid.
Naabrivalvel mida pakutakse eurooplastele ja ka eesti omadele minu arvates pole paigas õiged rõhud.Naabri valve on siis tõhus mil suheldakse naabritega elavalt ja toetatakse teineteist,jagatakse informatsiooni igas vallas,aidatakse leida tööd või avada ettevõte või laenatakse soola tikke või raha,elataks nagu suure pere elu nagu külas.Siis on naabri valve tõhus ja tugevdab hõimu elu ja muudab elu kvaliteeti.
Tuim ja külm teineteise taga nuhkimine ainult kahjustab naabrite suhteid ja muudab elanikke illuminaatide orjadeks,toimib illuminaatide huvides.
Hüüa,illuminaatide hüpiknukud ahju!

Anonüümne ütles ...

Globaliseerumise vastased teavad hästi vastust esitatud küsimusele.
Pole neist eesti omadest olnud kuulda ei kippu ega kõppu.Tore oleks mil rahva eneseteadvus jõuaks sinnamaale mil saadaks kokku rahvast miitingule samapalju nagu saadi Eestimaa laulule.
Kõikse mees globaliseerumise vastasele miitingule!