Oleme Irjaga täheldanud juba pikemat aega, et mingi kamm on Pauligi kohviga. Oleme ostnud Pauligi arabica kohvi ja uba (Pauligi kõige kallimad margid), ent selle kvaliteet on pehmelt öeldes kahtlane. Tekitab iiveldust ja lausa kõhuvalu.
Samas kui osta mingit muud marki arabica kohvi, näiteks Itaalia Illy või Lavazza, või kasvõi Sati Moca't, siis on enesetunne väga hea.
Samuti on arabica'l selline omapärane šokolaadine pehme maitse, mida Pauligi kohvidel pole.
See pole mingi nö viimaste päevade avastus, vaid oleme katsetanud juba ligi aasta vältel, aga ikka sama jama. Samas Itaalia ja Portugali arabica segudega pole midagi sellist olnud.
Taustaks niipalju, et arabica on väga kvaliteetne kohvisegu, mille tarbeks kasvatatakse ube teatud piirkondades, peamiselt Etioopias ja Kolumbias.
Kummaline on ka see, et Pauligi arabica on mitu korda odavam kui teistel tootjatel. Kuidas nad saavad nii odavalt müüa arabica kohvi?
P.S. See pole mingi kommertstekst, vaid tähelepanek oma kogemuse põhjal.
22 kommentaari:
pakun välja, et tegu on vietnamis kasvatatud kohv oaga. vietnam muideks ongi maailma top 5 hulgas kohvi exportijate seas.
paras pask on , aga tunduvalt odavam, kui lõuna ameerika kohvi.
Vietnam toodab robusta't, mis siis Paulig müüb robusta't arabica pähe või?
http://www.paulig.ee/our_brands_paulig_classic
Siin rohkem brändist juttu jne.
Vietnami kohv jah. Nad ei saa uba sodist puhtaks ja sellest juba maitse. Ei joo juba aastaid Pauligi kohvi.
Mis tootmisse puutub, siis esimene Googlest ettejuhtuv uudis:
According to the Vietnam Coffee and Cocoa Association (Vicofa), the total area for growing Arabica in the 2005-2006 crop was 2,000 ha higher than the previous crop, about 20,500 ha, mostly in Lam Dong, Quang Tri, Son La and other northern provinces. Of these provinces, Lam Dong can provide 10,000 tonnes of Arabica every year, 50% of total Arabica output.
Ahjaa, unustasin lisada, et Soomes müüvad õiget arabikat ka Presidendi kohvi sees. Firma väitel olevat eestlaste erinev...
Täna on Edgari nimepäev! Kuidas te selle ära unustasite?
iluspoiss
Kas sa Inno imestad, et mõned meie poodnikud ei jäta kasutamata võimalust Eesti tarbijale ebakvaliteetset sitta pähe määrida? Võib-olla ka et ida-euroopa turule tehase juba läänest sitta: ah need lollid niikuinii ei tea mis maitsega kohvi olema peab. Neil on selline mõttemaailm: niikaua kui ostetakse, pole hullu. Soovitus: ära osta.
Jooge viljakohvi, palju tervislikum :)
Kellele Vilja nyyd hommikukohvi keedab?
iluspoiss
Kunagi ammu oli mälumängurite saates küsimus:"Kummas tassis on enam kusihapet,kas tassis milles on kohvi või tassis milles on uriin?"
Head kusihappe joomist teile,va kohvijoodikud:)))
Mina joon Jacobsit. Seda pärast Pauligi vahetamist Löfbergs Lila vastu, Paulig on tõesti lihtsalt sõnnik ja Jacobs omakorda parem kui Löfbergs.
sitt mis sitt
Ma olen ka täheldanud, et Soomes müüdav Pauligi kohv on hoopis teine tera.
Kus on kolm juuti koos,seal on neli eriarvamust!
Kõhu võtab soojaks,kui teie jutunurgas kesikujuttu ei ole! Aga kae perra,nüriks läheb,igav on!Olen vist nakatunud sadismipisikuga --nii tore on jälgida kellelegi ora tagumikku torkamist ja siis mulinal keeda,kui hirmsad te olete!Ei taha ma teid keedetult ega praetult,aga na' kena,et kriuksute siin!
Moskiito
Palun õppige lugema pakkidelt millal kohvi küpsetatud on. üle kahe kuu vanust kraami pole mõtet koju tuua. ja jooge Pauligi Helsingi tehases toodetud kohvi. Eesti Eesti tehasesse tuuakse Arabica seisma jäänud ülejääke. Kohvioad enne küpsetamist on toores vili mis oskab küll halvaks minna. Arabica kui kohvi sort ei puutu asjasse.
MIna olen sauekate käest kuulnud sellist varianti,et läänes aegunud kohvi tuuakse sauele ja röstitakse uuesti üle enne eestlastele mahamüümist.
Ärge jooge üldse mingit kohvi, see ergutab inimese sisemiste energiaressursside arvelt, sellest ka täielik väsimuse ja uimasuse tunne koffeiini mõju üleminekul.
Kuna te juba kohvikut peate ja kohvieksperdid olete, siis tahaksin kuulda, mida te Jacobs Krönung ist arvate? Olen seda aastaid joonud ja väga rahul. Minu tutvusringkonna sakslased eelistavad seda marki samuti..
Minu ema joob ka Jacobs Krönungit, proovisin ise ka ja täitsa ok on minu meelest. Ise joome sati Etioopia mokat.
no mingi versioon on juba liikvel pikemalt, et filtreeritakse enne osa koffeiini välja.....ravimitööstusele vms.
vbla on II v III sort.
Robusta on üldisemalt kirbe, põlenud maitsega.....
Eesti turult on kadunud lahustuv Gevalia ja peale seda on ainult kohvis aseaine. Rootsis on muideks Gevalia lahustuv endisel kujul müügil
just avastasime aroma mokka kohvi matse on jubemis jube....
tõsiselt peab uurima mis tehases asi valmistatud
ma ei usuiialgi et lääneriikides sellist s...ta myya saaks
joome arvid nordquisti presskannu kohvi. tallnas stockmannis tihti sooduses. yum-yum.
soome kohivi ostmise ma välistan, mekilt on kauplustes müüdavatest vastuvõetavad saksa ja rootsi kohv.
muud võivad jääda tiba kalliks.
tegelikult aga ... joome me siin viimasel ajal hoopis rohkem valget või rohelist teed
esmaspäev, 30. November 2009. a 12:33-le
Kohvi sulgeb energiakanalid,paneb eluenergia kinni...ja sellest algavad tervisehädad.
Postita kommentaar