esmaspäev, 2. veebruar 2009

Kärbete sisu: väike hulk rikkaid päästab oma naha

Praegune valitsuse poolt algatatud nn "kärbete" sisu on järgmine:

VÄIKE OSA RIKKAID PÄÄSTAB OMA NAHA KÕIGI ÜLEJÄÄNUTE ARVEL.

Praegune "kärbete"-poliitika ehk deflatsioon päästab jõukate võetud suured laenud, ent seab väga raskesse olukorda vaesed ja keskmise sissetulekuga inimesed, kelle niigi väike sissetulek kukub veelgi ning kellel on suur oht jääda töötuks, ja seda väga pikaks ajaks.

Lühidalt öeldes: hästi makstud ametnikud päästavad omaenda nahka. See on ka põhjus, miks on otsustatud kärped läbi viia sedavõrd lühikese aja jooksul: et inimesed ei hakkaks liialt arutlema ja vastu vaidlema.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei ole need eurolaenu omajad sugugi mingid rikkurid. Kui mul oli vaja osta elamine siis pank nagu muud laenu ei pakkunudki kui eurolaen. Oligi nagu kaks võimalust kas võtta laen ja osta maja või maksta ühele vene paabale iga kuu obrokit kahetoalise remontimata korteri eest.
... ja palun ärge tekitage siin paanikat ja depressiivset meeleolu koguaeg et kõik on nii sitasti ja kui mõni firma pankrotistub või eestist lahkub siis jääb mulje nagu oleks teil sellest ilgelt hea meel. Krooni devalveerimine on ka teile vist üsna suur unistus et pärast saaks ilkuda ja parastada

Inno ütles ...

Vastupidi, minu suur unistus oleks REvalveerimine. Ma tahaksin, et 1EEK=10000EUR (ja et Eesti piir ulatuks vastu Hiina müüri). Unistada võiks veel paljustki.
Aga samas ma tean, et peab olema kahe jalaga maa peal.