kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Märt Raskil oma korru-pesa


Väljavõte Postimehe veebist.

Kesknädalast võib viimasel ajal lugeda üha rohkem huvitavat. Ses mõttes teeb leht head tööd, et edastab infot, mitte ei tuututa niisama tühja, nagu konkureerivate erakondade, Reformi ja IRLi üllitised. Ilmselt on põhjus selles, et Kesknädala eest maksavad tellijad, ja igast paska nad ei ostaks.

Tänane kesknädal kirjutab Riigikohtu esimehe Märt Raski korru-afäärist kinnisvaraga Padise vallas Harjumaal. See on piirkond, kus veel mõned aastad tagasi asusid Eesti suuremad vanglad: Vasalemma ja Rummu, ja kuhu seetõttu ükski enesest lugu pidav inimene omale kinnisvara ei soetanud. Aga nüüd on olukord sootuks teine. Vanglad kadusid (üks neist rajati keset Tartu linna) ja võib arvata, et kel oli inffi, nagu näiteks seesama Märt Rask, sai omale võileivahinnaga kauni merevaatega krundi osta. Ning, nagu kirjutab nüüd Kesknädal, ostis (poja kaudu) läinud aasta kevadel odavalt veel paar hektarit maad juurde, terve endise piirivalvekordoni, mille siis sõber Jüri Pihl müüs siseministeeriumist kui riigikaitsemaa, ent mis nüüd hakkab kui nõiaväel elamumaa ilmet võtma. Kuhu tulevad kaatri- ja jahisadam ning muu säärane värk. Ühesõnaga, kenake kompleks poolmuidu kätte saadud. Kaardi pealt vaadatuna on Rask omale saanud terve Alliklepa küla, nii et ta võib end auga külavanemaks pidada. Igati magus koht paistab olevat, samas ligidal on üks Eesti kaunimaks peetav Nõva rand laulvate liivadega.

Sedapsi. Kesknädal spekuleerib, et küllap peab rask nüüd sellise teenuse eest tagama, et kõik Pihli ametkondade algatatud asjad saaksid Riigikohtus "õieti" menetletud. Sest Riigikohus ei pea oma otsuseid põhjendama, nad saavad mida iganes otsustada. Ses mõttes mugav värk. Ja võib arvata, et Raskil on kaalukas sõna kaasa öelda Riigikohtu otsuste juures.

Märt Raski compound Padise vallas Harjumaal, otse mere ääres, see kollasega tähistatu ja naaberkinnistud (väljavõte maa-ameti kodukalt):


Ja siin sama koht, Alliklepa küla, Kolviku nina juures, Nõva ja Kurkse vahepeal, veidi laiema kaardi peal:

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rummu vangla...
Eesti politseinikud varastasid sõidukeid ja vedasid noid Rummu vanglasse ümbervärvimisele või võeti nood osadeks ja siis müüdi edasi.
Nojah ,enam keegi sedasi vaeva ei näe,nüüd eesti politseinikud müüvad varastatuid sõidukeid omanikele tagasi...Vähemasti nii see oli veel mõni aasta tagasi...
Keegi kommentaaroriest kirjutas,et
autovargad ei ole enam eesti politsei organisatsioonile sponsoriks...
Ega vast enam varastatuid sõidukeid enam müüda,varastatakse vaid kindlustamata ja need on mingid pannid mida keegi tahagi,jah?
Vargad ahju!

Anonüümne ütles ...

Vale kinnistu olete ümber jooninud. Seda esiteks. Ja teiseks uurige fakte enne kui lahmima hakkad. nt.seda siin:

12.08.2008 Enampakkumisteated Prindi

Siseministeeriumi haldusosakond korraldab kooskõlas riigivaraseaduse ja Vabariigi Valitsuse 01.08.1995 määrusega nr 286 kinnitatud „Riigivara võõrandamise kord” ning tulenevalt siseministri 01.08.2008 käskkirjast nr 278L langetatud riigivara müügi otsusest avalikul kirjalikul enampakkumisel riigi omandis Siseministeeriumi valitsemisel oleva järgneva kinnistu müügi:

Kolvikunina kordoni kinnistamisel olev katastriüksus asukohaga Harju maakond, Padise vald, Alliklepa küla (katastritunnus 56201:001:0613, sihtotstarve - riigikaitsemaa, pindala 22 608 m², maa riigivara reg nr 01031748, koertehoone riigivara reg nr 02007527, majandushoone riigivara reg nr 02007528, juurviljahoidla riigivara reg nr 02007529, tehnilise hoone-katlamaja riigivara reg nr 02007530, kasarmu riigivara reg nr 02007531 ja elamu riigivara reg nr 04001216), enampakkumise alghind 770 000 krooni; tagatisraha 70 000 krooni.

Pakkumised tuleb esitada kirjalikult, eesti keeles, kinnises ümbrikus, millele on märgitud märksõna „Kolvikunina kordoni II enampakkumine” ning trükitähtedega kirjutatud järgnev hoiatusmärge: „MITTE AVADA ENNE ENAMPAKKUMISE AVAMIST”.

Pakkumised tuleb esitada hiljemalt 10.09.2008 kella 10.00 Siseministeeriumi haldusosakonnale aadressil Pikk tn 61, Tallinn 15065. Saabunud pakkumised registreeritakse nende saabumise järjekorras. Pakkuja esitajale väljastatakse tõend pakkumise esitamise kohta, pakkumise saatmise korral kullerpostiga on tõendiks postiettevõtte vastav kviitung.

Kirjalike enampakkumiste avamine toimub 10.09.2008 kell 10.15 Siseministeeriumis (Pikk tn 61, Tallinn). Pakkumiste avamine on avalik ja selle juures võivad viibida kõik pakkumise esitajad või nende volitatud esindaja.
Kirjalikus enampakkumises võivad osaleda kõik isikud, arvestades õigusaktides ettenähtud piiranguid.

Kirjalik enampakkumine peab sisaldama järgmisi andmeid:
• pakkuja nimi, isiku- või registrikood ning elu- või asukoht ja e-maili aadress ning kontakttelefon;
• allkirjastatud pakkuja või pakkuja volitatud esindaja avaldus Vara ostmiseks enampakkumisel kehtestatud ja protseduurireeglites esitatud tingimustel;
• pakkuja või pakkuja volitatud esindaja poolt allkirjastatud kinnitused selle kohta, et ta on tutvunud Varaga, seda iseloomustavate materjalidega ning teadlik Vara tehnilisest olukorrast ja ei oma selles osas Siseministeeriumile pretensioone;
• maksekorralduse koopia tagatisraha tasumise kohta või pangagarantii korral Eesti Panga tegevuslitsentsi omava Eesti krediidiasutuse poolt välja antud tagasivõtmatu pangagarantii;
• sõnade ja numbritega kirjutatud konkreetne arvuline pakkumissumma, kui nimetatud summad ei lähe kokku, loetakse kehtivaks pakkumiseks sõnadega kirjutatud summa;
• pakkumise tegemise kuupäev, pakkumise esitaja allkiri või tema volitatud esindaja allkiri ning volikiri;
• arvelduskonto number, arvelduskonto valdaja (nimi ja isikukood/registrikood) ja panga nimi, kuhu tagastada pakkumisel mittevõitnud pakkujale tagatisraha.
Siseministeerium on välja töötanud avalduse vormi, mida tuleb kasutada pakkumise tegemisel (avalduse vormi saab Siseministeeriumi koduleheküljelt www.siseministeerium.ee/enampakkumised).

Tagatisraha peab olema laekunud hiljemalt pakkumiste avamise ajaks Rahandusministeeriumi arveldusarvele nr 10220034799018, viitenumber 3100053420, märksõnaks „Kolvikunina kordoni II tagatisraha”. Tagatisraha arvestatakse enampakkumise võitjal ostusumma sisse, teistele osavõtjatele tagatisraha tagastatakse. Tagatisraha asemel võib esitada Eesti Panga tegevuslitsentsi omava Eesti krediidiasutuse poolt välja antud tagasivõtmatu pangagarantii kehtivusega vähemalt 80 päeva pakkumise esitamise tähtpäevast arvates. Tagasivõtmatu pangagarantii tuleb esitada koos pakkumisega.
Notariaalne müügileping tuleb sõlmida peale enampakkumise tulemuste kinnitamist hiljemalt kahe kuu jooksul. Lepingu täitmise tagatisena aktsepteeritakse: Eesti krediidiasustuse kinnitust, et peale notariaalse müügilepingu sõlmimist maksab krediidiasutus ostusumma, millest on maha arvatud tagatisraha, müüja poolt näidatud arveldusarvele; Eesti krediidisustuse poolt välja antud tagasivõtmatut pangagarantiid või notariaalse müügilepingu sõlmimise ajaks tehingut tegeva notari deposiitarvele või müüja arveldusarvele tasutud ostusummat, millest on maha arvatud tagatisrahana tasutud summa. Notariaalse müügilepingu sõlmimisega kaasnevad kulud (sh notaritasu ja riigilõivud) tasub täies ulatuses enampakkumise võitja.

Varaga ning protseduurireeglitega tutvumiseks tuleb pöörduda Piirivalveameti haldusjaoskonna vanemohvitser Tõnu Tänav poole tel 614 9074, mob 503 1086, e-mail: tonu.tanav@pv.ee. allikas: Ametlikud Teadaanded

Nii,et kui huvi ja tahtmist on, siis oleks võinud ju ise osta. Muuseas, Teie poolt esitletud maatükk müüdi alghinnast üle 4 korra kallimalt.

PS. Ja ülejäänud Märt Raski tükid sinna külla on soetatud 10-12 a. tagasi. Pihl siis siseminister vist ei olnud :)

Anonüümne ütles ...

Kelle asi see on, et ostetud enampakkumisel? Kelle asi, et 4 korda alghinnast kallimalt? Inimene, kes teadis maa sihtotstarbe peatsest muutumisest läkski sinna oksjonile! See, et tal juba enne seal maatükid on, ainult süvendab kahtlusi, et ka eurovangla ülikiire valmimine sõltus tegijate soovist oma kena maamõisa kasutama hakata. Kui see ei ole korruptsioon kõige kõrgemal tasemel, siis ma ei tea, mis korruptsioon üldse on