neljapäev, 11. detsember 2008

Rakveres on kõige sõbralikum teenindus Selveris


Väljavõte Delfi veebist.

Delfi vahendab, et Emori andmetel on suurematest kaubanduskeskustest parim teeninduskvaliteet Rimis. Teisel kohal platseerus Selver ning kolmandal Maksimarket.

Meie Innoga oleme suured Rimi fännid, sest Rimi poed on hästi suured ja hästi ilusad ning seal on hästi palju kaupa. Käime sageli Rakvere külje all asuvas vastavatud Põhjakeskuses, kus on ka Rimi Hypermarket. Seal on hästi hea kalalett ja tore kalamüüja, kelle käest ostame värsket lõhet, ning päris mõnus puuviljavalik. Ostame sealt avokaadosid, millest teeme maitsvat guacamolekastet. Teevalik on Rimis üsna nigel ja samuti pole seal saada minu lemmiksinki jamon serranot.

Olemas on see aga Rakvere Selveris, kus on minu meelest kõige sõbralikum teenindus. Singileti müüjatel on alati meeles, et ma ostan jamonit ning nad tervitavad meid rõõmsa naeratusega. Kui viilutet singi üle leti ulatavad, siis soovivad kena päeva. See teeb tuju rõõmsaks. Veel on Selveri pluss see, et sealt saab maitsvaid Intsu talu tomateid, mida mujalt ei saa. Ja siis on Selveris veel väga hea valik tervisetoite ning Santa Maria jalapenosid, salsakastmeid, nachosid, fajita- ja guacamolekastmeid, oeh. Suu hakkas praegu vett jooksma. Ja siis on seal veel väga suur valik oliive, mida ma väga armastan. Erilised lemmikud on Gourmant'i rohelised oliivid.

Maksimarketil pole samas jällegi ka viga, seal on hästi suur alkovalik. Meie lemmikšampanjat Cava's Hill'i saab justnimelt sealt. Ja siis on seal veel hea teevalik. Ja lihaletis on alati saada veiseliha.

Ühesõnaga meie käime igal pool, nii Rimis kui Selveris kui Maksimarketis. Aga kust ostad endale süüa sina, armas kohvikukülaline? Ja mis on sinu arust erinevate kaubanduskeskuste plussid-miinused?

11 kommentaari:

Inno ütles ...

Rakvere Säästukas on meeskassiir, mis on küllalt erakordne Eestis, ma pole tükk aega näinud toidupoes meesmüüjat. Samas näiteks Lõuna-Euroopas on see päris tavaline.

Ja muidugi on mul alati hea meel saada oma arvele säästuboonust, Säästukaardiga ostudelt Maksimarketi ja Prisma poodidest.

Rimis on kõige kaasaegsem kujundus. Rimi jätab kõige valgema ja puhtama mulje.

Anonüümne ütles ...

Rimis on minu meelest palju-palju kvaliteetsem (ja ka veidi odavam) puu- ja köögiviljavalik kui Selveris, samas aga eelistan Selveri salateid-valmistoite Rimi omadele.
Kodupood on Tondi Selver, aga puuvilja tahan osta Rimist, vahel sekka ka käime Prismas.

Anonüümne ütles ...

Maximates üle terve Eesti on mingi häiriv hais sees.

Anonüümne ütles ...

Mis mõte on nende nõmedate suurte poekettide võrdlemisel??? Eks linlased käivad olude sunnil neis kõigis, muidu ju linnas naljalt ellu ei jää :(
Ise eelistan mahetoitu, külastan regulaarselt neid poode ja ka talumehi. Kui ikka tahad, saad pea kõike. Hind muidugi veidi soolasem. Kuid see-eest enamvähem tean, mida suhu pistan.

Inno ütles ...

Need mahepoed on kuidagi nässakad, ja kohtades, kus nad ei paista välja. Seal võiks keegi miskit ette võtta, näiteks ühendada need talupoed mingiks ketiks, mõelda natuke turunduse peale. Saaks ka ehk paremat hinda pakkuda, kui ostjaid tuleb rohkem ja käibed lähevad üles. Või siis orgunnida suurematesse poodidesse talutoodete osakonnad. Ja siis võiks Tartu turu tüüpi turud tekitada igasse linna. Näiteks on häbiväärne, et Tallinnas pole ühtegi korralikku turgu. Talinna Raekoja platsil võiks olla samuti turg, kasvõi iga päev. Ma kujutan ette, et ostjaid oleks küll ja küll. Saksa Hansalinnades on igal keskväljakul turg, miks see ei võiks Tallinnas nii olla. Praegu on Raekoja platsil turg ainult jõulude ajal ja töötab päris hästi.

Anonüümne ütles ...

a miste arvate Rakvere linna juhtide kohta? Oleme teada saanud, et Tartus on jobud, Sauel pätid, Tallinnas kesikud ja riiki juhivad yleyldse ufod või homod. Kuidas Rakverega on?

ken taur

Anonüümne ütles ...

Kes on Tallinna linnapea? - Savisaar. Vat selle pärast ei olegi neid turge, kuigi kõik kohalikud tahaks. See ei too ilmselt linnavalitsusele kasu.
Suured poeketid EI VÕTA eesti mahetoodangut massiliselt müüki, soomlased (omanikud) pole sellest huvitatud ja ega tegelikult on nende kaupade regulaarse saamisega ikka omajagu tegu. Nad ei viitsi tegeleda. Väikesi sellesuunalisi katsetusi on küll.
Ma ei tea - Tallinna mahepoed on küll täitsa OK, pole mingid "nässakad". Või ma ei tea, mida sa selle termini all silmas pead. Kitsas on neis enamasti küll - üüripinna probleemid teadagi.
Minu jaoks ei pea küll lett sirama ja särama ja lookas olema mõtetust saastast ja reklaamist, et seda poodi mitte nässakaks pidada. Lihtsalt puhas ja korras, hästi varustatud. Ja seda mahepoe riiulid ka on. Samuti on seal reeglina väga head, sõbralikud ja kompententsed müüjad.
Aga eks teil võivad olla muidugi kõrgemad standardid.

Inno ütles ...

20:39 anole:
siin ei maksa küll Savisaart süüdistada. Näiteks käis Nõmme turg alla just siis, kui reformar Paet oli linnaosa vanem. Ta rajas küll mänguväljakuid, kogus sellega populaarsust, aga kõik muu käis alla, kaasa arvatud turg. Kuigi poleks olnud raske see turg enda kätte võtta, mida on nüüd teinud uus Keski juhitav linnaosa valitsus.

Ja mis suurtesse puutub, siis Selveril on eestlastest omanikud, need, kes raudtee riigile tagasimüügist suure nutsu taskusse pistsid. Võiks ju siis oma rahvale pakkuda midagi head, aga ei.

Mis standarditesse puutub, siis võime me käia ka keldripoodides, küsimus on aga selles, et sinna meelitada rohkem ostjaid, et mahekauba hind oleks vastuvõetav ka neile, kel pole suuri summasid välja käia. Sest mahetoit on väga kallis, olgugi, et tegutsetakse kehvadel pindadel. See on ikkagi luksus.

Inno ütles ...

Ken Taurile Rakvere kohta:
Rakveres tundub olevat uuenduslik ja nooruslik linnavõim, kes toetab mitmeid lahedaid ideid. Punklaulupidu, Sumo MM, teatrifestival Baltoscandal.

Anonüümne ütles ...

Mahekaubad peaksid olema saadaval ka suurtes marketites ja talukaubad, kes tänapäeval viitsib kolmes kohas ostmas käia, mis aeg sinna kulub, rääkimata energiast.

Anonüümne ütles ...

Innole:

Tartu Rimis on ka muide meeskassapidaja. Arvasin algul, et mingi laomees pandud kedagi kassasse asendama vms. aga ei, tüüp ongi kassiir.