kolmapäev, 12. august 2009

Valitsus lajatab rahvale kirvega


Väljavõte Delfi veebist.

Kui riigis on kriis, on valitsusel laias laastus kaks võimalust, kuidas sellele reageerida. Üks neist on koos rahvaga otsida lahendusi probleemidele ja üheskoos supist välja tulla; teine võimalus on rahvast täiega ignoreerida ning lajatada kirvega, lihtsalt ähvardada ja võtta. Esimene moodus on omane pikaajaliste demokraatlike traditsioonidega ühiskondadele, teine aga totalitaarsetele süsteemidele, või bütsantslikele, nagu neid armastatakse kutsuda. Kuigi Eestis võimulolev valitsus armastab bütsantslikkust kiruda, on nad ise kõige suuremad bütsantsistid. Miks?

Aga vaadake ise, kasvõi selle trahvivõlglaste loo taustal, mida Delfi tsiteerib. Artiklis pole seda küll välja toodud, aga liiklustrahvide massiline tegemine ja kogumine algas juba möödunud aasta suvel. Siis, kui oli näha, et suure hurraaga valmis tehtud eelarved täis ei tule. Ja kuigi valitsus eesotsas peaminister Andrus Ansipiga rääkis kokkuhoiust, hakati hoopis rahva seljas ratsutama. Pandi kõik politseinikud, ka näiteks noorsoopolitseinikud teedele ja tänavatele liiklustrahve tegema. Ja see asi kestab praeguseni! Inimeste turvalisuse tagamise ja kuritegude uurimisega aega tegeleda ei ole, aga iga jumala nurga või põõsa taga istub keegi ja mõõdab kiirust. Ja kui see kontroll on totaalne, küll siis leitakse ka korrarikkujaid. Keegi ikka veidi kuskil midagi valesti teeb, näiteks ületab kiirust. Mind näiteks on trahvitud ka selle eest, et talvisel hämaral ajal autol udutuled põlesid. Politseinik ütles, et linnas ei tohi udutuled põleda, ja et nähtavus pole ka kehv. Ma ei hakanud temaga vaidlema, ma nägin, et ta on kõigest käsutäitja, kellele on antud korraldus teha väiksemagi rikkumise eest trahv. Rohkem ma trahvi pole saanud, sest ma ei julge enam eriti autoga hoovist välja sõita.

Nii. Ma ausalt öeldes mõtlesin, et kuidas küll valitsus need trahvid rahvalt kokku korjab. Sest inimestel ju niigi raha vähe, sellest ka eelarvete alatäitumine. Ning valitsus tõstab pidevalt kõiksugu makse, mis veelgi vähendab inimeste maksevõimet. Ent nüüd on siis selge, kuidas: jälle kirvega. Võlglaste elu muudetakse põrguks. Rahvalt sisuliselt pekstakse, raputatakse see raha välja. Seda on väga valus vaadata. VÄGA VALUS, kulla valitsus. Ma paluksin, et anna rahvale armu, kallis valitsus, säästa inimesi, rahvas pole sellist kohtlemist ära teeninud. Sest see, mis toimub, on valitsuse vigade parandus, mis jälle rahva peal nuheldakse, ent ilmselt pole sellest palumisest kasu. Sest valitsus rahvaga ei suhtle. Vaid jagab käske ja keelde. Ning nüüd on leitud valitsuse ainuke puhas poiss, Marko Pomerants, kes on pandud kirvest keerutama. Ähvardama. Et rahvalt see raha välja peksta.

Misasi see õigupoolest on?! Räkit?! Kahjuks ilmselt jah. Valitsus teeb rahvale räkitit. Miks? Tont seda teab, ausalt öeldes, Sest selline räkit lõppeb valitsuse, või selle liikmete jaoks kurvalt. Samas ei tohiks ükski poliitik, kel süda sees, rahvaga niimoodi käituda, ei tohiks lubada sellist käitumist rahvaga. Isegi kriisiajal.

Eesti vajab vahetust. Ja mõtlen seda juba päris tõsiselt. Muidu me sellest supist välja ei tule.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma annan ühe väärt nõu - kui SUL RAHA EI OLE, siis ära varasta, ära kihuta linnas, ära kuse avalikus kohas ja üldse - ÄRA RIKU SEADUST! Minuarust piisavalt lihtne.

Inno ütles ...

Ja kui raha on, siis võib seda kõike teha?

Anonüümne ütles ...

9:47, kuidas sa julged?! Ütled kesikule - ÄRA VARASTA!? See oleks sama nagu normaalsele inimesele öelda - ÄRA HINGA!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

www.otherpower.com
www.power4home.com
www.thezeitgeistmovement.com
www.copower.com

ELEKTER PEAB OLEMA TASUTA EESTI KODANIKELE...
Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

inno sa oled ikka julm reeetard

Anonüümne ütles ...

Kui vaadata kuidas mõned inimesed jätkuvalt liiklust ohustavad ja kaasliiklejate turvalisust ohtu seavad, siis on riigil võimalus trahvitulu korjata senisest suususjärgu võrra enam. Mis parata, kui mõned inimesed enne trahvi maksmata ei suvatse seadusele kuuletuda. Ja lõpuks on ka neid, keda trahv ei kurvasta ning kellele tuleks anda aega mõelda plate peal segamatult oma väärale käitumisele.

Anonüümne ütles ...

trahvide mittemaksjaid, ehk võlglasi tulebki pigistada. tuelks mingi ühtne baas luua ja võlglased pihtide vahele. päris ülbed on mõned. need fiktiivsed töökohad, et tegelikult tööd ei ole ja trhave ei maksta jne. see on kõik nõme ja vastik. sundkorras tööle panna, kui muu ei aita. las pühivad tänavaid, korjvad rämpsu, sorteerivad prügi jne. tööd küll, mida võiks trahvikatteks teha. küll elu hakkaks siis paremaks minema. küll siis nii mõnigi raha leiab, kui musta tööga tasuma peab. meil on arvamus, et lollusi võid teha palju tahad, aga karistada ei või. nõme ju.