pühapäev, 14. juuni 2009

Kas Ansipit ja Seli seob ühine kuritegu eesti rahva vastu?



PUNAVÕIMU TRUUD JÜNGRID: Miilitsakapten Neinar Seli (vasakul, Ekspressi veebist) ja EKP Tartu rajoonikomitee orgosakonna juhataja Andrus Ansip (Ekspressi veebist).

Tänasel küüditamise aastapäeval oleks ehk õige hetk meenutada punavõimu jüngreid, neid, kes 1988. aasta 2. veebruaril saatsid koerad oma rahva peale, sekundeerides nõnda hävituspataljonlaste "vägitegudele" Eestis 1940-1941. aastal ja küüditajate tegevusele 1941. ja 1949. aastal. Seejuures olgu öeldud, et 1941. aasta 14. juunil toimunud küüditamine oli eriliselt jõhker kuritegu eesti rahva vastu, kui Siberi vangilaagritesse saadeti kindlasse surma rahva juhid ja esindajad. Neil polnud toona võimalik põgeneda mitte kuhugi. Seda võib oma julmuselt võrrelda Eesti kuningate reeturliku hukkamisega Paides Jüriöö ülestõusu käigus 1343. aastal, kui Saksa orduga läbirääkimisi pidama läinud eestlaste juhtidel pead maha löödi ja rahvale hirmuks teiba otsa välja pandi.

Ent sarnane sündmus toimus ka 1988. aastal ja on tõenäoline, et kui putšistid oleks 1991. aastal peale jäänud, siis oleks Tartu tänavatele tulnud üliõpilastega toimitud samamoodi kui eesti rahva juhtidega Jüriöö käigus või 1941. aastal ning neile oleks ilma kohtu otsuseta karistusi määranud uue aja hävituspataljonlased Andrus Ansip ja Neinar Seli. Ent nii ei juhtunud, punavõimu jüngrid said 1991. aastal lüüa ja Andrus Ansip, kelle jõhkra tegevuse mõistis juba 1988. aastal üksmeelselt hukka kompartei eestimeelne tiib (loe selle kohta Tarmo Vahteri artiklit Ekspressist), jäi mitmeks aastaks mängust kõrvale. Võimalik, et just 1988. aasta 2. veebruari sündmus oli see, mis "lähendas" praegusi relvavendi Ansipit ja Seli, sest meeleavalduse laialiajamisel kasutati miilitsajõudusid, Seli oli miilitsa tähtis ülemus.

Ajaloo iroonia on see, et need uue aja hävituspataljonlased on Eestis täna võimul. Ja teevad seal edasi sarnast hävitustööd nagu 20 aastat tagasi. Ent loodetavasti mitte kauaks, sest rahvas on nende tegelikest kavatsustest hakanud aru saama. Ega muidu poleks Indrek Tarand, nimetagem teda uue aja vabadusvõitlejaks, kes 20 aasta tagasi uljalt sini-must-valget lippu lehvitas, valitud rahva esindajaks Brüsselisse. Indrek Tarand viis sellega oma 20 aastat tagasi alanud võitluse lõpuni, oma Jüriöö. Sümboliseerides nõnda kogu eesti rahvast, kes on vaatamata tagasilöökidele ajaloo keerdkäikudes ikka lõpuni võidelnud.

Jaksu edaspidiseks kõigile võitlejatele, ja hoidkem end reeturite ning variseride eest!

26 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No ei ole huvitav ! Tahan teada teie keppimisest ja söömisest. Seda muud jura on kõik lehed ja kohad täis.
Kes keda ja kuidas pani? Mida sõite? Kas kõht peab? Kaua seisab? Kas Irjal märjaks läheb ja kui ruttu?
Kirjutage asjast!

Inno ütles ...

Älä huida, ota Off, nagu sommid ütlevad.

Anonüümne ütles ...

älä HUIDO, ota off, nagu sommid ütlevad. Loll oled, ei voi muuta sanoa...

Anonüümne ütles ...

issand kui igav, muud pole kui reform ja ansip, ansip ja reform. see kuradi edgar oma saiarahaga on teie loomevõimele ikka sitaks hävitavalt mõjunud, nuuts.
kus on veri, higi, sperma ja pisarad?!
P.S irja ikka elab veel?

Anonüümne ütles ...

Õnneks olid need retsid nõukaajal oma süsteemis ja lihtrahval polnud au neid tunda. Täna aga...parem ärme räägi.

Anonüümne ütles ...

Erinevalt eelmistest,ilmselt oravlastest,on igatahes meeli kosutav lugeda just valitseva oligarhiat paljastavaid,või sellele suunavaid teemasid.
Rõõmustab ka see,et järjest sagedamaks on läinud see teema ka avalikõiguslikus meedias,nagu tänases saates "Olukorrast riigis".
Samas Delfi adekvaatsed kommentaarid sellele,lust lugeda.

Anonüümne ütles ...

Väga õige Inno ja Irja! Siin eelnev kommar on teie küüditamise loo peale visanud hunniku verbaalset okset,kuid see on normaalne kui lugu läheb 10-sse.
Täpselt sama effekt ilmneb nn. "pahade vaimude välja ajamisel" Nii et eks too liba-meelne kommar ole kah enda panuse andnud et rahvuslust ja iseseisvust lämmatada .

Kui aus olla siis loevad seda blogi siin köik minu tuttavad , kui eestlasele omase tagasihoidlikusega ei hakka nad ka kohe kiitma vöi laitma vaid jälgivad targu eemalt.Ikka nagu meil kombeks on.

Kuid selle eest on terve pataljon netikommentaatoried kes kohvikusse saabudes ,vaevalt loo läbi lugenud (osad ei tee isegi seda,mida vöib järeldada nende asjatundmatutest märkustest)
asuvad kohe enda rämpsmötlemist tühjendama.

Rahva keeli öelduna tähendab see "minna teise öue sitale ehk pasale"

Eks kirjanduslik soolikakergendamine ole ka osa Teie kohviku funktsioonist ja märgiks et seda kohta on vaja nii lugejatelel kui "verbaalsetele pasandajatele"

Mis puutub siin viimases loos mis kirjutet kommunistidest ja punakäsilastest ,siis öige võimuvahetuse korral oleksid need punaperssed maha lastud ,kuid tänu veale on nad siiani pasandamas eesti rahva turjal.

Mis teha kui neist raiskadest ei saa lahti.Tuleb eestimaa ikkagi puhastada endisest saastast ,tõstes üles kysimuse kommunismi ja kommunistide kuritegudest põlisrahva ja kultuuri kallal.

Kuna nood punaperssed ise on äärmiselt abitud intellektuaalselt ,siis ega nad kunagi ei mõista et on süüdi eesti rahva ees.
Ega puuk,mille metsast korjad ei mõista et võib midagi paha teha ,tema imeb ikka reflektoorselt inimese verd kellel maandus.Siit tõde et punafunktsionäärid tuleb kiirelt ja korrektselt tuua ikkagi kohtu ette ja seadusega neile 10-sse panna kuigi need raisad sellest aru ei saa.Siia punti peab mahutama ka Arnold Rüütli ja paljud teised,sest nad on vaimselt ja kultuuriliselt vigased olnud ja enda haiguse ning arenematuse läbi takistanud meie riigi normaalset arengut.Lisaks on need raisad ka seda samust riiki paljaks varastanud .See olekski üks põhilisi süüdistuse komponente nende punakurjategijate vastu.

Anonüümne ütles ...

Kõik kulgeb normaalset rada, kõnts tõuseb pinnale ja väga õigel ajal!

Anonüümne ütles ...

Kas Eesti rahva või eesti rahva?

Anonüümne ütles ...

Miks saavad endistest miilitsatest suurärimehed?
Seli,Sõõrumaa...

Anonüümne ütles ...

Teiesugustel pole vabadusvõitlusest midagi vahutada. Teie isand on Burešin ja tema isand on Puutin - ja rohkem pole vajagi öelda. Orjust, mitte vabadust! - see on nende lipukiri.
Vabadusvõitlust peetakse justnimelt Puutinite js Burešinite vastu. Ja seni, kuni nende vastu on ka Seli või Ansip, ajavad nad paraku õiget asja.

Kesikuerakonnast leiab kümneid endisi pealekaebajaid, komsomolitöötajaid ja miilitsaid - kes oma vaimses arengus ongi jäänud pealekaebajaks, komsomolkuseks või miilitsaks. Nii nagu Edik on jäänud punapartokraadiks ja intrigandiks.
Seli ja Ansip on oma endisest ametist vähemalt kapitalistideks edasi arenenud, ent kesikud ei ole arenenud kuhugi ja oskavad ainult nõukaaega taga nutta. Nutku terviseks - kesik kiunub, järelikult aetakse õiget asja!

Anonüümne ütles ...

Kas keegi ehk teab-Ansip vöib olla Adolf Hitleri lapselaps.Sarnasus Hitleriga on uskumatult suur.Millega löpetas Hitler.?Millega löpetab Ansip.?Kas mürgisüstiga.?

Anonüümne ütles ...

ano 23:54

Ära püüa öigustada vanu kommareid inimene peab saama karistatud enda kuritegude eest.Ja kommunistid ei ole selles suhtes erald.Pigem on küsimua ajas ,millal see saab toimuma. Ja see et nood punaperssed kellegi vastu vöitlevas ,sinu haige tölgendus ei ole tõena võetav, õigustad vaid enda kommunistidest sõpru.

Anonüümne ütles ...

Too komsomoli junn kes siin püüab endisi mente ja komsomolkuseid õigustada peaks juba aegsalt koostama neist nimekirja ja andma edasi ,momendil kui seda vaja läheb.Seda enam tundub et ta noid reetureid teab ja lausa detailideni tunneb nonde tegmisi ja kaebamisi.

Anonüümne ütles ...

Huvitav et inimesi kes olid okupatsioonivöimudele kuuluvas parteis ja ideeliselt toetasid Moskva okupatsioonivöime, see paneb kahtluse alla nende öige ja ylla suhtumise riiklikul ametikohal. Tavaliselt okupantide kasuks töötanud inimesed anti omariikluse taastades kohtu alla .Prantsusmaal näiteks peale söda paljud neist lasti maha ,kuna nad töötasid koos okupatsiooni vöimudega. Kahju et inimesed tihti valivad selliseid reetlike okupatsioonivöimu käsilasi.

Enamus riikides on tavaks et okupatsioonivöimude teenistuses olnud inimesi ei panda vastutavatele riiklikele ametikohtadele kuna nad vöivad jätkata koostööd endiste okupatsioonivöimudega tuues sellega kahju omariiklusele läbi öönestustöö ja sabotaazide. Selliseid asju peaks kohalik rahvas nagu teadma keda nad valivad ja kuhu.

Anonüümne ütles ...

uskumatu kuis on see vana ment suutnud hoida enda mendipositsiooni avalikkuse eest salajas. tagatipuks veel kusagil kapo komisjonis või mingi kapo jünger olnud. krdi eestimaa, sitta äärest ääreni täis, lausa üle uputab. arusaadav siis, miks ei paku tema kuriteod avalikkusele huvi. rsk. krt. kes pole endine miilits, on endine kommu, kes pole kommu ega miilits olnud, oli kgb-s. vot vasjad. helpige nüüd oma iidolite paska...

Anonüümne ütles ...

Eks ta ole. Mul on siiralt kahju inno lastest, kes kunagi peavad terve elu seda isa keedetud sitta larpima. Kujutate ette, et igal sammul visatakse ette, et isa teil selline kes iga asja peale pasal on, kes ema avalikult mustas, kellele erektsiooniprobleemid, samas ise enda meelest kõva kepimees, avalikult sovlas teisi iniemsi, magas teiste meestega... jne. jne. jne. minul oleks õudelt piinlik.

Anonüümne ütles ...

Mind jälle huvitab, et mis juttu hakkavad Inno-Irja ajama sügisel, kui Ansipi valitsuse vahetab välja Reformierakonna-Keskerakonna koalitsioon Urmas Paetiga eesotsas? Kas viivad saadud 200 000 krooni Savisaarele tagasi?

Anonüümne ütles ...

Paistab et Kääbusnina, kes vahepeal kuhugi kadunud oli (tema sait innojairjavabaks.blogspot.com ei uuenenud) on hakanud jälle suure hooga teie blogi endale ümber kopeerima. Kuigi vasakus tulbas oleva teksti järgi kirjutate Kääbusnina saidile tekste hoopis teie ise :S

Olete ikka kindel et Kääbusnina pole järjekordne Puhh või Nodzu kelle kaela oma kirjutisi ajada? Tundub nagu tegu oleks hoopis oma seljataguse kindlustamisega.

Laas Liss ütles ...

Mida arvab selle sissekande küüditamise osast teie vana sõber Bäckmann? Kas see kõik ikka oli nii julm või siiski vaid evakueeriti inimesi ja vangistati kurjategijaid, nagu teie sõber Bäckmann väidab? Kui te jääte siiski kirjapandu juurde, siis kas see tähendab avalikku vastandumist Bäckmanni seisukohtadele?

Väikeseks vahemärkuseks lisaks veel juurde, et miilitsakapten oli väga väike mutrike tollases süsteemis, kes ei korraldanud ega juhtinud mingeid operatsioone. Seda Tartu koerte asja juhiti ikka otse Tallinnast ja Tartus ei lastud arvatavasti isegi mitte kohalikul kõige tähtsamal miilitsal (polkovnik, ma pakun) mitte midagi teha.

Inno ütles ...

No ei tea midagi, arhiividokumendid, mis Tarmo Vahter välja kaevas räägivad sellest, et "käsk" tuli küll ülevalt poolt, aga "teostus" oli kohalike meeste rida. Ja seda teostust sai mimel moel teha, või sellest keelduda, nagu paljud ka tegid, eriti 1988. aastal, perestroika ja glasnosti ajal.

Ja mis Bäckmanni puutub, siis jäi küll selline mulje, et ta on väga altis õppima. Ja asjadest "aru saama". Kõik oleneb sellest, kuidas asju seletada. Näiteks sai ta väga hästi aru sellest, et Eesti vabadusvõitlejad polnud mingid natsid.

Ka Eestis on levinud arusaam, et sommid olid NLiidule perse pugejad. Sommid vaidlevad samas vastu, et kui Kekkonen oli persepugeja, polnud seda kaugeltki kõik teised.

Paraku see nii on, et üksikute juhtide tegusid ollakse varmad inkrimineerima kogu rahvale, nii nagu vene rahvast süüdistatakse juhtide kuritegudes, samas kui rahvas on olnud paljudel juhtudel ise kõige suurem kannataja.

Anonüümne ütles ...

need 2 pilti ja pildiallkirjad võiks siin lehel kusagil kõrvaltulbas kogu aeg üleval rippuda, nii mäluvärskenduseks rahvale - mis saastaga tegemist on.

Anonüümne ütles ...

Seli!!
Oota sa vaid!!!
Sa raisk oled palju sitta kokku keeranud...toon varsti lagedale sinu musta pesu...

Anonüümne ütles ...

Tere Inno ja Irja
Palun uurige miks neinar seli Eesti taasiseseisvumise järel siit jalga lasi, oli teine julmalt põdenud oma kantimiste ja muude jamade pärast. tasub raudselt uurida

Anonüümne ütles ...

Mulle kuidagi see Ansip (ja tema kamariljo) koos selle mendist kapitan Seliga meenutavad Putinit ja Surkovi,tundub,et "dva tovaristshja" on otsustanud kopeerida riigi juhtimist eesotsas (võimuvertikaalide jms.) vene naabritelt. Aga nemad ju võivad ,miks meie ei tohi,eks ole ju?
Lihtsalt vahepeal käiakse ossi ja stasi Angela juures kirsakraapsu tegemas ja füürerliku lõualuse kõdistust nautimas,noh "hästi päevitunud" perekonna juures käib aru andmas munitsipaalsardellist oma eesti Lavrov ja mustlaskaraiim Tshistoganova järjekorras.
Mis puutub vanglas sündinud Bureshiniga ,siis tema vaid Zjuganovistub iga päevaga ja kui siia lisada meie Blenderist "tähenärija" viplala ,kel on vist kõhus ussid,siis saame pildi eesti poliitilisest establishmendist kui olla-laa...."tõelised mulgikapsad".
Keda fakking on siin üldse võimalik valida`Järgi on vaid demagoogid "mõisavalitsejad" ja tibladest "rasproshaikad",kodukootud riigipöörajad!
"Svetaja Bogoroditsa !
Progoni Ansipa,Savisaara,Laara,Miksera i savkov-
Sran Gospozhi~!"

Anonüümne ütles ...

Tarand polnud siis veel maski maha võtnud.