kolmapäev, 25. veebruar 2009

Kõik nõuka aegsed kagebiidid võivad olla äraandjad


Väljavõte Delfi veebist.

Endine kõrge kaitseministeeriumi ametnik Herman Simm tunnistas end süüdi välisriigi luureteenistuse heaks töötamises. Võib arvata, et Simm on endine KGB kaastöötaja, keda oli kerge värvata uuesti kaastööd tegema. Samamoodi võidakse värvata kõiki teisi endisi KGB kaastöötajaid. Näiteks võivad sellised olla praegune siseminister Jüri Pihl, nõuka-aegne Viru hotelli turvaülem, kes andis Simmile hiljem riigisaladuse loa. Siis võib olla võimalik võõrriigi kaastöötaja peaminister Andrus Ansip, kes oli nõuka ajal vastutaval parteitööl. Samuti president Toomas Hendrik Ilves, keda näiteks ei võetud tööle Ameerika Häälde, kes lävis aktiivselt VEKSA tegelastega nagu Lennart Meri, kelle isa oli KGB kaastöötaja. Samamoodi võis "organite" tellimusi täita noor Toomas Hendrik, kes oli tuntud oma vasakpoolsete vaadete poolest. Ehk teisisõnu, ta oli kommunist. Ta võttis enda juurde pressiesindajaks teadaoleva endise KGB kaastöötaja Toomas Sildami. See võib olla muidugi juhus, aga tavaliselt sellised asjad niimoodi ei "juhtu".

Nii et riigi tippjuhtkonnas on päris palju võimalikke informaatoreid. Ses mõttes võib Simm olla päris väike kala. Ja kui Simmi-sugused saavad vabalt tegutseda, tähendab, et kaastöötajaid peab olema nende hulgas, kes tema tegevust kontrollisid. Nimetatud tegelaste tausta võiks põhjalikult kontrollida, et mitte lasta juhtuda Simmi-taolisi fopaasid. Ja tavaliselt värvatakse informaatoriteks neid, kellest seda kõige vähem oodata osatakse. Riigijuhid sobivad selleks suurepäraselt, nad valdavad korralikult infot. Näiteks 1930ndatel värbas Nõukogude Liit suure tõenäosusega kõigi Balti riikide juhid, et oma sametrevolutsiooni läbi viia. Mäletate, Päts lasi rahvalt isegi relvad ära korjata. Pole raske arvata, miks.

Eesti puhul pole ka lootust arvata, et organitega koostööd teinud isikud ise oma ameti maha paneks. Tipp-poliitikute eetilised standardid on väga madalad, kui vaadata kasvõi kramplikku kinnihoidmist oma kõikvõimalikest hüvedest.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See on selge,et Simm polnud üksi!Ei pea olema luureekspert,et seda mõista!

Anonüümne ütles ...

Lavly on nüüd Pihli ruupor, räägib ja uurib mida kästakse, keegi ullike tuleb ju ohverdada kui asi kuumaks läheb...Hakatuseks sobis vagane Simmu poiss.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kus on endiste KGB-laste nimekirjad härra Savisaar?
Lennart Meri olevat andnud need nimekirjad venemaale aga esmalt olid need nimekirjad savipätsi
käesja miilitsad räägivad,et
Savisaar peitis need nimekirjad ära.
Seega,savisaar peitis ära terroristide nimekirjad kes hakkasid tema kasuks tööle...
Ja nüüd Sillari poeg kaitses Simmi...
endise kgb-lase poeg kaitses simmi...
Kuidas te kgb-eelased nõnda kähku
saite otsutada kui kaua simm peab istuma?
Simm suisa tõttas alla kirjutama oma 12 aastasele vangla karistusele,ei ta tahtnud edasi kaevata ega midagi...
Simm astus kohtu uksest sisse ja ütles:"Palun määrake mulle 12 aastat vanglakaristust." Kohtunik
ütles:"Jah teie soov on meile seaduseks."ja rahuldas simmi soovi...
Simmi vangla karistus näeb välja sedasi,et päeval käib linna peal ringi ajab omi asju ja ööseks peab naasema vanglasse kus on tal puhas ja pehme voodi koos madratsi ja linadega,rammus toit,prostituut ja pits viina või triipu ootamas...
veedab oma öökese selles vanglas ja läheb jälle jalutama...
Tegelikult,kesse üldsegi teeb kindlaks,et ta istub vanglas?
Kas simm osales näitlike taskuvaraste reidide organiseerimises?
Kas simm organiseeris autode vargusi?
Kas simm osales maksumaksjate raha kantimises?
Kas simm osales ajupesu organiseerimises?
Millise riikliku saladuse ta siis ikkagi reetis? Küllap ta reetis narkoäri...
Vargad ahju!

Anonüümne ütles ...

Pärisorjastamise ennetustöö vajaks veidi psühhiaatrilist ravi. Aga Simm istub ilmselt 12.st aastast ära 6-7 aastat (juhul kui praegust EU liiduvabariiki nii kauaks jätkub), seejärel saab tast uues, Venemaa mõju all olevas liiduvabariigis Nikolai Trankmani sugune punakangelane.

Anonüümne ütles ...

http://rahajumal.wordpress.com/2007/08/05/vajalik-lugemine-jouministri-tausta-kohta/

see rahajumala jutt on delfi kommist niiet arvatavasti kellegi nali,mingi tegelane kopis seda kõikvõimalikesse kohtadesse.

http://eesti.wordpress.com/2008/01/06/kgblaste-taielik-nimekiri/

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

09.14-le
Paluks konkreetselt kirja panna milline minu väide ei meeldinud või tundub olevat vale aga niisama lahmida ei ole mõtet.
Sa vajad ehk ise psühaatrilist ravi aga ära tule seda minu kohta väitma.
Vargad ahju!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Selle postituse pealkirja ütlen mina välja teisiti:
KÕIK EESTI POLITSEINIKUD ON ÄRAANDJAD!!!Eesti politseinikud koos KAPO-ga on äraandjad ausate eesti inimeste suhtes sest politseinikud ja KAPO-lased on truud kurjategijatele...
Sestap ongi see Simmi skandaal kuidagi imelik.Hundid otsustasid mingil X põhjusel ühe endi seast tuua avalikkuse ette...
simmi vangla tingimusi meediale ei avaldatud...
muidugi,istub seal pehmete patjade peal ja võib iga päev koju käia mil soovi on...See Monika Mägi või kesse oli sedasi vanglas,päeval jalutas linnas ja ööseks läks vanglasse magama...
Prostituute,viina,narkotsi ja kõike muud mida vangid soovivad on vangivalvurid koos juhtkonnaga toimetanud neile alati ja teevad seda ka edaspidi...sest vanglasse toimatetava viina pudeli hind on kusagil üle tuhande krooni ja prosti oma (ma ei tea)...
Vargad ahju!

Anonüümne ütles ...

KGBga koostööd teinute nimekiri ei saa kunagi avalikuks.
Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aegi andmetel riigireetmises süüdi mõistetud Herman Simmi tegevuse tulemusel KGBs keegi kannatada ei saanud.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=318041