laupäev, 4. aprill 2009

Monstrumkohtunik Liina Pohlak sunnib kahekümnepäevast imikut kohtus käima


Liis Haavel ja väike armas Hans

Väikese Hansu elu ei alanud just kõige roosilisemalt. Ta sündis enneaegsena ning raskete hingamishäiretega, aga see polnud veel kõik, mis elul talle pakkuda oli. Nimelt ähvardas kohtunik Liina Pohlak tema ema, et kui too kohtusse ei ilmu, siis Liina Pohlak vahistab ta. Ja nii ei jäänud ka 20-päevasel Hansul, kelle ellujäämine sõltub tema ema tissidest, üle muud kui koos emaga kohtusse minna. Ja olla seal umbses ning inimesi täis kohtumajas terve pika päeva, oodates, millal kohtunik Liina Pohlak ja prokurör Vallo Kariler jõuavad tema ema küsitlemisega ühele poolele.

Hansu suhtes ei ole küll süüdistust esitatud (tea, kas nii väiksele lapsele saab üldse süüdistust esitada), aga ikka sunnivad eesti kohtusüsteemi esindajad teda kohtus käima. Siin võib muidugi öelda, et kesse sunnib väikemeest emaga kohtusse kaasa tulema, hakaku aga jälle sondist sööma, aga kui räägime teistest lastest, teiste inimeste lastest, kelle vanemad ei ole kohtu all, siis nende õigust oma ema rinnapiimale ei vaidlusta keegi. Vastupidi, lastearstid ja lastekaitsjad üle kogu maa leiavad, et lapsel on võõrandamatu õigus oma ema rinnapiimale. Miks siis Hansul ei ole, küsin ma. Lastearstid ja lastekaitsjad, miks te ei kaitse väikset poissi monstrumkohtuniku eest?

Võimalik, et Liina Pohlak saab vastsünnitanud ema ja tema beebi piinamisest omalaadset sadistlikku naudingut. Võimalik, et ta on sadist, naissoost markii de Sade, kes mõnitab päeval Liis Haavelit ja tema last ning õhtul (või juba pärast kohtuistungit) rahuldab end sellele mõeldes. Teisiti ei saa ju kuidagi seletada ühe kohtuniku ja veel naiskohtuniku perversset soovi vastsündinud beebit kohtusse sundida. Kohtunik ei saa ju ometigi olla nii loll, et arvab, et ema jätab oma vastsündinud lapse, kes alles õpib rinda sööma, pikaks päevaks koju. Loomulikult tuleb laps emaga kaasa ning on sedasi sunnitud samuti kohtu all olema.

See on minu meelest eesti kohtupraktikas esmakordne juhus, kus kohtunik ei saa aru või ei taha aru saada sellest, et kohut peetakse ikka vaid selle üle, kes on kohtu all. Ja ammugi ei peeta kohut lapse üle, isegi kui tema ema on kohtu all. Kui naine, kes on kohtu all, sünnitab, siis lükkab kohtunik istungi edasi, kuni laps on võimeline emata hakkama saama. Ja 20-päevane enneaegsena sündinud laps seda kindlasti pole. Liis palus, et kohtunik lükkaks istungi vähemalt kuu aega edasi. On seda tõesti nii raske teha? Väikse lapse huvides?

Kui kohtunik Valeri Lõõnik sai teada, et naine, kelle üle tema kohut pidas, sünnitas, siis ta lükkas istungi pool aastat edasi. Miks Liina Pohlak ei või sama teha? Kui ta just muidugi polegi pervert, aga sellisel juhul ei tohiks ta enam kohtunikuna töötada.

23 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Selles loos ei oskagi anda kommentaare.eesti rahvas on nagu šaakalikari ,kes ei tunne halastust ,kes naudinguga naelutaks pisi Hansu seina külge.Kohtunikud ise on vanad sadistid,rahaahned,ajudeta värdjakari.Hea meel on näha et Liis Haavel ei nörke selle värdjalikkuse ees.Jöudu Sulle Liis.Tea,et köik eestlased ei ole Sinu vastu.

Anonüümne ütles ...

MONSTRUM SELLES LOOS ON SEESAMA VAESEKE LIIS HAAVEL KES ON KYMNEID VANAINIMESI HUIANUD JA KODUST ILMA JÄTNUD NING ISE SELLE PASA ENDALE JA OMA LAPSELE KOKKU KEERANUD.

Anonüümne ütles ...

Kas petetud vanurid ka talle kaasa tunneksid?

Anonüümne ütles ...

Kommentaator, kui sa räägid "eesti rahvast", siis sa räägid iseendast.

Anonüümne ütles ...

Hansu isa käitub küll kohtumajas nagu kant...aga see selleks.
Tahaks Liina Pohlaku pilti näha !

Anonüümne ütles ...

süda läheb pahax neid lapsi ärakasutavatest pättidest kes oma tittede taha poevad,nagu need tiblaõpsid toompeal oma tarakanide karjaga pronxipäevil,linter oma valedega ja see petis veel takkaotsa.

Anonüümne ütles ...

Kahju, et arstid ei suutnud Liis Haavlile, sellele pätile, vargale ja valetajale (nende sõnade ütlemiseks ei ole vaja jõustunud kohtuotsust!) selgeks teha, et sellise raske suhkruhaiguse diagnoosiga "naine" nagu tema sünnitabki suure tõenäosusega haige lapse (kuigi nad seda kindlasti püüdsid). Aga noh, eks pätil tekkis lootus, et imik annab talle "immunsuse", et äkki ei peagi vanglasse minema... Mis loeb selle juures laps või tema tulevik - ja nüüd on tagajärjed käes. Lapsest on muidugi kahju, aga mitte sellepärast, et ta peab kohtupingis istuva mamasha tissi otsas rippuma (Tähismaade kaitstud küüditajate kiuste jäib paljud imikud isegi loomavagunis elama, mis on sellega võrreldes üks köetud kohtumaja!), vaid selle pärast, et kurja saatuse tahtel tuli ühel süütul hingel sellisesse "peresse" sündida.

Irja ütles ...

Jah, aga sellegipoolest on Hansul õigus alustada oma elu täpselt samal moel, mis teistelgi temaealistel väikestel lastel. Tema ei vastuta selle eest, mis tema ema teinud on või ei ole. Või arvate, et vastutab?

Anonüümne ütles ...

tänapäeval ei pea suhkruhaige kohtualune ja vanglakandidaat(oh, isa ka veel kohtualune) last saama. Selleks on igasugused beebipillid olemas teatavasti. Aga nii nagu Liis pettis ja kasutas ära vanainimesi, kasutab ta nüüd ka vastsündinut, et endale haletsust kaubelda.

Anonüümne ütles ...

Mul on pommuudis!
Haavl-eide lapse isa on Hans Haadniel Luik!!!! Miks muidu selline nimi lapsel, seal suguvõsas (Luigel) pidi ikka kombeks olema poistele Hans nimeks panna. Uurige asja, uurige, äkki Hans Haadniel koguni vägistas Liisi, et kätte maksta mõnest kinnisvarast ilma jäämise eest, mis nüüd hoopis Loidi-mutile läks. Hans Haadniel pidi hirmus vägistaja olema, järgmisena olla luband Hirja ette võtta, mõtle kui siis sünnib väike Hans Tähismaa.

Anonüümne ütles ...

Maailma vanglad on täis rinnalapsi. Haavlikuul on aga jailbait. Kui ta tahab veel sünnitada, siis keegi ei keela tal seda ka trellide taga tegemast.

Anonüümne ütles ...

Ja kindlasti on ka heasüdamlikul lillelapsel Vello Loitil seda väga valus kõrvalt vaadata. On teine ju nii kaastundlik, hea südamega ja pehmeke.

Kindlasti on Liisi ja Hansu solgutamine ka Vellole igaveseks templiks mällu! Nii hea südamega meest kindlasti muserdab see, kuidas ühiskond temale kallitest inimestest tankiga üle sõidab.

Anonüümne ütles ...

jah, kui Liisike kohtu alt pääseb, peab Hans leppima asendusemaga. Sest Liis asub taas "kinnisvaraäriga" tegelema...

Anonüümne ütles ...

Tema ei vastuta selle eest, mis tema ema teinud on või ei ole. Või arvate, et vastutab?


Kahjuks peaks idee järgi tema ees vastutama seesama naine, kes ta sünnitas. Emaks ei saa teda küll nimetada ja ega ärakasutamist vastutamiseks ka ümber ei nimeta.

Anonüümne ütles ...

jah, aga kahjuks ei saa siin vaadelda lapse õigust normaalsele elule eraldi tema ema õigustest või nende ära võtmisest. Harku naistevanglas istub kari naisi koos väikelastega - need emad on kuriteo(d) toime pannud, süüdi mõistetud ja see on nende valik, et lapsed neil seal müüride vahel kaasas on. Võiks ju samuti rääkida iga lapse õigusest lapsepõlv vabaduses veeta, aga näed, elu pole selline mustvalge. Muidugi pole Hansuke oma ema pattudes süüdi, kuid tema õnnetus on see, et ta sündis kahjuks sellisele emale. Täpselt nagu on miljonite laste saatuseks sündida India slummis totaalsesse vaesusesse - nad kah pole selles süüdi, lihtsalt elu on selline.

Anonüümne ütles ...

Meedia vöiks avalikustada köigi pättide tegevusi,Liis haavelist tehtud negatiivne reklaam jääks täielikult varju,kui Tartu Postimees avalikustaks Tartu notari Tiina Tombergi koostöö kohtuniku Andres Miilaste ja Tartu maakohtu kinnistusosakonna kohtunikuabi Lii Saarnitsa pettused.Antud kolmik aitasid röövida 84aastase kurdist vanapapi 38 ha metsakinnistu Tartumaal Vara vallas.Samas vallas ,kus Andrus Ansip käis NSVL ajal agideerimas noori parteissé astumas.Andrus Ansipi toetajaks oli Andres Miilaste tollane zootehnik,parteikaaslane Ansipil.

Irja ütles ...

Aga me ei teagi ju veel, kas Liis Haavel üldse süüdi ja vangi mõistetakse. Teatavasti ei tohi kedagi käsitada kuriteos süüdiolevana enne, kui tema suhtes on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus. See on sätestatud seaduses.

Hetkel on Liis lihtsalt kohtu all ning üks kuu ootamist ei tapa kohut ära. Kaalul on ju lapse tervis. Küll sügisel jõuab kohut pidada, kui Hans on juba 6-kuune.

Lis ütles ...

"Hetkel on Liis lihtsalt kohtu all ning üks kuu ootamist ei tapa kohut ära."

Eriti arvestades seda, et enneaegselt sündinud lapse võib tappa. Siiralt, kas meil on tegemist kohtusüsteemi või kättemaksuasutusega. Eriti jõhkra, mis vanemate patte rõhub laste kätte. Inimsus kuhu jäi inimsus?

Selliste juhtumite tõttu ongi mõnel nii lihtne uskuda propagandat, et Eestis on kõik natsid.

Anonüümne ütles ...

Irjakene! Kui Liis süüdi mõistetakse, kas te suhtumine muutub siis 180 kraadi?

Anonüümne ütles ...

to 0:00: Sellisel juhul on süüdi kohtusüsteem, politsei ja meedia. Oh, ja muidugi Reformierakond eesotsas Ansipiga. Mida sina siis arvasid??

Anonüümne ütles ...

Jah, aga kui Liis ennast nii süütuna tunneb, siis oleks tema enese huvi - ja eeskätt oli see veel sündimata lapse huvides - kohtuga kiiremas korras maha saada, et ükskord rahulikult elada ja loomulikult valuraha nõuda, kuidas kohtusüsteem eesotsas muidugi ansipiga, teda, rasedat, haiget ja süütut, vintsutas
aga kuna liisi taktika on venitada kohtuotust vahendeid valimata kõigi valemitega, siis paraku jääb vägisi mulje, et Liis teab ise väga suurepäraselt, mis otsus sealt tuleb.
Lapsest on muidugi kahju. Aga eeskätt nuhtleb oma last ikka Liis ise, mitte kohus.
Huvitavl, IITV-le intevjuud andes teda ei häirinud "seltskond" ja kaamerasurin, mis tema last võiks kahjustada?
Küllap oleks ka kohtunik leidnud mooduse ja võimaluse Liisil kohtu all olles privaatsuseks oma lapsega, kindlasti ei oleks ju ainuvõimalus, et Liis veedaks oma imikuga kohtusaalis umbses terve päeva
Aga põhipoint tuleb Liisi jutust ju ise välja üsna selgelt - Liis teeb KÕIK selleks, et MITTE kohtuistungit alustada.
See fakt räägib enese eest ja mis kõige kummalisem, ma olen seni Inno ja Irja, teie IQ-d pidanud kõrgeks, osades asjades, mis te oma blogis kirjutate, on Teil õigus, aga selles keissis... paraku..

Irja ütles ...

Arusaamatus tuleb ilmselt sellest, et kuna ma olen Liisiga nii palju suhelnud, teda intervjueerinud, siis ma natuke tean teda. Ja minu meelest on tegemist inimesega, kes tõesti püüdis oma kohustusi täita, aga ei saanud sellega lihtsalt hakkama. Aga kas suutmatust kohustustega toime tulla saab nimetada pettuseks? Sel juhul peaksid justkui kõik makseraskustesse sattunud panga kliendid samuti petturid olema, kuna kavatsesid panka juba algusest peale petta?

Liis hindas lihtsalt oma võimeid üle ja probleemid kuhjusid. Nagu paljudel inimestel, kes võtavad endale rahalisi kohustusi.

Süüdi saab Liis mõista ikkagi vaid kohus ja nagu teada, meie kohtusüsteem on kolmeastmeline.

Anonüümne ütles ...

Irja, ise oled kirjtuanud et titte ei pea ilmtingimata ise tissitama, toitu saab ta ka pudelist. Järelikult peab Liis lapse kellegi hoolde jätma (kasvõi sotsiaaltöötajale) ning oma tagumiku kohtusse vedama.
saame aru et ta püüab venitamistaktikat kasutada kuid seda ei tohi lubada