laupäev, 7. märts 2009

Kommenteerime Eesti laulu!


Eeesti laulu saatejuhid, Henry (vasakul) ja Robert Kõrvits.

1. Lowry, You ain't what i need -

Inno: päris hea, liikumine on pandud sinna, nagu Michael Jackson. Tahaks ainult loota, et ta noori poisse kabistama ei hakka.
Irja: aa, sa mõtled nagu Moskvas või?
Inno: ei, ma mõtlen, et nagu noor Jackson. Aga eurovisioonil sellise looga edu ei saavuta, selliseid lugusid on seal...
Irja: hulgimast?
Inno: nojah, et nagu savi või. Mingit unikaalset momenti ei ole seal.


2. Janne Saar, I am too good for you -

Inno: see on täpselt samasugune lugu nagu selle Lauri oma, nagu kaksikvend. Mis selle pärast oli vaja kontseptsiooni muuta või? Minu meelest Paadami variant oli palju parem. See laulja seal, see Janne seal, ju kriiskab veel hullemini kui Ingrid Tähismaa. Sellist tegelast oleks lausa häbi eurovisioonile saata.
Irja: Ai! Valus!
Inno: Mis valus?
Irja: See kriiskamine! Kõrvadele!
Inno: Paadami finaalis selliseid asju küll ei olnud. Ma ei saa aru, kuidas niuke üldse finaali jõudis. See pole ju mingi Kaks takti ette eelvoor. Pigem võiks Uuspõllu sinna saata kui selle Janne.


3. Stereochemistry, Öösiti kõndides -

Irja: need on mingid natsid, appppiiii!
Inno: professionaalsusest on asi väga kaugel. Alustades juba saatejuhtidest, nagu see oleks esimene saade, mida nad on juhtinud. Selles mõttes muidugi müts maha selle Paadami ees, et ta suutis vähemasti mingit taset hoida.
Irja: samas me muidugi kritiseerisime teda räigelt.
Inno: nojaa, ta oleks võinud veel parem Paadam olla. Aga see on ju selge tagasiminek. Majandus on läinud kümme aastat tagasi ja Eurovisiooni laulukonkurss on ka läinud kümme aastat tagasi.
Uuspõllu sketšid vähemalt päästavad selle saate, ta võeti sinna ilmselt viimasel minutil, et see saade ära päästa, sest muidu on see saade nagu lennuõnnetus. Saates ei ole üldse Eurovisiooni hõngu, jälle mingi stuudiovärk, nagu klassõhtu. Tase on läinud healt šõult klassiõhtu tasemele. Ma saan aru, et see Heidy Purga on selline klubitšikk, et ta on teinud mingi klubiõhtu. Vaja oleks suurt kontserti, siis saaks üldse aru, milline lugu sobiks Eurovisiooni lõppkontserdile.

4. Urban Symphony, Rändajad -

Inno: esimene lugu, mis võiks üldse pääseda eesti eelvooru. Et ses mõttes võib küll öelda, et me kritiseerisime Paadamit, aga selle saate põhjal müts maha Paadami ees.
Irja ja Inno: tahame Paadamit tagasi! Paadamit! Paadamit! TOOGE PAADAM TAGASI!!!

5. Chalice, Maagiline kuues -

Irja: mis kiunumine?
Inno: no see ei ole nagu üldse mingi lugu. See Eurovisioon on ikka lauluvõistlus.
Irja: ma arvan, et me saame sellel aastal viimase koha.
Inno: ei tea, nende lugude põhjal. Aga jah, see lugu võiks kõlvata mingitele Tartu levimuusika päevadele, aga see on ikka lauluvõistlus. Aga see ei ole ju laul. Ta ju ei laula.
Irja: ta kiunub.

6. Köök (Jaan Pehk) ja Kaire Vilgats, Üürnik -

Inno: no see ka ei ole Eurovisiooni lugu.
Irja: aga väga andekad sõnad!
Inno: Aga Eurovisiooni publik ei neela seda lugu alla. Eurovisioonil peab olema lavašõu ja meloodia, aga neid siin pole.
Irja: aga mida sa arvad NAKi saatmisest Eurovisioonile?
Inno: aga mida nad võiksid seal laulda?
Irja: Juua ja nikkuda!
Inno: ma arvan, et NAKi hümn "Juua ja nikkuda" saavutaks seal kindlasti parema koha kui see lugu. Sisuliselt on antud Eurovisiooni tegemine inimeste kätte, kes sest Eurovisioonist midagi ei tea. Valitud on klubimuusika bändid, aga Eurovisioon ei ole ikkagi klubimuusika üritus, ta on lauluvõistlus.

7. Rolf Roosalu, Freedom -

Inno: no vot see on Eurovisioon. Kuna Eurovisioon on ikkagi homoüritus, pederbal, siis Rolf Juunior viimaseks kindlasti ei jääks. Nii palju kui ma olen Eurovisioonil käinud, siis see lugu paneb kindasti rahva möllama.
Irja: jah, kui Belgradis olime, siis homod tõusid selliste lugude ajal püsti ja hakkasid lippe lehvitama.
Inno: aga see just ongi oluline. Rahvas ju näeb, milliste lugude ajal hakatakse möllama, ja hääletab vastavalt. Lavaline liikumine on, meloodia on. See on teine eurokõlbulik lugu.

NB! Just selgus, et Juhan Paadamil on täna sünnipäev. Palju õnne sünnipäevaks! Armas Juhan, me võtame kõik oma halvad sõnad tagasi, palun tule ainult tagasi. KOHVIK NÕUAB JUHANIT TAGASI!!!

8. Traffic, See päev -

Inno: see on ilmselt kolmas lugu, mis võiks olla eelvoorus. Lugu on täitsa olemas.
Irja: see on selline poistebänd, mis võiks sulatada nii mõnegi tüdruku südame. Nagu New Kids on the Block.
Inno: jah, aga lugu peab ikka ka olema. Sa pead ikkagi laulma ka. Samas see lugu võiks ka homode südameid puudutada, ma vaatan sellest aspektist ka.
Irja: oot, aga homo sa ei ole, eksju?
Inno: ei, ma ise ei ole, aga ma suudan enam-vähem aimata, mis neile meeldib.

9. Ithaka-Maria, One last dance -

Irja: ta võiks veel puuris ka vingerdada, siis oleks lahe.
Inno: samas lugu on jama. Ithaka-Mariale oleks võind mõne rokilikuma loo välja mõelda, sellise ninjalikuma.
Irja: aga homoaspektist vaadatuna?
Inno: homoaspektist vaadatuna on täitsa nitševoo lugu. Aga huvitav, et Piret Järvis on pandud kitarri mängima. Ilmselt selleks, et eelvoor ära võita.


10. Laura Põldvere, Destiny -

Inno: ses mõttes on see lugu muidugi kõige eurovisioonilikum. Sven Lõhmus teab, millist lugu Eurovisioonile teha. See on väga hea lugu tegelikult. Ja läheks homodele ka peale ilmselt. Kuigi see on selline lugu, et ma olen seda nagu kuskilt kuulnud. Üllatusmomenti pole.
Irja: oot, aga mis need meie lemmikud olid? Rolf, Traffic ja Laura?
Inno: jaa, aga mina ikkagi saadaks Rolfi, arvestades sellega, et tegemist on ikkagi pederbaliga.
Irja: mina annaks oma hääle Trafficule, kuna mulle meeldib see poistebänd. Ja ma arvan, et poistebänd võidab ka homode südamed.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

05:28 minutil üks mees magab,kas ta ka hääletamise ajal magas,kesse on?


http://uudised.err.ee/index.php?0&popup=video&id=20938

Anonüümne ütles ...

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?v=forum&start=0&subtopicID=138297#form
Tervitab iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Mida zürii hinnetest lugudele arvate?

Inno ütles ...

Ei pandki tähele, mis need olid?

Anonüümne ütles ...

selle nn eesti laulu saate vaatamise tekitas piinlikkust ja häbi, sestap klikkasin samal ajal vene eurolaulu valimise kanalile, kus võitis Anastassia Prihodko. Tema hääl ja sõnum oli loomulik ja esinduslik, erinevalt eesti saates esinejate vingerdades vingumisest. Täna täna hommikul veel kallas ETV vaatajatele päehe seda abitust!!! Tuled. vigurid ja kostüümed ei kompenseeri häält ja esinemise kultuuri. Ainus mõnus tegija saates oli Uuspõld!

Anonüümne ütles ...

Võidulaul on ilmselge plagiaat.
http://www.youtube.com/watch?v=iwQAeOM4ggI&feature