esmaspäev, 15. juuni 2009

Inno: ka mina pean õigeks lahkumineku otsust


Väljavõte Õhtulehe veebist.

Tahaks tunnustada Ivo Linnat, kel on julgust tunnistada, et otsus lahku minna ja ahistav suhe lõpetada oli õige. Paljud mehed seda ei tunnista, või on siis selle koha pealt vait, kuna sellistest asjadest rääkimist ei peeta mehele kohaseks. Mis on halb, sest see ei võimalda suhteprobleeme laiema arutluse alla tõsta. Samas on mehe-naise suhtest rääkimine väga oluline, et mees ei peaks end kogu aeg süüdlasena tundma, ja et tulevad põlved ei teeks samu vigu mis vanemad. Ja veel, paljude pealtnäha "õnnelike" ja pikaajaliste suhete taga on tegelikkuses suur õnnetus, mida aga püütakse iga hinna eest silmakirjalikult varjata. Propageeritakse iga hinna eest kooselu jätkamist. Aga kellele see lõppkokkuvõttes hea on?

Armastatakse ka rääkida, et elatakse koos vaid laste pärast. Aga kas see ikka on lastele hea, olla osaliseks igapäevastes nägelustes ja konfliktides.

Mis on Eesti ühiskonnas suur probleem, inimesed ei oska lahku minna, suur osa ühiskonnast peab seda, lahkuminekut kuriteoks. Ja seda olukorras, kus isegi kirik, see konservatiivsuse kants, on juba ammu lahutust aktsepteerinud. Abielu on oma olemuselt leping ja inimesel peab olema õigus seda lepingut lõpetada, kui, näiteks, lepingutingimusi pidevalt rikutakse, või ilmnevad aja jooksul asjaolud, millest üks pool polnud lepingut sõlmides teadlik.

13 kommentaari:

Lis ütles ...

Minu arvates võiks lahkumineku põhjus olla ka täiesti meelevaldne "ei taha". Sest kui tahtmist ei ole, siis kohtu poolt sunnitud abielu ei anna kellelegi kasu.

Küsimus on lihtsalt selles, kuidas finantse jagada. Näiteks kui üks pool on otsustanud pidada kodu, et teine saaks ennast täielikult tööl teostada ja teine enam "ei taha", siis kindlasti õigustatud ootuse printsiibi kohaselt tuleks kodusolnule teatud ajaks garanteerida sissetulek või jagada ühist vara arvestades tema panust selle hooldamisse.

Sul on õigus ka selles, et lahutamisest tuleb rääkida. Muidu ei teki "lahutuskultuuri". Abielukultuur tekib, sest sellest räägitakse - kellega ja kunas tasub ja kuidas käituda ja kuidas ära ütelda. Kunas lugematud kollased või pehmed ajakirjad hakkavad sama intensiivselt kõnelema sellest, kuidas ja miks lahutatakse? Mõlemad on emotsionaalsed tegevused ju. Kui inimesed harjuvad lahutusest rääkima, siis settib ka välja, milliseid detaile on "ilus" või "mõistlik" avalikkuse ette tuua ja milliseid mitte. Rääkida, rääkida, rääkida!

Anonüümne ütles ...

Ja Inno jaoks on kindlasti huvitav, et Iff Reedala hargiga sitta pähe ja lajata :)

Anonüümne ütles ...

Ivo Linna on ikka aumees. Tõesti kohe. Vaata ja imesta. Muhe, mõnus, rahulik, siiras, huumoorikas jne. Väga ilusti räägib ka Reedast. Väga!!! See näitab, et mees on kõrgemast klassist ja väga hea kasvatusega.
Aga inno on ju pasavares. ehtne hädavares. kes peale suhte lõppu, hakkas naist mustama. naise kohta sitta loopima ja sovlama. väga inetu.
ja tuleb nüüd see sitavaresest inno ennasat Ivo Linnaga võrldema. Ei saa võrrelda võrreldamatuid. Sa inno oled lihtsalt üks hale pede. muud ei midagi. Sind ei saa meheks pidada. sa oled pigem .... ei taha kohe öeldagi, kes.

Anonüümne ütles ...

Lahku võib ju minna aga mitte avalikkuse ees seda õigustades...

Mina nimetaksin seda rahva terveks mõistuseks, olles avaliku elu tegelaste lahutuste vastu.

Need tegelased on eeskuju paljudele keda järgitakse pahatihti.

Tugev perekond peab olema eeskuju, siis säilivad rahvas ja riik.

Anonüümne ütles ...

Jah, võrrelda ei saa. Ivo jäi lastele ka pärast lahutust isaks.

Anonüümne ütles ...

Ked peaks huvitama Iff lahutuse puhul Inno arvamus.

Anonüümne ütles ...

Inno võrdleb oma lahkuminekut Ivo Linna omaga... muhhahaa. Kas Ivo Linna ka lahkus nädalavahetuseks kodust, aeles pool laupäeva ööd kõrtsis, pärast bordellis, komistas hommikul pohmas peaga tänaval esimese mehevalus vanatüdruku otsa ja edastas abikaasale telefoni teel teate, et: "Ma nüüd enam kotto ei tule!"?!
Allikas: Inno ja Irja blogi, kirjutas Inno.

Anonüümne ütles ...

A mis te sest Reedast nii parastate sellega seoses :D Reet veetis väärtuslikuma aja koos selle mehega, nyyd kus mees juba vana ja tast niiväga ilmselt asja enam pole, mis õnnetus see ikka on kui ta kellegi teise kanseldada on.Reedal on esinduslik välimus ja saab iga kell uue ja noorema meha.Kui tahab.

Inno ütles ...

Ma ei väidagi, et olen ingel. Olen talitanud oma parema äranägemise järgi, nii hästi või halvasti kui olen osanud. Ja loodetavasti oskavad teised minu tehtud vigadest õppida.

Anonüümne ütles ...

Yldiselt on nii, et Reeta kujutaks veel romantilises ja intiimses suhtes ette kyll, Ivot aga enam mitte :S See pole parastavalt öeldud.Ivo on ka väga sympaatne inimene.Lihtsalt enneaegselt vananenud..

Anonüümne ütles ...

Reet paistab olevat selline tüüpiline naine, kes võib päevade kaupa süüdistada ja näägutada...

Anonüümne ütles ...

pilt reedast ja ivost on hästi valitud. näha, kes kelle kukil istub.

Anonüümne ütles ...

1.Jah...aga lahutusest kannatavad kõige rohkem ikkagi lapsed...
ma tean üht abielupaari kes elasid terve pika elu koos kuni oma surmani ja nemad tülitsesid sedasi,et läksid laste juurest eemale teise tuppa ja seal sosistasid-sisistasid vihaselt omavahel-klaarisid oma suhted vaikselt...ei häirinud lapsi...
2.Laste kasvatamine on muidugi omaette lugu...tahan siin välja tuua ühe näite...
Ideaalses peres on isa ema,lapsed,vanaisa(d-ema(d),
onud-tädid jne.
Igal ühel neist on laste kasvamisel(kasvatamisel)oma roll-nood kõik täiustavad lapse arengut...
Kui puudub selline ideaalne perekond siis teatavasti loodus ei salli tühja kohta...ja tühja koha täidavad teised...ja selle kohta on järgnev näide...
Tean siin Iirimaal ühte maja kus elavad koos Eestlased...Isa(igati tubli ja tark inimene kes hoolitseb oma poja eest)oma täiskasvanud pojaga kes on kusagil 22 aastane...lisaks neile elavad veel mõned inimesed ja üks neist on kurjategija...
Tihtilugu poiss teeb pahandust mis tuleb nooruse uljusest...isa tõreleb temaga ja manitseb...pojale ei meeldi kui tema peale karjutakse...
ja poiss vilistab isa õpetuste peale...ning kuulab selle kurjategija moraalitut ideoloogiat...ja allub sellele...sest too kurjategija kuulab vaikselt tolle pojukese muret ja vaikselt mõjutab teda...kallutab kuritegelikule teele...ja see kõik toimub isa selja taga...samas majas kus nad koos elavad...jagavad sama kööki ja peldikut,ning külaliste tuba...too kurjategija kohe ütleb tollele pojakesele,et tõmba vesi peale oma isa õpetustele...
jah...isa on poega kasvatanud 22 aastat heas vaimus ja nüüd...on külje alla ujunud
kurjategija-pederast kes "keerab persse ta pojale ja ühtlasi ka isale"...
Jah teie võsukesed lähevad maailma laiali õnne ja rikkust otsima aga kui nad pole piisavalt vaimselt tugevad siis kurjategijad söövad nad ära...muudavad inimloomadeks...piiratud
mõttemaailmaga elajateks...
Elagu konkurents!