kolmapäev, 25. veebruar 2009

Reform kavatseb oma plaaniga Eesti üle ujutada?

Nagu võib välja lugeda Reformi sõnumitest, saadetakse üle Eesti postkastidesse laiali Reformi nn plaan, mis siis peaks Eesti välja aitama sellest soost, kuhu on sattutud.

No tore on! Alles see oli, kui Reform edastas oma "plaane", mille järgi pidi Eesti 15 aastaga jõudma 5 rikkama hulka. Nüüd ollakse kindlal kursil hoopis 5 vaesema hulka. Ja niipalju, kui ma selle uue "plaaniga" olen tutvunud, siis pole seegi midagi enamat. Millest ei loe kohe kuidagi välja, kuidas Eesti uuesti jalule aidata. Kus on üle korratud paljusid õpikutõdesid, mis on praegu, ja võibolla ka igaveseks ajaloo prügikasti heidetud.

Võib ette kujutada, et Reformi kampaania maksab mitu miljonit krooni, raha selleks tuleb maksumaksja taskust. Paradoksaalne, eksole, et olukorras, kus maksumaksja ägab niigi raske koorma all, peab ta veel kinni maksma suure hulga kallile paberile trükitud propagandat, mis pealegi veel reostab olulisel määral keskkonda.

Minu ettepanek on, praeguseks säästuajaks, teha kõik kampaaniad veebis, niipalju kui võimalik, või siis out-doorina, mitte aga saata kodudesse laiali pakkide viisi pahna, nagu on seda juba teinud ohtralt Reform, aga ka IRL. Ja paberi pealt kokku hoitud rahaga toetada kasvõi keskkonda, kus inimesed saaks aktiivelt ise osaleda majanduse päästmises. Ja kus saaks läbi arutada kärpekavasid, et ei sünniks nagu praegu, kus niigi vintsutatud rahvas pannakse iga natukese aja tagant faktide ette. Ma saan aru, et nii on lihtne valitseda: keerata kõik tuksi ja siis mängida päästjat, aga see on pikemas perspektiivis rahvale hukatuslik. Ja küll rahvas selle ka ükskord läbi näeb, isegi kommunistlikud silmamoondajad ei suutnud rahvast pikka aega petta.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Plaan juba töötab,keegi on Rakvere Vallimäel Tarvale kollase salli kaela sidunud.

Anonüümne ütles ...

kas keegi oskab öelda miks reformikad kloune mängivad ja nende kollaste sallidega kõikjal ringi liiguvad?

Anonüümne ütles ...

Lugege parem toredat intekat EPL-st Pevkuriga. Tõeliselt lahedad vastused mehelt.

Anonüümne ütles ...

http://www.epl.ee/artikkel/460094

selline siis uus sotsiaalminister, kes arvab, et töötuskindlustumaksu peab küll maksma aga seal makstavat hüvitist nimetatakse kerjamiseks.
kas varsti ka pension ja sotsiaaltoetused "kerjamine"? tundub, et Pevkuri arvates on inimestel kohustus maksa makste aga puudub õigus selle eest midagi saada!!

Anonüümne ütles ...

Kuidas "kallutamata" ajakirjandus keski kampaania ajal ruigas! Raha läks ju neist mööda! Aga nüüd, oikuimõnna, oikuihää öäk.

Anonüümne ütles ...

See plaan on masendav mula küll. Lugesin ja otsisin, et kas mingi iva ka on, aga ei leidnud. Aga rahvas on ilmselt lammas edasi ja valib jälle oravaid.