esmaspäev, 15. juuni 2009

PÄEVA POMM: Talis Kitsing lahkub Reformierakonnast


Väljavõte Lass 24 veebist.

Nagu teatavad kirjasaatjad, kes laiali üle maa ja naksid nagu taksid, lahkub Reformierakonna staažikas liige, Mustamäe halduskogu liige Talis Kitsing Reformierakonnast. Ja liitub Eesti Iseseisvusparteiga.

Tundub, et rotid on hakanud põgenema uppuvalt laevalt, nagu öeldakse.

Kitsingu lahkumise põhjuseks on pettumine erakonna poliitikas, mis kultiveerib ainult omakasu ning mõtlemist iseendale. Seetõttu on paljud inimesed Reformierakonnast distantseerunud, erakonnal pole välja panna kandidaate, näiteks Tallinnas Mustamäel, kus pärast Kitsingu lahkumist ei jää alles mitte ühtegi oravat, kes linnaosa kohalikust poliitikast midagi jagaks.

Eilne uudis, mis rääkis sellest, kuidas Reform lasi sulgeda Kitsingu blogi, kus oli välja pandud "Siioni tarkade protokollid", oli olnud üksnes ettekääne erakonnast lahkumiseks. Samas näitas see, et Reformi jaoks on jutt sõnavabadusest vaid sõnakõlks. Teatavasti pole Eestis keelatud teoseid. Kitsing olevat öelnud, et tahtis näha, kuidas Reform sellele reageerib, kas peab kinni oma liberaalsetest põhimõtetest.

Viimasel ajal mõlgutavad Reformist lahkumise mõtteid paljud reformierakondlased. Eelkõige ei olda rahul poliitikaga, kuidas erakond suhtub oma liikmetesse, eriti neisse, kes on hätta sattunud. Hätta sattunutele antakse Reformis jalaga hoogu takka, nagu näitas Maret Maripuu juhtum. Või pannakse kriitik hullarisse, nagu näitas Kadri Kiilase juhtum. Või üritatakse ebamugavaks osutunud inimesest muul moel vabaneda, nagu näitas Anna-Maria Galojani juhtum. Ülbe erakonna-sisese suhtumise tõttu lahkus erakonnast mõni aeg tagasi Mustamäe halduskogu liige Heiki Ilisson, keda erakonna peasekretär Kristen Michal sõimas ühel koosviibimisel avalikult lombakaks, viidates Ilissoni tervisehädale. Seejuures oli Ilisson usin erakonna kontori töötaja. Kadri Kiilas visati erakonnast välja ajal, kui ta sattus psühhoneuroloogiahaiglasse.

23 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Talis on tegija :)

Anonüümne ütles ...

"mustikamoos", "jõhvikamahl"

Anonüümne ütles ...

Galojan läks ju ennem ära, kui jamasse sattus, kontrollige fakte...

Anonüümne ütles ...

valitsuse kirumine võib lõppeda vangistusega-

Linl lehele.

http://www.e24.ee/?id=132083

Inno seda nagu ei pea millekski.

Anonüümne ütles ...

Sotsiaaldemokraadid näevad selget ohtu demokraatiale täna riigikogus kinnitatud seaduses, mis kriminaliseerib tegevuse, millest keegi võib välja lugeda üleskutse massilistele korratustele.

Anonüümne ütles ...

Paremparteide saadikute ja roheliste häältega vastu võetud karistusseadustiku muutmise seadus lubab kuni viieaastase vangistusega karistada isikut, keda süüdistatakse massilistele korratustele üleskutsumises.

«Kui ametiühing organiseerib streigi, mis kuulutatakse ebaseaduslikuks, siis kvalifitseerub see streik massiliseks korratuseks ja organiseerijaid on võimalik kuni viieks aastaks kinni panna,» märkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Indrek Saar.

Tema sõnul võib pahatahtliku tõlgendamise korral osutuda vähemalt sama ohtlikuks seadusesse jõudnud ettepanek, mis kriminaliseerib nn ässitustegevuse kaitsejõududes ja politseinike seas. Politseiametniku või tegevteenistuja riigivastase mõjutamise eest võib karistada samuti kuni viieaastase vangistusega. Nii võib Saare sõnul minna, kui keegi anub meeleavalduse ajal politseinikku mitte üle sõitma korraldustele mitteallunud inimestest.

Anonüümne ütles ...

Õiguskomisjoni liige soovitas olla ajakirjanikel edaspidi valvsad, kuna Riigikogu enamus otsustas muuta kriminaalkorras karistatavaks riigivastase valeandmete levitamise. Seaduse järgi tohib kuni kuueks aastaks trellide taha mõista valeandmete levitajat, kui sellega kahjustati Eesti iseseisvust ja sõltumatust ja kui selle teoga kaasnes oht avalikule korrale.

«Valitsuse poliitikat kritiseerivad ajakirjanikud peavad olema ettevaatlikud. Kogu seaduse tuum on: kui ma vanaema sünnipäeval valitsust kirun, siis on võimalik mind kinni panna,» lausus Saar.

Sotsiaaldemokraatide nimel peetud lõppsõnas avaldas Saar Riigikogu ees lootust, et nii ebademokraatliku seaduse vastuvõtmise järel ei lähe läbi katsed allutada Eesti kohtusüsteemi parteilisele kontrollile. «Igatahes alus sõnavabaduse piiramiseks on nüüd seaduse tasandil loodud,» ütles Saar.

Anonüümne ütles ...

Maimu Beerents : Eestist hakkab saama Venemaa,kus sõnavabadus on peaaegu olmaty!Ansip kardab nii oma autoriteedi kadumise eest,et kohe võtab vasty sellekohase seaduse.No kurrat küll--kus riigis me elame???Meile tambitakse koguaeg ,et elame vabal maal,meil on oma õigus avaldada oma arvamust ,kus see siis kõik on.Selle kuradi Ansiplaste aeg saab varsti täis ja uued tegijad muudavad niikui nii selle seaduse ära ja kõik muu,mis sai vastyvõetud selle haige Valitsuse koosseisus!Ansip saab aru,et tema aeg hakkab otsa saama ja sellepärast ongi tal rahvast suva!Ta pole kunagi oma rahvast hoolinud ja sülitanud ainult nende pihta!Loodan südamest,et varsti seda Ansipit enam Valitsuses ei ole ja tema kaaskondlasi samuti.

Anonüümne ütles ...

RR : hr. Saarel on tuline õigus. Äärmiselt ohtlikke käike on tehtud varemgi. Näiteks politsei õiguste laiendamine. Ja nii on varemgi demokraatiad kadunud. Skeem on ju lihtne. Ja seda viiakse siingi läbi. Luuakse sisevaenlane (või ka välisvaenlane) kunstlikult või provokatsioonidega ja selle baasil võib siis teha juba mida tahetakse. Piiratakse vabadusi, luuakse uusi karistusi. Ja asi lõpeb sellega, et vaid kujutad ette, et valid riigijuhte vabalt. Tegelikkuses pannakse sind aga valesti valimise eest kinni. Eestlased on aga paraku nii pika juhtmega, et saavad asjast aru siis kui kõik on kadunud. Ja siis püüavad laulvat revolutsiooni jälle teha. Praegu on Eesti sellises tõsises karistamise tuhinas, kõiki ja kõike tahetakse vangi panna ja likvideerida. Nii aga ei saa demokraatia ja vabadus kuidagi toimida. Meil nimetatakse juba vangivalvureid vabaduse valvuriteks. See on juba nagu mingis koledas ulmefilmis ma ütleks.

Anonüümne ütles ...

Huvitav et Innole ja Irjale see teema
ei sobi?

jevlampi ütles ...

Sotsiaaldemokraadid lõikavad seda, mida külvasid...

Anonüümne ütles ...

Galojan lahkus ise ja paljud reformis veel kahetsevad, tema oli reformi silmarõõm.

Anonüümne ütles ...

just Anna-mari läks ärieliidi soovitusel reformist ära.
Faktid on ikka fatid.
Reformi Naire ikka nuttab Galojani taga.
Kaks aastat ootasid, et tuleb tagasu ja alles nüüd valisid jutt juhatust.

Anonüümne ütles ...

Kitsing-Baari Talis vää?

Anonüümne ütles ...

no jee, reform kaotab nüüd küll kõvasti kui baari-talisest lahti saab.
sajandikaotus (:
parem võis vaid olla galojani lahkumine "asjaloludel" et tsikk võõra raha eest laia lehte üritas mängida
vaatan, et galojan ise ka siin kommenteerimas juba
tubli-tubli, mis tal muud üle jääb, keskerakond ei näi teda kuidagi enda sekka tahtvat

Anonüümne ütles ...

teisipäev, 16. Juuni 2009. a 2:17pede harlamov on jälle oma unetuid ööd siin netis veetmas.
,õelgu ome rootsi kardinatele.
muidu äkki just reformist kinga saanud harlamov räägob, et miks teda erakonnast välja peksti ja isegi ullike ei suutnud aidata.

Anonüümne ütles ...

klge, noh Kitsingi ja Galojani võrdlus on nagu poulamba ja obama võrdlus, naljakas.
Annal on helge tulevik ees, kadestajad võiksid endast mõelda.
Ega kesikute naistel polegi ühtegi Galojani võrdväärset vastast ei tarkusest, haridusest, kontaktidest, rääkimata imekaunist välimusest
Ma ei kahtlegi, et Galojanil on veel kõik ees.
Anna GO ON!!!
Kadestajad sööge oma sitta! Eriti Sina Katjuha Ljubobratets, valiti Anna kohale. Ega koht ei määra. Sul pole ei Anna karismat, välismust, rääkimata ajudest.
Isegi Rõivas ja Ligi kasutasid Sind paar kord ja kõik, adios.

Margit, reformi asutaja liige

Anonüümne ütles ...

Harlamovi firmad Satsi käes

Saabus veel selline info, kirjasaatjatelt, kes laiali üle maa:

et Reformi salajase niiditõmbaja Oleg Harlamovi firmad on tema elukaaslase, aktiivse reformierakondlase Ulli Satsi käes.

Need on siis OÜ Hargold Konsultatsioonid ja SKF APriori OÜ.

Ullike on siis ühtlasi Hargoldi juhataja, firma on registreeritud aadressil Daalia 11, Viimsi vallas, ilmselt siis tema ja Harlamovi elukohas. SKF APriori juhataja on Andrus Kuusmann, samuti tuntud Reformi sabarakk.
Posted by Inno ja Irja at 17:40
Labels: Kuulsused, Poliitika, Äri, Õigus

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...

Kas Kitsing on see tegelane, keda sai näha saates Baar, kuidas talle meeldib endast kaks korda väiksemale mehele jalaga virutada, kui natuke auru all on ja muidu ülbe ning õhku täis?

Sellisel juhul muidugi tohutu kaotus oravatele - jälle üks väga intelligentne inimene läinud.

Anonüümne ütles ...

Või lükkas käega, vot ei mäleta enam... Igatahes tülgastav jõmm oli.

Anonüümne ütles ...

Talise baaris tekitatud "kaklus" oli puhas telešõu. See oligi selleks tekitatud, et oleks huvitav.
Inimesena on Talis väga mõistlik ja tasakaalukas mees. Üks mõistlikumaid üldse.

Anonüümne ütles ...

küssa kust inff et iseseisvusparteida-see ju seniilse vanamehe nässi taskupartei.