neljapäev, 7. august 2008

Reform rapsib kõvasti, laastab maad


Väljavõte Delfi veebist.

Nagu kirjutab Delfi, viitega Päevalehele, võtab Reformierakonna juhitav valitsus sealt, kust võtta annab: autoomanike taskust. Ja automaks, millele Reform seni kõvasti vastu seisis, on peagi reaalsus selle Reformi enda toetusel. Ja mis seal imestada, oma särk kõige läheb. Suur osa oravatest on end sokutanud sooja riigiametisse hea palga peale, kust lahkuda keegi ei taha. Sestap tuleb ajada käsi rahva kaukasse, et suurt ja ägisevat riigimonstrumit üleval hoida. Ehk siis end Münchauseni kombel nattipidi end soost välja tirida. Eks aeg näitab, kuidas see õnnestub.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Te seadusetegijad tehke nagu iirimaal kus kindlustusmaks aastas on sama kallis kui auto masksumus.Ostsid auto viie tuhandega,maksad ka kindlustust viis tuhat aastas.Umbes sinna kanti see asi käib.
Milleks neid sõidukeid vaja?Ainult saastavad keskkonda.Käige jala!

Anonüümne ütles ...

kas poleks aeg revolutsiooniks?:-) ehh, eesti tropid kardavad verd ja pihli kaeraudu. aga fakt on see, et mida rohkem selliselt rahvast nikutakse suhu, seda suurem toenaosus valjaastumisteks saab olema. mis arvate, miks koik need seadused ja volitused troppidele, kes pidid nagu rahva kaitsjad olema. ega enne sittagi ei muutu, kui kapis vaid pool kaaru leiba, auto oues roostetab ja tyhjaks varstatud ning soditud. naine voi mees kodust pogenenud ja pere katastroofis. aga ansip soidab jalgrattaga, joob tsilga hansat.., peereteb lollile rahvale nakku ja ei suvatsegi silmi pilgutada. sm. psyhholoogid, sm. arstid. tuntud teadlased ja uroloogid? mis on meie esimehel viga. miks ta ei reageeri vaid meie peame reageerima? tiblaajal pandi vaga selge diagnoos ja saadeti sinna, kus peldik sitta tais, kusi lainetas ymberringi ja proffessorid tegid tarka nagu ning sootsid rahulolematutele tablette sisse. kas meie seltsimees, esimeees ka ei karda, et peagi tuleb tablette ka tellida kaeraudade ja elektrishokile lisaks? krt. tegelikult tahaks veel miskit oelda, aga ma tean, et inno ja irja tsensuur on solidaarne ja minu emotsioone nii kui nii ei avaldata. parimat! kylastaja

Anonüümne ütles ...

anole 2.42
Mõtted on sul head aga sa pead endale selgeks tegema mis asi on revolutsioon ja evolutsioon.Vastavalt sellele ka tegutsema.Kui sa ei viitsi endale selgeks teha mis asjad nood on siis vähemalt tee selgitustööd ses suhtes mida pead õigeks pidavat neile keda tunned või püüa luua mõni väike organisatsioon,näiteks nagu too esimene kolonn vms.Iiirimaal on selliseid väikseid liikumisi palju ja tänu nendele väikestele liikumistele takistati EL põhiseaduse vastuvõtmine iirimaal-lükati tagasi Shengeni lepe.
Hüüa Vargad Ahju!

Edmund ütles ...

No autost loobumine on muidugi ideaalne ja õilis eesmärk, sõita ainult jalgrattaga, käia jala, kasutada ühistransporti. Kahjuks on enamike inimeste jaoks autodega sõitmine a necessary evil. Paljud inimesed peavad sõitma pikki maid tööle. Mõni isegi samamoodi nagu Inno 2005 aastal sõitis iga päev Tartu ja Tallinna vahet seal riigitööl käimiseks. Tema muidugi autoga ei sõitnud, aga kui paljudele tundub ühistransport ikkagi sitem variant ses suhtes? Mulle meeldiks, kui elu rühiks selles suunas, et meil ei oleks vaja eluliste asjade joonde seamiseks transporti nii väga. Automaks on jama idee, sest kuigi see võib innustada mõnesid inimesi autodest loobuda, mulle meeldiks kui igasugused säästlikud eluviisid kujuneks välja sellest tingituna, et see on õige, mitte sellest, et kuradi ihned poliitikud, kes rahva kulul parasiteerivad, suruvad need peale. Trendid näitavad, et bensiinihindade tõus on pannud inimesed vähem autot kasutama. See on ikka bueno küll aga mis juhtub siis kui bensiinihinnad kontrolli alla saavad, või suisa langeksid soodsamale tasemele tagasi? Kas siis hakatakse jälle rohkem autoga sõitma? Oleks jama.

Anonüümne ütles ...

See on ju vana praktika, et reklaamides seda igaastast maksualandust, tõstetakse vargsi muid rahateenimisallikaid, eriti riigilõive, aktsiise jne. Kahju ainult, et meie diilitava ajakirjanduse poolt ajupestud pööbel sellest aru ei saa ja endist viisi kohe esimese "savikonksu" alla neelab.

Inno ütles ...

Muide, sm, see võib olla üks automaksu põhjuseid: kütusehinna tõus on viinud kütusetarbimise hüppelise vähenemiseni, mistõttu jääb riigikassa kuivale. Et aga kulutused üha paisuvad, on vaja raha kuskilt leida, ja selleks hakatakse maksustama neid autosid, millega inimesed niigi vähe sõidavad. Milleni see lõpuks viib?! Inimesed panevad suures vihas ja hädas oma autod müüki! Ja käivad jala või sõidavad jalgrattaga, mis vähendab kokkuvõttes veelgi riigi tulusid. Ja siis hakatakse taas tulumaksu tõstma, pange tähele. Kui kuskilt mujalt pole võtta. Või kehtestatakse kinnisvara- ja kodumaksud. Kuskilt peab ju raha saama!!!

Anonüümne ütles ...

Muuseas, kas panite tähele, et kui haridusministri sõnul krokodill laste söögiraha ära sõi, siis keegi võimupoliitikutest (Jürgen L?)avaldas kohe arvamust, et enamuses euroopa riikides on tõsine probleem laste ülekaalulisus! Võrreldes siis bensuaktsiisi tõstmisega tarbimise vähendamiseks või automaksu kehtestamisega samal eesmärgil, ootab meid ees ka koolitoidu maks! IRW