esmaspäev, 22. detsember 2008

Miks inimesed kaovad, kas tõesti varastatakse elundeid?!


Väljavõte Delfi veebist.

Huvitav on see, et pidevalt kaovad inimesed, ja veel suht noored. Kas tõesti on tegemist elundidoonorlusega, nagu karjus üks anonüümne kommentaator üle kohviku:

Toomas:
Umbes neli aastat tagasi oli mu õe sõbranna Tallinnas Amigos tuttava sünnipäeval koso mehega, läksid mehega tülli, tibin tõmbas siis omaette pidutsema, pirtsutades ja meest armukadedaks ajades. Leidiski mingid tyybid, jõi nendega, tantsis jne. Kui silmad lahti tegi, siis avastas, et magas kuskil Riia kesklinna pargis pingi peal. Õnneks oli suvi! Läks siis politseisse sooviga koju jõuda ... Siis saigi teada, et ta oli neli päeva maganud!!!!!!!
Koju jõudes avastas selja pealt endal haava, millega läks arsti juurde. Arst tuvastas, et tal oli tehtud neerueemaldus operatsioon, perfektne operatsioon! Selline, mida pidid tegema spetsialistid, mitet asjaarmastajad!
Siit loo moraal, ära joo suvalistega, ära mine suvalistega jne, jne!
Aga need kadumised võivad tõesti olal seotud just sellega, et kellelgi Eesti ärieliidis on vaja mõnda elundit, ja kuna piole sobivat doonorit veel leitud, siis otsitakse, pingsalt ikka veel edasi .... doonorielundit ootavate inimeste järjekorrad on ju Eestis sadades, ja ajaliselt kolme aasta pikkused!" ja ma hüüaks üle kohviku, et KUULGE KAS SEE ON TÕSI?
Et Inno Irja, äkki uuriks seda asja? ja kui ei uuriks siis miks parem ei uuriks? aga väga jõhker ja miks nii maha vaikitud? ilmselt on asjaosalised ikka eluks ajaks vait ehmunud, arusaadav, aga...

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Inimeste kadumine on üldse laiem teema, ei tahaks seda selles blogis lähemalt lahata, võimalik, et tegutsevad mingid elundiäritsejad, võimalik on ka mõrvad, jms. Aga ka, et tegutsevad mingid muud jõud, vihjena selline mees, nagu endine nõukogudeaegne kriminaaljälituse operatiivtöötaja Hans Raudsik, kes on uurinud inimeste kadumisjuhtumeid, tema oskaks sellest kahtlemata põhjalikumalt rääkida...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Vabariigi algul läksid jutud lahti,et Tartu kirurgia osakonnas lõigatakse välja siseorganeid võlakatteks.
Küsisin seda järele
Kristel Braunilt(neiupõlve nimi) ja tema leidis,et see pidavat vastama tõele.Kristel on lõpetanud ülikooli 1993 aastal cum laude.
Ta on nüüd abielus ja palju lapsi ja ka mees on suurest perest-head inimesed.
Mart Laar ju pidavat tegelema inimkaubandusega.
Küsisin Falun kongilt(nood kisavad üle maailma,et hiinlaste siseorganeid müüakse ja millise hinnaga) kes on nende hiinlaste siseorganite kliendid ja kes vahendavad hiinlaste siseorganite müüki-vastust ei saanud,no küllap nood ise ajavadki seda äri!!!
Üldse ei imestaks kui Mart Laar on sama sugune,on kuulutanud välja,et ta tegeleb inimkaubandusega aga seda ta ei räägi milles see seisneb...küllap toimetab siseorganeid rikastele ameeriklastele...
Vahest on ju tulnud artikleid selle kohta,et keegi müüs prostituuti aga mikspärast seda nimetatakse inimkaubanduseks ma ei saa aru?? Sellega peaks ju tegelema politsei aga mitte mingi Mart Laari sugune poliitik!!!

Anonüümne ütles ...

no see on ikka väga loll jutt. igaüks kes on mingi opi üle elanud teab, et 4 päeva pärast seda ei tunne sa ennast üldse nii suurepäraselt, nagu see inimene oma kommis väidab.

Ray D. Noper ütles ...

Kardetavasti müüt - nii Eestis kui ka Lätis on kirurge, kes on võimelised korralikku siirdamisoperatsiooni tegema (s.o. kel ka kogemusi on), ühe käe sõrmede jagu ja ei usu, et mõni neist oleks nõus riskima oma karjääri ja vabadusega.

Selliseid asjad juhtuvad jah alati "sõbra sõbra õe sõbranna onupojaga", nagu linnalegendid alati.

Anonüümne ütles ...

see on ikka peast soe jutt ju.

Anonüümne ütles ...

Paar aastat tagasi kostus minu kõrvu müüt, et üks televisioonis töötav ajakirjanik olevat avastanud mis nende kadunud inimestega juhtub: nimelt kord päevas tõuseb Eesti pinnalt õhku pisike eralennuk, elundeid täis topitud. Sinna ta ka uurimise jättis, kuna tuli signaal: kas jätad rahule või satud ise sinna lennukisse.

Mees rääkis purjus peaga asjast oma vennale, kes siis aeg-ajalt ise seda lugu edasi rääkinud.

Kui tõesti inimene pärast neeru kaotust ellu jäeti, siis pidi tegu olema mingite kohalike amatööridega. Rahvusvaheline organivargus töötas Eestis igatahes väga efektiivselt veel aastaid tagasi.

Anonüümne ütles ...

umbes samasugust soodat juttu ajas mulle mingi vanaeit pärnu rannas 8-9 aastat tagasi. umbes nii, et sa noor inimene, vaata, et sind keegi ära ei röövi. et muidu lõiguvad su tükkideks ja võtavad kõik vajalikud elundid välja. jäägid söödetakse metsloomadele jne.ma ütlesin mammile, et olgu rahulik, ma läbinisti haige, et minu elundeid ei ole vaja. siis vanamoor rahunes maha. aga tal oli oma elu pärast hirm. tema olla selliseid lugusid palju kuulnud.
eks igaüks pöörab omamoodi ära. tänapäeval tarbitakse igasugu narkootilisi aineid, ei imestagi, kui pärast ei mäleta, kus ollakse ja mis tehakse.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

anole.3.02
Mine sa ka kuu peale!
Sellist lolli juttu rääkis Raudsik siis kui ta oli KAPO pressiesindaja.
Ta väitis,et 10% elanikest läheb kaduma UFOde poolt,nood röövivat inimesi.
Ma ütlen,tänapäeval on politsei ja luure tehnika nõnda hästi arenenud,et julgeolekule ei jää märkamata ka iga kajaka sittumine.
Õigusorganuid peavad hakkama vastutama mistahes kuriteo eest mis pandakse toime eestimaal.
Iga kaduma läinud inimese korral tuleb minna Pihli juurde ja raiuda tal käsi maha.

Anonüümne ütles ...

Aastal 1949 kadusid Tartus pärmivabriku kandis lapsed.Kurjad keeled rääkisid, et tehti vorstiks. Oli kah jõuluaeg! Kõik kordub!

unihiir ütles ...

jajah, seadustame järgmiseks surrogaatemaduse & vaatame, kuidas noored naised järjest kaduma hakkavad.

Anonüümne ütles ...

ah, pole vajadust ironideerida siin, maalimas leidub igasuguseid veidrikke kes tapavad nalja pärast ja on kirurge, kes pole eesti rahvusest on ilma dokumentideta ja kes tegutsevad illegaalselt "erapraksistes". elundid ja nende vajadus pole naljaasi, inimesed on valmis oma lähedase aitamiseks mängu panema kogu raha, au ja südametunnistuse.

Anonüümne ütles ...

ei taha küll kedagi solvata aga see kutt näeb välja natuke homo.

Anonüümne ütles ...

Mina ootaks nädalakese, enne kui hakkaks kõige hullemaid järeldusi tegema. Muidugi talvel niisama "uute sõpradega" kõndima ei minda, kuid pole välistatud, et noorel mehel oli endal huvi ära kaduda. Kes teab mis teda rõhus: sassis suhted, pangaorjus, kaamos.
Kui rääkida organite varastamisest siis euroopas seda inimese teadmata ei tehta. See oleks liiga paljude paragrahvide järgi karistatav (inimrööv, vabaduse võtmine, kehavigastuse tekitamine jne) ja lihtsam on tuua ida-euroopa inimesed riiki, kes siis üliodavalt oma kahest neerust ühe loovutavad. Ka Eestis oli Laari valitsuse ajal juhtum kui mitukümmend või lausa sadakond venelast pidi siia operatsioonile tulema ja nende neerud pidid saama juudid Iisraelist. Meediakära läks suureks ja ettevõtmine jäi ära.
Seevastu indias on üsna tavaline, et vaesed müüvad oma neeru kas lapsele kooliraha või tavalise elamisraha saamiseks.
Eriti irooline seik meenub ühe türklasega, kes läks ka doonoriks. Enne narkoosi olid kõik arstid ja õed väga rõõmsad ja elevil tema üle ja mees ei saanud selle põhjusest aru. Alles hiljem mõistis, et tema oli saanud 10 protsenti sellest summast, mis tema neeru saaja tegelikult maksis.
Muideks, eelmisel nädalal võttis Euroopa parlament vastu mingi õigusakti või otsuse, mis peab lihtsustama riikide vahelist organite vahetamist. Siiani pidi iga riik oma varudega läbi ajama aga nüüd tekkib küll võimalus, et eesti noored inimesed hakkavad jupikaupa rikkamasse Euroopasse saama.

Anonüümne ütles ...

Uurisin kunagi (98?)tuntud luuraja Jüri Liimi pealekäimisel oletust, et RIIKLIKUL heakskiidul näpatakse surnutelt eluindeid (neilt saab peamiselt luu-liigese implantaate).
Saingi toonaselt sotsiaal-ja tervishoiu ministeeriumist lõpuks kirja, et eemaldasime ja müüsime jah ja see on õilis heategevus suure tähega, aga enam ei müü. Tegin artikli ja sinna see jäi.

Anonüümne ütles ...

virgokruve, pead ilmselt silmas juhtumit, kus hunnik rumeenlasi oli valmis hunnikule iisraellastele oma neeru andma?
See asi läks lärmiks kätte, mitte asja ebaseaduslikkuse või teab mis paha pärast veel. Lihtsalt Tartu neerukliiniku omad läksid kadedaks, et Mäesalu (toonane Keskhaigla peaarst) nende kapsamaale trügib.
Mäesalu osaks oma haigal teenust lihtsalt paremini müüa. Head kirurgid olid aga ni tallinnas kui Tartus. Ühe kooli kasvandikud ju kõik.

Anonüümne ütles ...

to 6:12 , ei tea midagi, endalegi üllatuseks, olen ka opi üle elanud, ja eriti suurepäraselt tundsin ma ennast juba opi ajal!.. :)) narkots ju, mille all oled ja peale oppi olin ka nii üleolevas meeleolus, et ei saanud isegi aru et opil olin, kusjuures järgnevad päevad olid ka suht ok, 4 päev peale oppi olin juba tööl... niiet see pole argument, sõltub olukorrast täitsa.

Anonüümne ütles ...

Samaaegselt n.n. rumeenlastega oli haiglas oma neeru müümas ka meie riigis elavaid hättasattunud inimesi. Aga kuna asi lekkis avalikkusesse siis saadeti need kiiruga tagasi. On nad senimaani elavate kirjas pole teada. Tänapäeval SMS laenude jm. progresseeruvate skeemide küüsi sattunud inimesed on aga teretulnud doonorid. e-tervishoid teeb andmed kättesaadavaks ja...
Muideks teles on jooksnud film inimeste smuugeldamisest EL-i ja muuseas mainiti selles ka et mõned kaovad uimastamise järel...
Aga on teemad mida ei julge keegi käsitleda sest seal liikuvad summad kaaluvad kõik üles...

Anonüümne ütles ...

Ago Press , kes on väidetavalt "Tartu Gei Noorte" üks liikmetest, kirjutab oma blogis

http://agoajaveeb.blogspot.com/2008/12/linnavalitsuse-ametniku-romet-pldme.html

järgmist:
------------
Teate, mul on selline tunne, et Rometi kadumises pole mingit seost Tallinna linnavalitsuses toimuvaga vaid hoopis isikliku elu keerdkäikudega. Olen suhelnud mõnede temale lähedalseisvate inimestega ja saanud väga huvitavat informatsiooni. kahjuks ei saa ma seda siis avaldada, sest mul puuduvad igasugused tõendid kuuldu tõestuseks aga loodan, et need on alusetud ja Romet leitakse peagi. Eks ole näha, mis juhtuma hakkab. Tema otsimine on hetkel väga suure luubi all, sest tegemist on skandaalse Tallinna linnavalitsuse ametnikuga. Loodetavasti toob aeg sellesse salapärasesse kadumisse varsti selgust.
----------------

Üldiselt on teada, et homod on väga hästi informeeritud üksteise suhetest ja seiklustest, seega info levib ja tihti levimine piirdubki homoseltskonnaga ja välja ei levi. Ajakirjandusse jõuab selline teave tihti aastaid hiljem.