esmaspäev, 26. jaanuar 2009

Kas Eestis on tekkinud natslik liikumine?

Olen juba pikemat aega tähele pannud, et siin-seal liiguvad ringi teatud tüüpi mehed. Tunnused: ülilühikeseks pöetud pea, herr Flick'i (sarjast Allo! Allo!) tüüpi prillid, must riietus. Iseloomutunnused: puuduv huumorimeel, korraarmastus, fanaatilisus, konservatiivsus.

Mõned seda tüüpi mehed: Risto Teinonen, Margus Lepa, Ervin Õunapuu, Juku-Kalle Raid. Poliitikutest Ken-Mart Vaher ja Urmas Reinsalu.

Ehk siis mis minu arust neid mehi ühendab, on see, et nad on täpselt nagu herr Flick: kriipsuks tõmmatud suuga, tõsised, resoluutsed, punktuaalsed ja konservatiivsed. Nalja ei mõista. Oma olemuselt ordnungi-mehed, kelle arust õnn peitub korras. Kujutlen, et nad võiks moodustada bändi ning laulda: "Estland, Estland, über alles!".

Midagi sarnast neis on, nii välimuses kui iseloomus. Kõik on õõvastavalt fanaatilised. Õunapuu oma kristluse-vastasuses, Teinonen ja Lepa oma natsionaalsotsialismis ja sümboolikaarmastuses, Juku-Kalle Raid oma ahjuajamisloosungite ja Keskerakonnavastasusega. Ken-Marti Vaher ja Urmas Reinsalu oma pronksiprotsessikriitika ja riigireeturieelnõuga. No ja kui mõtlema hakata, siis siia kampa võiks arvata veel Rein Langi - oma Adolfi-teemalise sünnipäevapeoga ja riigireeturieelnõuga.

Kas need mehed on natsid? Ja kui jah, siis milline oleks nende arvates ideaalne riik? Kas selline riik, kus poleks muulasi? Huvitav, kui palju on Eestis inimesi, kes mõtlevad nagu nemad? Kas meil on tekkinud mingi salajane põrandaalune natslik liikumine, millest me veel hetkel midagi ei tea, aga mis vaid ootab parajat hetke, mil venelastega rinda pista, neile ajaloolise ülekohtu eest kätte maksta?

Iseenesest mõista on ju üsna loomulik, et kui on tekkinud ühendus, mis võitleb venelaste õiguste eest ehk Notšnoi Dozor, siis peaks olema tekkinud ka vastasjõud, mis võitleb eestlaste õiguste eest. Puhtavereliste eestlaste õiguste eest. Et Eestimaa jääks eestlastele.

Ainuke asi - Dozoorlased ei kasuta sümboolikat (peale sellesama käepaela) ning on sellised mõnusad, vahetud ja siirad inimesed, vähemasti need, kellega olen kokku puutunud. Nad ei ole ka agressiivsed, pigem end kaitsval positsioonil. Ja nad ei vihka eestlasi, vaid imestavad, miks eestlased ei taha nendega rääkida, suhelda, dialoogi pidada. Nad naeravad südamest.

Natsionaalsotsialistid on seevastu agressiivsed ja ründavad, enne Pronkssõduri teisaldamist käisid nad mitmel korral selle juures pidutsevaid sõjaveterane segamas ja neile solvanguid hüüdmas. Jüri Böhm lubas ühes videos Dmitri Linterile kuuli pähe lasta ja Jüri Liim keeldus Erisaates Dmitri Klenskile kätt andmast. Natsionaalsotsialisti ilme on surmtõsine, nagu Pühasse Sõtta minejal. Venelane on tema jaoks vaenlane a priori ning mingi diskuteerimine venelasega on välistatud. Seda käsitletakse "isamaa reetmisena" ning "esiisade mälestuse teotamisena".

Mina ise olen nõus suhtlema igasuguste inimestega. Võin kätt suruda kommunisti või natsionaalsotsialistiga, vahet pole, ja ma arvan ka, et igal maailmavaatel peab olema eluõigus, kui see jääb vaateks ega muutu jõhkrutsemiseks inimeste kallal. Millest ma aru ei saa, on see, miks oli tarvis käia teiste pidu segamas. Selle asemel oleks võinud minna Sinimägedele ning katta selle nõlvad rukkililledega. Pühitseda enda mälestust, mitte rünnata teiste oma.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

no aga palun kontakteeruge kõigiga,uued intekad böhmiga,teinoneniga jne. rääkige lepaga minge nõmemraadiosse saatesse.

ma küll ei arva et tegu just rahumeelse ja sõbraliku isikuga siin videos on-vaadake ära,see on ju ilmselge vaimuhaige meenutab hitlerit.


http://www.reporter.ee/2007/11/16/dmitri-linter-lubas-venelastele-eesti-riigipooret/

Anonüümne ütles ...

kas teie hirm põhineb samadel alustel mis odekal?lugege komme kah ta vaidleb seal.


http://tatsutahime.diaryland.com/jaanuar09.html#2009-01-21_10:59

Anonüümne ütles ...

Päris meeldiv lugemine. Kas see ka tegelikuses nii, on muidugi kahtlane aga loota ju võib. Kui kedagi kuhugi valida siis kindlalt sellest seltkonnast (Marko Mihkelson ja Trivimi Velliste ka OK).
Natuke kristliku maailmavaadet oleks ka vaja neile juurde pookida siis oleks juba see mida vaja... Sest ainuke mis manduva ja moraalitu euroopa päästa võib ongi ilmselt religioon.

Anonüümne ütles ...

"ning on sellised mõnusad, vahetud ja siirad inimesed"
Oo püha lihtsameelsust!!!!

Anonüümne ütles ...

peale seda lepa filmi olen kuulanud nõmme raadiot. pisteliselt küll, aga esmamulje järgi see lepa nii paha onu ei tundugi.
ma usun millegi pärast, et tema ise küll juute ahju ei ajaks ning kärbsele liiga ei teeks ja ei vaataks ega kiidaks sellist tegevust ka heaks (kui tegemist on siis süüta inimestega).
küll aga räägib ta sellest mida teised tavaliselt ei räägi. ehk ta toob välja arvamused, mis ei pruugi tema tõekspidamistega isegi üldse klappida.
well, vähemalt selline esmamulje on mulle jäänud. kas see minu seisukoht on vale või õige seda näitab aeg, kuid hetkel olen autos nõmme raadiot kuulama hakanud.

teiste mainitud kodanike kohta arvamust ei oma, pole nende juttu eriti kuulanud