reede, 6. märts 2009

Nähtud! Lang Raskile ja Tedrele loengut pidamas!

Vanas heas Tallinnas kuuleb-näeb nii mõndagi. Eile sai siis ühelt hästi informeeritud allikalt kuuldud, et Rein Lang olla eile Olümpia hotelli liftis Riigikohtu esimehele Märt Raskile ja õiguskantsler Indrek Tederile loengut pidanud. Tõstnud tähtsalt näppu ning seletanud midagi karmiilmeliselt ning Raski-poiss ja Tedre-poiss lihtsalt seisid noruspäi, sügasid lõuga ja kuulasid teda alandlikult.

Mis tõestab veel kord seda, millest ma olen juba kordi tuhandeid kõnelenud: ei ole õigust meil siin Eesti riigis. Õigusriiki pole. Riigikohtu esimees ja õiguskantsler on lihtsalt lihava justiitsministri kannupoisid, sanchopanzad, kes on nõus saareriigi nimel oma põhimõtted maha müüma.

Ehk siis ärge imestage, kui te ka Riigikohtust ja õiguskantsleri poole pöördudes õigust ei saa. Rein (alias Nuf-Nuf) luges seal liftis ilmselt Märdile (alias Nif-Nif) ja Indrekule (alias Naf-Naf) sõnad peale, et kuidas tuleb käituda ja otsustada. Kõik kolm ju Reformierakonna omad poisid, saunasõbrad ja parteigenossed, ainult et üks, so Rein, on kolmest võrdsest kõige võrdsem. Eks vast seepärast, et tema käsutuses on kõige rohkem altkäemaksudena saadud raha. Kui Märt ja Indrek tahavad ka nutsust osa saada, siis peavad tublid poisid olema ja Reinu sõna kuulama.

Aga nii, sõbrad, saab juhtuda vaid sellises riigis, kus kolm kõige mõjuvõimsamat justiitspositsiooni on ühe ja sama partei meeste käes. Sellises riigi õigussüsteemis on võimalik teha kõiksugu sobinguid. Sest need kolm meest saavad liftis või saunas omavahel kõiges kokku leppida, provided that the price is right. Pronksipoiste protsessi esimene vaatus läks küll venkust kohtuniku põikpäisuse pärast veitsa nihu, aga no worries, küll Märt Riigikohtus klatib. Ja ka kõik muud poliitprotsessid jõuavad ükspäev Märdi valitsusruumi.

Ühes euroopalikus riigis peaks selline õigusvõimu monopol olema lubamatu, aga siin meie perversses pooldiktatuuris ei maksa vist enam millegi üle imestada.

Huvitav, milles siis Nuf-Nuf, Naf-Naf ja Nif-Nif ka kokku leppisid?

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eile oli Olümpia Hotellis Eesti Advokatuuri üldkogu, kus ka Rask ning Lang külalistena viibisid. Tederit ei olevat seal aga olnud, mistõttu Teder on ilmne liialdus (küll aga oli riigi peaprokurör Norman Aas kohal olnud), nii, et Lang võis oma loengut Raskile ning Aasale pidada.

Kohal polnud ka kardetud advokaat Hiobit, kel kuuldavasti eile sünnipäev olevat olnud.

Anonüümne ütles ...

Kahju ainult et Hiobi järjejutt ära lõpetati - tundub, et sel tädil on siiski võimu rohkem, kui me arvatagi oskasime.