reede, 6. märts 2009

Rainer Nõlvak- kas uus Juhan Parts?


Väljavõte Äripäeva lisaväljaande Gentleman esikaanelt.

Viimasel ajal on justkui eikuskilt kerkinud esile üks huvitav nimi- Rainer Nõlvak. Kes asutas kunagi ühe Eesti esimestest IT-ettevõtetest Microlinki, siis müüs selle kümmekond aastat tagasi maha, elas saadud rahast mõnda aega USAs Floridas, siis tegeles oma keha arendamisega ja nö enese leidmisega, siis (ilmselt sai raha otsa) asus mõni aeg tagasi uuesti Eestisse elama, kus korraldas möödunud aastal koos Skype'i poistega (nendega, kes teenisid Skype'i müügist sadu miljoneid kroone ja kes pole suutnud saadud rahaga veel midagi tarka korda saata, kel raha sügeleb) prügikoristuskampaania "Teeme ära!" ning kes nüüd kavandab laiemat poliitilist läbimurret, millest saab aimu veebiküljel Minu Eesti. Loodud on organisatsioon, millega saab teha mida iganes, näiteks osaleda valimistel. Nõlvak on ka üks eeskujudest IN.ee veebis.

Ma soovitan lugeda Äripäeva lisast intervjuud Nõlvakuga, kahtlemata hariv tekst. Kus ta tunneb muret Eesti tuleviku pärast, nagu kunagi Juhan Parts, ja ilmselt kavandab poliitilist läbimurret, et hakata tegema "uut" poliitikat, nagu kunagi Juhan Parts. Juba on juttu mõttekodadest, kus siis kõik eestlased saaks koos poliitikat teha, nii et parlamendi võiks üldse laiali saata. Mis siis koguks endale arvestatava osa protestihäältest, nagu kunagi tegi Res Publica. Nõlvaku vaated näivad ühtivat kõige enam IRLiga (õnn pole rahas) ja rohelistega (elu olgu öko). Teda on promonud ka sotsid, president Ilves andis talle möödunud aasta eest tiitli Aasta Kodanik, tema eest on kostnud sotside vaimne ema Marju Lauristin.

Äripäeva artikkel püüab Nõlvakule justkui õnne külge pookida, aga loost ei tule küll välja, et ta on õnnelik inimene. Tundub, et ta on oma õnne-otsingutega alles alguses.

Ma ei tunne Nõlvakut sedavõrd hästi, et öelda, kas tema tegevus lõppeb samuti kui Partsi oma. Nii et küsimus laiale ringile, mis mees on Rainer Nõlvak. Kas temast saaks hea valitsusjuht?

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Saaks aga kellegi kallal vinguda ja jaurata stiilis "ega see ikka üks õige inimene pole"... Kas teid ennast ära ei tüüta see pidev kõiges ja kõigis halva otsimine - ja oh seda väikse inimese suurt rõõmu siis, kui vahel juhtubki tera leidma. Minge parem õue ja rõõmustage, et päike paistab, muidu ussitate ühel päeval seal arvuti taga lõplikut läbi.

Anonüümne ütles ...

Minu arust jäi see artikkel üldse poolikuks. Kui uuesti lugu läbi lugeda, siis jääb tunne, et tegemist on hästi kurva ja üksildase inimesega :)

Anonüümne ütles ...

Mina tervitan kõiki aktiivseied, laia silmaringiga, kaasaegselt mõtlevaid uustulnukaid. Estonski orjad vajavad oma Obamat. Pole vaja otsida mingit Nokiat, on vaja otsida karismaatilisi, aktiivseid tüüpe. Kui on õiged, jäävad ise pinnale. Kui valed, lähevad allavett.. Peaasi, et ei panustaks vanade peerude rahakotile, et neid tolguseid uuesti pinnale upitada. Et ei oleks niisama mulisejad demagoogid vaid kaifiksid tehtut ja tulemusi. Lugupidamisega "Teie Pärisorjuse Tunnetaja"

Inno ütles ...

Me olimegi päev otsa väljas ja rõõmustasime ilusa kevadise ilma üle.

Manjana ütles ...

ja ma just mõtlesin, et kes uus nägu võiks olla ... täitsa hea mõte, olen kuskilt, ilmselt "vox populist" ka kuulnud tema pakkumist peaministriks. millegipärast ma ei tahaks.

Anonüümne ütles ...

Nõlvak soovib presidendiks saada? miks ka mitte, noor ja haritud mees.