esmaspäev, 26. jaanuar 2009

Saagem tuttavaks, Reformi trooja hobune: Miša Kasjanov


Väljavõte Postimehe veebist.

Kui seni on kohvikus spekuleeritud, et Reformi trooja hobune on kas Keit Pentus või Ingrid Tähismaa, siis tegelikkuses, nagu teatavad kirjasaatjad, kes laiali üle maa, ei üks ega teine. Vaid hoopis Mihhail Kasjanov, Venemaa endine peaminister, keda viimati ei lubatud kandideerida Venemaa presidendivalimistel ja kelle suhtes on esitatud mitmeid korruptsioonisüüdistusi. Ja keda tuntakse Venemaal kui "mugavat" opositsiooni, mugavat ses mõttes, et nendega on lihtne hakkama saada, neist ei sõltu eriti midagi.

Kasjanovist peaks saama Reformierakonna plaani järgi Reformi maskott Eestis, kes käiks mööda maad ringi, kohtuks rahvaga, kuulakas muresid. Arvata võib, miks. Pärast pronksiööd, mil venelased üksmeelselt Ansipit tšmo-ks ("tšelovek moralno obosrannõi", ehk moraalselt (end) täispasandanud inimene) kutsusid. Ja arvata võib, et ega ükski reformierakondlane eriti ei julgeks venelastega kohtuda. Vähemalt mitte esialgu. Ja siis oligi plaan tuua nö keha, või neeger mänguväljakule. Ent, nagu teatavad informeeritud kirjasaatjad, hakkas see neeger streikima. Et tal polevat juba pikemat aega kombeks lihtrahvaga kohtuda. Isegi Venemaal mitte. Mis oli Reformile kahtlemata löök allapoole vööd, sest neil oli juba kõik ette valmistatud, Reformi kontrolli alla on koondatud venekeelsed väljaanded Den Za Dnjom, venkeelne Postimees. Aga nüüd kõik tühja! (Tegelikkuses pidi Kasjanov olema lihtsalt arg mees)

Et päästa mis päästa annab, mõtlesid Reformi PR-geeniused välja uue plaani: Kasjanovi jutt võetakse linti ja seda hakatakase üle Eesti venelastele ette mängima. Jutt on umbes selline, et Reform on Eestis kõige vene-sõbralikum erakond ja kõik venelased peaks hääletama Reformi kandidaatide poolt. Kõlab õõnsalt, aga ikka parem kui mitte midagi. Pealegi kui Reformil on plaan võtta enda kontrolli ala Tallinn.

Samas, teiselt poolt võib see olla mahavisatud raha, sest kuuldavasti ei lähe Eestimaa venelased enam tükk aega valimiskastide juurde. Nende arvates pettis neid kõigepealt sõber Ansip, ning siis hülgas sõber Savisaar.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teie retoorika vastab juba 1:1 našistide omale. Nonde suvelaagris kah tehti Kasjanovi ja Kasparovi kohta selliseid allapoole-vööd-nalju. Aga loomulikult ei saa Kasjanov julguse poolest "organite" meestele vastu. Usun, et juba polooniumivarud on neil ebavõrdsed.

Anonüümne ütles ...

kas teate, mis on M.Kasjanovi huudnimi Moskvas?....Misha 3%...ilmselt saate aru millest ma raagin..