teisipäev, 26. august 2008

Proua peatoimetaja annab kinga


Merike Taal, väljavõte viimasest Justist.

Tuli selline kiri:

Linna klatši- ja kõmukanalid teavad rääkida, et tädi Merike vallandas julmalt Just!-i tublid kirjutajad, väga head tööd teinud Sirje Rattuse ja Rando Toominga. Eriti nõme on, et Sirje lihtsalt sunniti lahkuma, kuna ta oli tädikesega teist meelt. Merike koostab endale lojaalset meeskonda, ja peatoimetajana on tal roheline tuli lahti saada kõigist, kes talle ei meeldi. Kusjuures juhtkonna motoks on mitte kedagi lahti lasta, vaid avaldatakse niikaua survet, kuni inimene ise ära läheb. Tädist endast ei oska muidu midagi arvata, peale selle, et oma viimasest töökohast, Viimsi valla lehest, sai ta mittemidagitegemise pärast kinga. Aga tõsine inimene on küll - lugege tema juhtkirju, kas enam igavamalt ei saa? Linnalegend räägib, et tädi on käinud ka mingil koolitusel, kus õpetatakse muuhulgas ka seda, kuidas oma allumatuid alluvaid maopilgul jõllitades ära süüa. Head isu!

Paistab, et Justi peatoimetaja Merike Taal vallandab inimesi johtuvalt sellest, et kes temaga ühte laulu laulab, see jääb, ning kes vastu vaidleb, see lendab. Täpselt nagu vallandati Kroonikast tugevad tegijad Margus Müil ja Tõnu Pedaru, kes praegu meediamaastikul ilma teevad. Ai-ai-ai, Merike. Vanasõna ütleb, et uhkus ajab upakile.

Ja Sirje ja Rando olid ju tugevad tegijad, kirjutasid hästi ja huvitavalt. Miks neid siis vallandada? Täiesti arusaamatu. Praegu ei soovita ma küll kellelgi Justi lugeda ning jumal tänatud, et on olemas Kroonika, millele Margus Müil ja tema dream team on andnud tagasi kunagise seksikuse.

Merikesele soovitaks praegu küll alandlikku meelt ning Sirje ja Rando ilusasti tagasi kutsuda. Kui nad seda muidugi üldse tulla tahavad. Sest tugev kirjutaja leiab alati tööd. Nõrga peatoimetaja kohta ei tea öelda.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rando Tooming on Eesti ajakirjandusmaastikul muidugi omaette frukt. Tema CV-s on muide kirjas enamik Eesti meediaettevõtteid... Ja nendest lahkumised on omaette ooper!

Alustades näiteks Eesti Päevalehest, kus ta mõnda aega töötas, siis "haigeks jäi" ja oli seejärel sunnitud lahkuma. Küsi Priit Hõbemäelt, mida ta Toomingust arvab.

Toomind töötas ka Postimehes, kuid õige varsti kadus sealt, saba jalge vahel.

Rando Tooming oli ka lootustandev telereporter Kanal 2 uudistesaates "Reporter", kuid sealtki lahkus juba lühikese aja järel. Enda sõnul olid põhjuseks lahkhelid peatoimetaja Ivar Viglaga. Aga eks tegelikult oli põhjuseks ikka Tooming ise.

Veidi aega tegi ta ka sama kanali politseisaadet "Krimi", kuid oli sunnitud ka sealt lahkuma, sest ei saanud oma tööülesannetega hakkama. Ühel päeval ta lihtsalt ei suvatsenud tööle tulla.

Tooming leidis siis tee ka seniavastamata seltskonnaajakirjandusse, kuid mis juhtus seal - ka seal jäi ta lihtsalt "haigeks". Alguses küll töötas, tegi kõike, et püünele pääseda. Kuid õige varsti jäi järjest vaiksemaks... Lõpuks oli nädalaid kadunud ja tööle ei ilmunud. Just! väärtustab oma töötajaid, paraku Tooming ei olnud see inimene, kes oleks väärinud sel ametikohal jätkama.

Nüüd otsib ta taas uut töökohta, kuid kes sellist ajakirjanikku ikka tahab, kes ühe leivaisa juurest teise juurde jookseb?

Veel kord - mida räägib endast see, et Rando Tooming ei suuda ühtegi ametikohta hoida? Kas seda, et ajalehtede, ajakirjade ja televisiooni peatoimetajad on suutmatud? Või on mees ise suutmatu?

Inno! Sa peaksid oskama sel vahet teha - pead end ju ajakirjanikuks!

Lugupidamisega,
tundmatu

Irja ütles ...

Innol polnud selle looga mingit asja, tema peab Merike Taalist väga lugu. Autoriks olin mina, Irja.

Aga võib-olla tõesti on Tooming selline nagu kirjeldatud. Mis ei seleta, miks sai kinga hea ajakirjanik Sirje Rattus.

Anonüümne ütles ...

Ettevaatlik inimene ei usaldaks Priit Hõbemägi-Sakkiase käest isegi kella küsida. Kui meie ajakirjanduslike troppide top-10 koostada, siis isand Sembach-Sakkias saaks esimese, teise ja kolmanda koha nii individuaalses kui ka meeskondlikus arvestuses.

Anonüümne ütles ...

Tahaks kohe isand sembach-sakkiase tropiks olemisest rohkem lugeda! Ahoi, kirjasaatjad üle kogu maa!