esmaspäev, 6. aprill 2009

Ettevaatust: Teeme ära!


Väljavõte Delfi veebist.

Nagu kirjutab Delfi, viitega Õhtulehele, vedelevad eelmisel aastal Teeme ära kampaania korras kokku kogutud prügitonnid endiselt platsidel. Ja vahemärkusena pean tunnistama, et ka metsaalused on taas prügi täis, nii et vajadus oleks taas ühe prügikoristamise kampaania järele. Aga ei, tundub, et Teeme ära seltskond, mille tagant paistavad ühe hirmsa päti Tõnis Paltsu (IRL) kõrvad (ja raha, sest kampaaniate tarbeks, rahva ajude pesemiseks kulub palju raha), on liikumas uutele, magusamatele jahimaadele. See on siis poliitikasse. Kus siis rahvast aetakse kampaania korras mingeid ideid välja mõtlema, siis selekteeritakse, eeldatavalt, need "õiged" ideed ja siis pole enam muud kui hakata neid ideid ellu viima. Ja Tõnis Paltsust saab jälle minister, või midagi seesugust.

Rahvast meelitatakse juttudega mingitest õnnepankadest, kust saab igaüks omale õnne ammutada. Või umbes nii. Aga tegelikult. Tegelikult, ma arvan, vedeleb see inimeste õnn aasta pärast samamoodi õnnetult laoplatsidel, ajal, kui Teeme ära seltskond juba suures poliitikas oma õnne püüab.

Pole midagi uut siin ilmas.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ah ära plära! Ükskõik, mida keegi teeb, on ikka pahasti ja valesti. Selle asemel, et ise midagi ette võtta, reostad maailma ja inimeste mõtteid oma tigedate avaldustega.Selles, et prügitöötlejad ei saa hakkama , ei ole vabatahtlikud küll süüdi.
Aga eks see ole valimiskampaania, et kõik on sead , lollid ja süüdi, peale suure Edgari muidugi.Mis peab inimese sees küll olema kui iga päev hakka peale kellegi sõimamisega. Kust sa selle tigeduse võtad?

Inno ütles ...

Oih, kesse siin tige on?

Anonüümne ütles ...

Televisiooni ülemvõimu ajal, kus uudiseks saab ainult info mida on ka televisioonis näidatud, ei peagi asjal tulemust olema. Kui selle kohta ei küsita, siis jääb kõigil meelde, et oli tore kampaania ja järelikult edukas. Milleks tuua inimesteni kohutav tõde, et lihtsalt prügi liigutati maakonna piirides ühest kohast teise?
Samamoodi läheb ka nende jututubadega, kus tuleb 150-200 inimest kokku ja pläravad 1. mai maha. Kas see on parem kui punalippude all marssimine? Äkki tõesti, sest jutt ei muuda maailmas midagi ja sellest ei saa ka osalejatele kompromiteerivaid pilte (kes punase lipuga käis või kus tribüünil seisis).
Pealegi on selline jututubade laadis riigis elu paremaks tegemine juba leiutatud ja selle nimi on osalusdemokraatia. Tuleb lihtsalt minna oma omavalitsuse volikogu liikme vastuvõtule või uurida riigikokku kandideerijalt vastus ka mõnele oma küsimusele ja mitte piirduda kampaania järgi otsustamisele.
Loll saab jututoas ka tünga. Hea jutustamist, tühja toimetajatele.

jevlampi ütles ...

Ehh, kahju kohe, kui hääd ideed nadi ettevõtmisega ära rikutakse. Ilmselt tuleb ju mõnigi mõte, mida kannataks edasi arendada, aga firmas, kus senine aur on läinud oma autorsuse kinnistamisele, kus varjatult pukis end korduvalt kompromiteerinud poliitikud, kus eelmine sitt on alles koristamata selline asi vaevalt juhtub. Muidugi, eriti uhke oleks kui kõik teeme ärale läinud inimesed läbiksid seal kiirkorras abipolitseiniku kursused, astuksid in corpore irl-i ja läheksid jala tallinnasse 9. mai demonstratsiooni maha suruma. irw