pühapäev, 24. august 2008

Mis sõda?


Väljavõte Delfi veebist.

Ajal, kui rida Eesti natsionalistlikke fundamentaliste norib Venemaaga vägisi tüli, teevad teised sõbralikult koostööd. Ja miks ei peakski?! Lihtsad vene ja eesti inimesed ei pea mingite ära pööranud poliitikute pärast kannatama. Nii nagu ei pea USA rahvas kannatama oma ära pööranud presidendi pärast. Kahjuks pole ei Eestil, Venemaal, Gruusial ega USAl head hooba selleks puhuks, kui valitsus ära pöörab. Noh, hea küll, demokraatia on küll hea, parim, mis inimaju on välja mõelnud, aga võimaldab siiski äsja valitud hullumeelsel teha märkimisväärset kahju. Sest, olgem ausad, lihtsa inimese jaoks pole midagi meeldivamat kui rahu. Või ei ole? Kas lihtne vene inimene tahab sõda? Ei! Kas lihtne grusiin tahab sõda? Ei! Kas lihtne jänki tahab sõda? Ei! Kas lihtne eestlane tahab sõda? Ei! Need on vaid üksikud hullud, kes sõda tahavad, ja on hull lugu, kui nad võimule pääsevad. Praegu, tundub, on selliste hullude kontsentratsioon võimu juures eriti suur. Mistõttu on maailm haaratud arvukatesse sõdadesse. Ja sellest on kahju.

Minu soovitus, tehkem venelastega sõbralikult koostööd, arendagem heanaaberlikke suhteid. Et venelasel poleks tarvidust alustada mingit sõjategevust. Sest Venemaal pole praegu võimul ühtegi hullu grusiini nagu oli see 1930-ndatel aastatel. Seal on võimul siiski toredad pereinimesed, kes ei soovi sõda. Mäletate, Venemaa oli vastu USA invasioonile ja genotsiidile Iraagis. Kas Venemaa eksis?! Ja kes eksis?! Kas Iraagis oli massihävitusrelvi, nagu väitis USA luure? Kas Iraagi sõda on midagi muutnud? Ei, ja veelkord ei. Sõda Iraagis viis Kesk-Aasia tasakaalust välja, mistõttu tuleb alustada varsti sõda Iraaniga. Ja nii edasi. Kaua võib sedasi sõdida? Miks ei võiks maailmas valitseda rahu?! MIKS????

Kordan veelkord, ja nagu näitab ka meie blogi küsitlus, sõda toob kasu vaid sõjatööstusele, üksikutele tegelastele. Ja toob kahju väga paljudele. Ja ma ei saa kuidagi heaks kiita Gruusia vägede rünnakut Lõuna-Osseetiale olümpiamängude ajal. Olümpia, see on kui vanne rahule. Ja kes seda vannet murrab, see hävinegu! Ja nii see ka juhtus. See oli alatu temp ja kõik, kes sellele kaasa laulavad, seda õigustavad, olgu saatus nende vastu halastamatu.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kes kurja soovib, Inno, sellele kuri tagasi tuleb ja topelt. Ära sajata siin midagi, küllap see saast sind ükspäev matab. Ja siis pole kedagi süüdistada, ei riiki, ei presidenti, ei eksi- ise oled kõik äteeninud

Anonüümne ütles ...

"Miks nad tulevad siis meie õue peale kaklema?"
Sa vaata meie lähiajalugu ja loenda üles need peetud ja pidamata lahingud,alustades
Eesti komitee likvideerimisest,ärastamistest,
pankkade hävitamisest,Türi pastori mõrvast,Hasso Kommeri lintsimisest,estonia põhja laskmisest,Preatoni välja puksimisest,laipsoost jne.

Anonüümne ütles ...

"Et venelasel poleks tarvidust alustada mingit sõjategevust."

Jaa, küsimus on pigem selles, mida venelane näeb "tarvidusena" ja mida mitte. Mulle näiteks näib sellise "tarvidusena" üksnes see, kui eestlased esimesena ründaks ja venelastel tekiks reaalne vajadus enesekaitseks. Tee või tina, ma ei näe seda eriti reaalse variandina.
Ja ma põhimõtteliselt ei ole nõus sellega, et Eesti peaks kikivarvul käima, et ainult mitte Venemaad ärritada, et kui keegi midagi valesti ütleb või mõne kuju ümber paigutab, võib venelastel järsku tekkida "tarvidus" sõjaks...

Inno ütles ...

Esimene anonüümne, no eks me näe...

Ja täpselt, kes teisele kurja soovib, see ise selle saab. Eesti soovib Venemaale kurja, ja saab, kui tahab. Ja korralikult. Sest ma tahaks näha, palju neist "vabatahtlikest", kes Gruusiasse nädalase randevuu tegid, seal pättust tegid, palju neist Eesti kaitseks välja astuvad, kui oht käeulatuses. Seda tahaks näha. Ma olen kindel, et kui asjaks läheb, on need taas noored poisiohtu mehed, kes Eesti suuremast hädast välja aitavad. Ja need "vabatahtlikud" kõik kiiresti laeva peale pagevad.

Ja kassile:
miks peaks Eesti kikivarvul käima?! Lihtsalt pole vaja torkida seal, kus torkida pole vaja. Olla sõber, siis ollakse ka sinuga vastu sõber. Kui näiteks Russowi kroonikat lugeda, sellest ajast, kui venkud esimest korda Eesti alasid vallutama tulid, siis tegid nad seda seetõttu, et Eestit valitsenud Saksa parunid neid, venelasi, lihtsalt petsid. Lootuses, et äkki loll venelane ei saa aru. Aga minu arust on viga venelast lolliks pidada. Ta on inimene, või vähemalt suur osa neist, nagu igal teiselgi maal.