neljapäev, 1. oktoober 2009

Kohvik tervitab Delfi aktsioone peldikuseina ohjeldamisel


Väljavõte Delfi veebist.

Delfi kirjutab, et hakkab seadma kommentaariumis solvajatele piiranguid. Kohvik tervitab Delfi sellist tegevust. Labasel sõimul ja solvangutel pole mingit pistmist sõnavabadusega. Niisamuti nagu tänaval kedagi solvates pole see mingi sõna- ega arvamustevabaduse näitaja, vaid solvangute eest kaitseb inimest seadus. Kui tänaval on inimesel teada solvaja isik ja võimalik tema peale kaevata, siis veebis hoiab näiteks Delfi solvajaid kiivalt saladuses. Kui Delfi valik on selline, siis peab ta ise solvajate indu ohjeldama, et mitte ise sattuda Delfi keskkonnas tehtud solvangute eest kohtu alla. Senine kohtupraktika karistab solvangute eest keskkonda, ehk siis Delfit, kui Delfi ei tuvasta solvajate isikut.

Mis aga ei välista võimalust, et Delfi enda töötajad kirjutavad solvanguid. Delfi töötajate suhtes piiranguid ei seata.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Blogspot.com võiks seada sitablogidele piiranguid. Väga paljud tervitaks sellist tegevust. Labasel sõimul ja solvangutel pole mingit pistmist sõnavabadusega. Niisamuti nagu tänaval kedagi solvates pole see mingi sõna- ega arvamustevabaduse näitaja, vaid solvangute eest kaitseb inimest seadus.
Kui tänaval on inimesel teada solvaja isik ja võimalik tema peale kaevata, siis osad blogspot.com-i kasutajad valetavad ja laimavad süüdimatult.

Anonüümne ütles ...

Antud kohviku näol on tegemist ennekõike väga-väga musta kemmerguga. Kohviku peremees ja perenaine ennekõike lasevad ise potist mööda ja tõmbavad näpuga sitatriipe seintele. Ja mina käin siia vahel nurka sittumas, kui targemat teha pole.

Anonüümne ütles ...

Ilmselt teevad paljud siin tõepoolest seda, mida mujal (ntx Delfis) kunagi ei teeks ehk situvad tõepoolest nurka, saades innustust ja õigustust justnimelt "kohviku"pidajate enda käitumisest.

Anonüümne ütles ...

armas taevas, mis jutt see siis nüüd on? Kui solvavad sõnad ja arvamused ära keelata, siis siis blogisse jääksid küll ainult jutud piima kahjulikkusest.

Anonüümne ütles ...

Jah,tõepoolest,kohvikukülastajad tervitaksid aktsioone t e i e peldikuseina ohjeldamisest,mille te üle ühe teema ikka üles seate,nimelt kõikide erakondade mustamiseks peale oma "püha lehma",kesik-põrsaste.

Anonüümne ütles ...

Ma loodan, et ei minda totaalahistamise teed. Kui ikka artiklis on väga sitt olukord või sündmus olnud, ei saa aina pai teha ja otsida grafoloogilisi peenutsemisi, et jumalaeest ei riivaks kellegi silma ega kõrva.

Kahjuks ilmselt sinnapoole kõik liigub. Näilise "korra" tekitamise kaudu hoopis kehtestatakse hiiliv totaaltsensuur.

Anonüümne ütles ...

Rakvere noorte message Paju tänava sitapeale.

"Kes me oleme, kust me tuleme, mida me teeme, neid vastuseid sina ei vali!"

Anonüümne ütles ...

Kui Kreutzwaldilikult asjale läheneda siis peab mainima, et serviti andmine ei ole kohe kuidagi nurka sittumine.