laupäev, 4. aprill 2009

Tagasiside/kommentaar: Tume on Eesti tulevik

Saabus tagasiside/kommentaar (autor palus jääda anonüümseks):

Kas Eestil on tulevikku?

Tegelikult huvitaks see ju kogu eesti ühiskonda. Ega vist ühest vastust ei olegi aga iseseisva riigina eksisteerimiseks puudub mõistus, tahtmine ja ressurss.

Kui Eestit on räsinud Türklased, Viikingid, Saksa ja Vene võimud siis miks ei ole neid ikkagi huvitanud siia püsima jäämine. See et eestlane on ennast ikka vabaks võidelnud ei ole ju tõsiseltvõetav. Vabaks on saadud ikka kellegi teise kintsu kratsides ja almust paludes.

Miks aga on kõik nõus selle jonnaka eestlese koos oma maalapikesega andma edasi järgmisele nagu teatepulka? Aga põhjus ongi ju selles, et sel maal puudub väärtus. Maavarad puuduvad - põlevkivi pole mingi väärtus ja seegi varsti otsas. Kulutused majanduse ülalpidamiseks väga kallid - puudub tooraine ja turg. Inimresurss pea olematu või laisk ja rumal - ütleme ausalt ega eestlane tööd teha ei viitsi kuigi taob vastu rinda ja jutu järgi töötab 25h. Sellepärast toodi ju ka venemaalt ordidena töölisi ja insenere meie suurettevõtetesse (ehitus, Balti Manufaktuur, Kreenholm, Dvigatel, BLRT, elektroonikatööstus jne). Eestlane oskas aastaid ainult kartulid maha panna, liha- ja piimakarja kasvatada - järelikult suht mats teine. Nüüd kus oleks olnud seda kõike vaja arendama hakata (nii tööstust kui ka põllumajandust) ja konkureerima teistega tuli lagedale eestlase jonn - mina ei konkureeri kellegiga nühin ikka oma maalapil edasi. Mis sellest on saanud näeme kõik isegi, tootmine parseldati maha ja pandi konkurentide poolt kinni ning põllumajandusel on veel viimased hingetõmbed. Ei suuda enam oma rahvastki ära toita.

Eestlane ärimees - HA,ha lubage naerda. Eestlane oskab ainult omasugust lüpsta, suuräris ei suuda ta vene, inglise ega isegi soomlastega äri ajada. Kõik kes seda täna teevad on ju oma algkapitali koorinud eesti rahvalt mitte siia sisse toonud ja käivitanud eesti arenguks ning oma rahva heaks. Rohkem on seda kapitali ikka välja voolanud, ja kordades, kui siia on voolanud.

Eestimaa turismimaa - no tule taevas appi. Mis turism kui sul on kolm kuud sitta suusailma. Viinaturism on ainuke aga kaua need soomlasedki jõuavad siin joomaturismi arendada. Juba 2004 kurtsid, et jube kalliks läheb. Eestlane aga pani aga maksu juurde ja nüüd on seegi präänik kuival. Inglise poissmehed lähevad ka parema meelega Bulgaariasse - ilm mõnusam, hinnad odavamad, tüdrukud lahked ja meri loksub põlvini.

Nagu näha ega eestlasel jäägi muud üle kui enda aatekaaslast oma konnatiigis lüpsta, millega tänane valitsus ka täiega tegeleb. Need mõned eraettevõtted kes veel tegutsevad siis tuleb neid koorida täiega.

Tundub aga et tänase seisuga on riigipalgal ja -pajukil juba 80% või rohkem eesti majandusest. Arvestan sinna sisse ka need kes riigipirukast tükikese saavad nn. eraettevõtjad kes mingi pisku maksudena tagasi annavad. Aga kelleks siis on turva-, koristus-, liisingu-, koolitus-, hooldus- jne ettevõtted. Need on ju kõik teenused mis ostetakse ikkagi maksumaksja raha eest, kuigi riigiaparatuur peidab pea liiva alla ja väidab et tegu on mingi müstilise erasektoriga mida toidab küll riigikassa ja need kulud tulevad teiselt realt. Tihti on nendeks ettevõteteks JOKK meetodiga parteikassade rahastajad.

Kas sellist Eestit me tahtsime, küsivad täna 95% eesti elanikest. Väär oleks siin lahata rahvuse seisu järgides nagu tänane valitsus teeb. Valitsusele on see aga kasulik - kuni eestlane ja venelane omavahel lahutada siis ei ole ka reaalset demonstratsiooniohtu. Aga tegelikult tuleks jõud ühendada, korraldada valitsuse vahetus ning erakorralised valimised. Tegelikult poleks sellest mingit kasu, kui siis võib olla maailma tähelepanu tõmbamiseks. Jälle peaksime minema kellegi kintsu kraapima ja halama, et meil ei ole midagi, olge kenad investeerige meie majandusse.

Selline vahva riik on Eesti.

Tegelikult pakuks aga välja palju asisema lahenduse. Kogunege ja ühinege eestlased. Kolime siit kõik ära näiteks Hispaania rannikule vabale maale (seda on seal palju) ja ehitame sinna külad, koolid ja kõrtsid. Seal on olemas juba suured kogukonnad inglasi, rootslasi, soomlasi. Nad kõik elavad nagu omas keskkonnas - ka kauplused, koolid, kõrtsid on rahvuskeeled.

Las siis meie vahva riigikogu juhatab siin ennast omaette, neil pole nagunii rahvast sooja ega külma.

Kahju, et tunneli lõpus on tuli ära kustutatud.

Inno kommentaar: mina nii pessimistlik ei oleks. Aga asi on küllalt tõsine. Ligi 200 000 eestlast on kolinud Eestist ära ja selliste hulk muudkui kasvab. Ja nad kolivad ka ilma üleskutseta. Sama lugu on ka näiteks venelastega, kes kolivad Venemaalt minema.
Ma arvan ja usun siiski, et praegune kriisi maailmas pöörab inimese tagasi elu põhiväärtuste juurde, õnne ja armastuse juurde, sellisel puhul pole tegelikult olulist vahet, kus sa elad. Seul on hea igal pool, kus sa tunnetad õnne ja armastust. Võid elada ka põhjamaal.

10 kommentaari:

Franz ütles ...

"Ligi 200 000 eestlast on kolinud Eestist ära ja selliste hulk muudkui kasvab"
Ilmselge liialdus. Niimoodi lahmida ikka ei maksa.

Edmund ütles ...

Rohi tundub alati rohelisem teisel pool. Samas kui võtta kasvõi kirjasaatja poolt näiteks toodud Bulgaaria, siis kindlasti sealgi kohalikud kaebavad, et kui fucked-up kõik seal ikka on. Sõber tuli Ungarist tagasi ja rääkis, et muuhulgas on sealne valuuta devalveeritud juba. Aga see selleks.

Anonüümne ütles ...

see jutt, et eestlane on laisk, pole loogiline.Sest miks eestlased siis välismaal töötades hinnas on? Teiseks, kui siit kuhjades raha on välja voolanud, siis, kes selle raha vedajatele teenis? Ikka seesama eesti tööline.Ja ka ärimehena saaks eestlane hakkama kui turg oleks tõeliselt vaba.Paraku need poliitikute poolt kinnitatud kvoodid ja lepped jne.rikuvad asja ära. Ega kõik püramiidi tippu saa, see on ülemaailmastumise poliitika, mille ideele pandi alus kui me veel nõukaajas olime.

Anonüümne ütles ...

Franz:

"Ligi 200 000 eestlast on kolinud Eestist ära ja selliste hulk muudkui kasvab"
Miks see liialdus on? Tundub üsna reaalne number olevat. Ise kolisin ka 5 aastat tagasi Eestist minema, aga küllap mingis statistikas olen veel Eesti elanik.
Nt UK eestlaste arvukus on selle 5 aastaga mitmekordistunud.

Anonüümne ütles ...

Kuulamissoovitus seekordTähismaadele aga ka teistele.http://www.nommeraadio.ee/uudised/ja valige sealt teisipäeva saade EINAR LAIGNAGA,kuni tema rääkima hakkab.
Inimeste juhe on vist nii koos et nii lahtist texti aetakse.Kui siit ei tule kohtuasja Kaalep versus Laigna,siis.... aga arvata on et selle sumbumiseks tehakse kõik võimalik...
Ja ka muidu on sasde agent nikolajevist-merist, nõukogude kirjanikest,homodest...Täpselt Tähimaade teemad
lahe on et on ka veel teisigi mõtlevaid kanaleid...veel on...

Anonüümne ütles ...

"Vaheta valitsust, mitte kodumaad!" oli vaid 2 aastat tagasi SDE kuulutus. Tundub praegu vägagi asjakohane. Mina ei olnud nende valija aga ma kujutan ette, et pärast töölepingu seaduse jamasid ja ansiplaste ning laarikute rüüsteretki Eesti majanduse ja töökohtade vastu ei tahaks enam paljud nende valimist tunnistada. Mina ei suuda pidada positiivseks valitsust, mille 2. aastapäeval on töötuid üle 55 000 tuhande ja see on 8,5 protsenti. Seejuures räägitakse majanduse langusest lausa 12 protsendi võrra (SEB).
Valimistel näeme, raisk!

Anonüümne ütles ...

Rahva keel on noast teravam,kus see lõikab, seal ei kasva haav nii kiiresti kokku.

Anonüümne ütles ...

Mitte ei mäleta, kas Goebbels oli autor või ainult ütles kuulsaks surematu "Mida suurem vale, seda rohkem usutakse!".

200 000 väljarännanut - yeah, right (vähkreb naeru käes põrandal)

Anonüümne ütles ...

Eestis pole maavara? aga fosforiit? mäletate 80-ndate lõppu. ei fosforiidile. ja mida sellest kõik saaks.
kas see on teadlikult reservis olev teema? tõuseb see väärtus veelgi? meil ikka on midagi, mille peale loota.

Anonüümne ütles ...

Juku-Kalle Raid ütles:
"Selleks,et tõsta elatustaset Eestimaal arenenud riikidega samale tasemele ajaliselt kulub kolm päeva,see sõltub ainuisikulisest allkirjast."

Kommentaator Mull ja Moll ütles:
"Niisama lihtne kui on organiseerida vaesust riigis on lihtne organiseerida rikkust."

Postituse autor pole näinud filme juutjuubist:
1.The money masters
2.Money as dept
3.Zeitgeist movie
4.The corporation
jpms.
ning pole kuulanud
KUKU RAADIO SAADET SUUR HIINA 2008.08.28
Vargad ahju!