neljapäev, 1. oktoober 2009

Mõned põnevad kommentaarid Ingridi-Evelini kätši kohta Postimehe veebist

 Postimehe veebist, Pulleritsu tänase artikli juurest mõned põnevad kommentaarid:


tsinnale
01.10.2009 11:16
Kirjutasite: "Evelin Ilves, kui otsustasid kord juba võitlusse asuda, siis võitle lõpuni, mitte ära põgene, lüües võitluskaaslasele reeturlikult noa selga!"

Aga kus on EI võitlusse asunud? Ta vaid soovitas jõuludeks mitte komme kinkida, vaid midagi muud. Kus siin võitlus on?

Kui ma soovitan oma ema juubeliks kinkida talle kampsuni ja mitte salli, kas ma astun siis sallitootjatega võitlusse või?

muks
01.10.2009 11:06
kas pole mitte artikli autor valinud trükiks just Kalevit negatiivses valguses näitavad Ilvese ütlused? näide:

Lõik artiklis:

Sama päeva lõpus kell 23.53 sain Evelin Ilveselt e-kirja, kus seisavad sellised laused: «Aga Kalevi «armastatud» kommid, mis meie ajal veel naturaalsetest asjadest koosnesid, sisaldavad märgistuse andmetel täna transrasvu, näiteks Kaseke, Pilveke, Merekivikesed, Tallinn, Kalev (kunagine esinduskomm), Tiina, Lily, Kakaobatoonid, Kiss-Kiss, Kamakommid, Komeet, Kaevur, Marmelade, Teekonna jne. [---] Kas te imestate nüüd, miks neid paljudesse arenenud riikidesse eksportida ei saa? Taani laps on nende eest kaitstud, kuid meie oma lapsed?»

Ilvese meilis aga on [---] kohapeal järgmine lause:

"Transravsu ei sisalda (vähemalt märgistuse järgi) Mesikäpp, LOTTE väike tahvel, pralineekommid, Annekese tahvel ja teised ILMA lisanditeta shokolaadid."

selgelt kallutatud käsitlus ju 
 
hmmm...
01.10.2009 11:32
Ma enne kaldusin arvama, et Pulleritsul on õigus. Aga nendest materjalidest tuleb ju selgelt välja, et seda õnnetut Kalevit toppis Pullerits ise kogu aeg teemasse. Presidendiproua rääkis ikkagi transrasvadest, mitte sellest, et Kalev on kõige kurja juur. Väita, et selles lasteaiakirjas on rõhutatud Kalevit, on nonsenss - kas sealt saab ajakirjaniku arvates tõesti välja lugeda, et proua Ilves eelistaks näiteks Laima pakikesi Kalevile?

Ja väide, et lasteaialisti kirjutatud kiri ei ole erakiri, kuulub sellesse "ajakirjanike südametunnistuse" kategooriasse, mis on normaalse inimese mõistusega vastuolus. "Ajakirjaniku eetikasse" kuulub muuhulgas näiteks ka kurjategijate varjamine politsei eest põhjendusega, et tegu on "anonüümse allikaga." Ehk siis JOKK ajakirjanduse moodi. (Pole vaja siis vaja imestada, et poliitikud sama rida ajavad, siirast kriitikat pole neil ju ajakirjanduse poolt karta.) 
 
 juunior
01.10.2009 12:20
selle artikli läbi lugenud, pean tõdema, et presidendiproua sõnu ikkagi ON ajakirjanduse poolt kurjasti ära kasutatud. Siit selgitavast artiklist on ära jäänud üks oluline nüanss - lasteaia ringkirjas olevat ju keegi lapsevanem pakkunud välja osta jõulupakkideks KALEVI valmis jõulupakid, millele Evelin Ilves ka otse vastas, et ei soovita neid KALEVI kommipakke kommide transrasvade sisalduse tõttu. edasine skandaal on juba ajakirjanduse teene ja see jätab meie ajakirjanduse konnatiigist halva mulje. Tõsiselt halva mulje! Proua Ilvesele aga soovitaks tõesti mitte minutikski unustada, et ta esindab 24/7 presidendi institutsiooni ja peab kogu aeg väga hoolikalt sõnu valima, isegi siis, kui ta tegeleb väga õigete asjadega. Edu igatahes edaspidiseks meie presidendiprouale! 
 
 lugeja
01.10.2009 12:26
Arusaadav, et presidendiproua end rünnatuna tundis. Hea küll, et ta mainis oma kirjas konkreetselt kalevi komme, siiski kirjutas ajakirjanik oma e-kirjas, et soovib rääkida transrasvhapete sisaldusest meie maiustustes. Seega peaks hilisem lugu tulema transrasvhapete kahjulikkusest jms. Juba ajakirjaniku loo pealkiri "Esileedi Evelin Ilves läheb Kaleviga kommisõtta" seab aga rõhu hoopis mujale ning põhiline teema jäätakse justkui kõrvale, et loole rohkem pilke tõmmata. "Kommisõda"? Kirjutagu siis transrasvhapetest kalevi toodetes mitte mingisugusest kommisõjast kaleviga. 

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oma blogis läheb PP päris põlema õigustustega
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=36633659&postID=366314828505460635

Anonüümne ütles ...

Aga lõppude-lõpuks, kommide läbimüük Kalevil ju tõuseb ning Pullerits sai millestki kirjutada vähemalt.

Reklaam ju mis sugune :)

Anonüümne ütles ...

Miks Eestis lagritsat ei toodeta?
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Suva see Kalevi kommipläma! See oluline vaid asjas osalistele. Kes tahab vabrikule reklaami, kes lehemüüki, kes mainekujundust, kes lihtsalt oma eksnaisele kätte maksta...

Mind huvitab hoopis see, miks on meie poelettidelt juba aastaid kadunud maailma parim komm Tyrkisk Peber ?!

Anonüümne ütles ...

Sorri: Tyrkisk Peber

Anonüümne ütles ...

loll jutt algusest peale ja Evelin on loll kana.Täna olid kukus toiduteadlased ja selgus, et selleks et end ohustada, tuleks Kõige suurema transrasvadesisaldusega komme süüs päevas u.400 tk
Ja jutt, et ennem, st nõuka ajal neid rasvu polnud, on superjama, sest siis pandi kommide sisse ka taimerasvu ja keegi lihtsalt ei kontrollinud seda.Pr ei tea, mid suust välja ajab ja Pullerits on ainult sõnumitooja-"mees peab ju rääkima, mida mees teab"või kuidas, inno?

Anonüümne ütles ...

Eelmisele. Ikka on neid ka vaja ,kes peavad kõike õigeks, mida "autoriteedid" räägivad ja mis trükitult kuskil paberil on. Tubli- istu- viis.
Kalevil on ju kõik kasumid juba ette ära planeeritud, mis jõuludega tulevad, kõik lasteaialapsed, koolilapsed, jõulupakid lapsevanematele firmadelt, jõuluetendused, jõuluvanad, tohutud kommikogused, inimesed on ogarad, haiged ja hambutud pärast seda kommiorgiat, mulle kui lapsevanemale on see jant ammuilma närvidele käinud, aga vastu vaielda ka ei saa, sest see on hüüdja hääl kõrbes. Inimesed, saage aru, Evelinile tuleks selle eest ausammas püstitada, et selle teema üles tõstis.

Anonüümne ütles ...

Evelin Ilves palus Kalevilt vabandust..Mul on kahju, kui mu viide Kalevi mõningate toodete konsistentsile, mis algse erakirja vormis väljendas kitsalt minu enda ja mu pere tarbijaeelistusi, on info vääriti tõlgendamise tulemusena teisenenud boikotiüleskutseks teie ettevõtte toodangu vastu. Kinnitan teile, et see ei ole kunagi olnud mu eesmärk.
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

No tegelikult on ikka lausnõme väita, et Evelin Ilvese lasteaialisti saadetud kiri polegi erakiri. Misasja?? Ilves on lasteaialistis suheldes lihtsalt oma tütre ema ja kõik. Huvitav, kesse nilbik nägi võimalust end upitada või skandaali üles puhuda? Keegi teiste laste emadest pidi selle kirja ju ajakirjandusse edasi saatma.

Anonüümne ütles ...

Eelmisele. Kui palju peab veel siis selgitama, et arusaadav oleks. See nuhk oli proua sama rühma lapsevanem, Arteri peatoimetaja, INGRID Tähismaa