laupäev, 12. detsember 2009

Kriminaalasja kutse


57 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga millega te hakkama saite? Kas paljastasite mõne politseis töötava pedofiili?

Anonüümne ütles ...

hahahaaaaaaaaaaaaaa

pedofiilia eest võetakse vahi alla. võta paar paari puhtaid alukaid kaasa.

Anonüümne ütles ...

Mina arvan hoopis, et selle taga on Marko Rose. Kardab vist et tema kohtuotsus uuesti üles pannakse.

Irja ütles ...

Ma kohe uurin seadusest, mis kutsel kirjas peab olema.

Aga võib-olla tõesti paljastasime mõne politseis töötava pedo ;)?

Samas - sellisele survele ei tohi alluda. Soovitan ka kõigil teistel sellises olukorras meelekindlus säilitada ja KÕIK avalikustada, sest avalikkus on parim kaitse.

Anonüümne ütles ...

Seal on ainult need seadusepügalate osutused, mis puudutavad menetluskorda. Alust, st tegu, milles kahtlustatakse, sellele kutsel märgitud ei ole. Näis-näis.

Anonüümne ütles ...

muide, mitte kuskil pole kirjas, et kutse peal peab kahtlustuse sisu kirjas olema, pasakotid. ma loodan, et teid "põgenemisel maha lastakse".

p.s. pole te mingid "vähemuste" või "rõhutute" kaitsjad, vaid tavalised skisod, keda ei toeta mitte keegi. vbl mõni pätt, pedofiil, georgi linti mässitud kivilooija või naisepeksja ainult. a need pole inimesed.

Anonüümne ütles ...

tegin tšuktšitari eest osa tööst ära, see loll persekukkunud "prokurör" otsiks muidu hommikuni seadusepügalat.

väljavõte krim.menetluse seadustikust:
§ 163. Kutse

(1) Kutses märgitakse:
1) kutsutava isiku nimi;
2) kutsuja ametinimetus, nimi ning kontaktandmed;
3) kutsumise põhjus ja kellena isik välja kutsutakse;
4) juriidilise isiku kutsumise korral, kas kutse on seaduslikule esindajale või esindajale;
5) ilmumise kohustuslikkus;
6) ilmumise aeg ja koht;
7) kriminaalasja number;
8) kohustus teatada ilmumata jäämisest ja selle põhjusest;
9) ilmumata jäämise tagajärjed.

(2) Kutse lõpposa sisaldab teatist, mis täidetakse, kui kutse antakse isikule allkirja vastu üle. Teatises märgitakse kutse vastuvõtnud isiku nimi, tema allkiri kutse vastuvõtmise kohta, kutse kättesaamise kuupäev ning kutsutava äraolekul kutse vastuvõtnud isiku kohustus anda kutse kutsutavale esimesel võimalusel üle või teatada kutsujale kutse edastamise võimatusest. Kutse vastuvõtmisest keeldumise kohta teeb kutse kättetoimetaja kutse lõpposas olevale teatisele märke, mida kinnitab oma allkirjaga.

(3) Kui isik kutsutakse menetleja juurde käesoleva seadustiku §-s 164 sätestatud korras, märgitakse käesoleva paragrahvi lõikes 2 sätestatud teatisele telefoni, faksi või muu sidevahendi number, millel on kutse edastatud.

MOTT

Anonüümne ütles ...

kutsumise põhjus.

kus ta siis on.

Anonüümne ütles ...

Pange mahavõetud pedo pilt ja kohtuotsus üles.

Anonüümne ütles ...

Mis ajast Irja on advokaat, nagu ta end ühes eelmises postituses nimetas? Parimal juhul ehk jurist ja siis ka kehvake.
Usun, et väljend "nurga advokaat" oleks piisav.

Irja ütles ...

20:55, sama seadustik ütleb, et kõik kirjalikud kutsed toimetatakse inimesele kätte allkirja vastu. Meie omad olid lihtsalt postkasti pistetud.

Anonüümne ütles ...

kutsumise põhjus ongi kahtlustatavana ülekuulamine. loogiline, et kellelegi ei teatata kirja teel, milles neid täpselt kahtlustatakse. See on omaette protseduur, aga Yrjö oma praksises nii raskete juhtumiteni ilmselt ei jõudnud, kus kahtlustatavatega tegemist tehti. tema tegi päris- prokuröridele võileibu.

Irja ütles ...

20:52, jah, ja meiega koos võiks maha lasta veel ka kõik ülejäänud Eesti-vastased. Ma kordan, vaja on komiteed ja troikat! Kes teeb asja ära? Seda oleks väga vaja.

Kutsel peab olema kirjas põhjus, miks inimene välja kutsutakse, ja selleks põhjuseks on paragrahv. Loomulikult ei pea olema kirjas pikka tiraadi, et mis ja milleks, aga paragrahv küll. Vähemasti KÕIKIDEL minu väärteoasjade (Tartu muru) kutsetel on ilusti paragrahv kirjas olnud.

Egas kriminaalmenetluses teistsugust regulatsiooni pole. Vähemalt paragrahv peab olema kirjas.

Anonüümne ütles ...

sa oled tõesti loll ja valelik. keskendu sõnale "POSTI". pean veel lihtsamalt selgitama? või loodad oma kahte fänni oma valedega veel kauem lollitada?

§ 165. Kirjaliku kutse kättetoimetamise kord

(1) Kirjaliku kutse võib kätte toimetada teatisele antava allkirja vastu, posti teel väljastusteatega tähtkirjana või elektrooniliselt.

(2) Kirjalik kutse antakse täisealisele isikule ning vähemalt neljateistaastasele alaealisele allkirja vastu teatisel. Alla neljateistaastasele või psüühikahäirega inimesele adresseeritud kirjalik kutse antakse tema vanemale või muule seadusjärgsele esindajale või eestkostjale allkirja vastu teatisel. Kui kutset ei olnud võimalik kutsutavale kätte anda, antakse see temaga koos elavale täisealisele perekonnaliikmele allkirja vastu teatisel või saadetakse kutsutavale edastamiseks tema töökohta või õppeasutusse.

(3) Postiga saadetud kutse loetakse isiku poolt kättesaaduks postiasutuse väljastusteates märgitud päevast.

Anonüümne ütles ...

Eestis käib kõik vana moodi, alles üks justmin ametnik kiitis mulle kui hea seadus oli nöukaaegne kriminaalkoodeks.Eks need samad seadused ole ka eestis politseiriigi jooksupoiste, kaabakate jne tehtud.Vb ajate Soomega segi, Soomes öeldakse kohe kuriteoliik, kui teatatakse kahtlustatavaks kuulutamiseks.

näide: Soomes saadud kutsest:

---------
KUTSU SAAPUA -- Kuulustelu rikoksesta epäiltynä -- Kunnianloukkaus, asianomistajana --NIMI -- Mikäli kysyttävää tai olette estynyt mainittuna ajankohtana, otettava yhteyttä tutkijaan, YHT TIEDOT.
---------
Eestis politseiriigile omaselt käib üks salatsemine ja susserdamine kuni viimase minutini.

No süüdistust pole ju veel esitatud ja vb ei esitatagi aga osa taune loevad juba irjode vangla-aastaid. LMAO. eh eesti.

Anonüümne ütles ...

mingit paragrahvi ei pea kirjas olema, valelik tropp. kutsumise PÕHJUS on ülekuulamine. tegu, milles kedagi kahtlustatakse, ei ole kutsumise põhjus. see on kahtlustuse esitamise alus, aga noh, mis ma sulle "juristile" seletan.

väidan, et põhjus, miks sa kahtlustuse § nõuad, on see, et kutset nähes sittusite mõlemad hea ämbritäie eile söödud purgisuppi põrandale.

Irja ütles ...

Muidugi võib olla võimalus, nagu keegi ütles, et Kapo asjadele ei pandagi paragrahve. Et nagu tavaline praktika. Et inimene ei oskaks end ette valmistada ja nemad saaks talle oma hirmutamistaktikaga sisse sõita.

Sel juhul on selge: tegu on poliitilise asjaga, ilmselt mingi Eesti-vastane koostöö. Kuna mina esindasin Johanit ja Našit ja Inno kajastas. Samas, kui kohtunik Elle Kask nõustus minu kui Johani esindaja protsessi kaasamisega, siis mind ei saa ikkagi Eesti-vastases koostöös süüdistada. Kuna kohus aktsepteeris mind esindajana.

Irja ütles ...

21:12, olen töötanud prokurörina ja võin kinnitada, et igas kriminaalmenetluses kahtlustatavale ja süüdistatavale välja saadetud kirjalikus kutses peab olema märgitud paragrahv, milles inimest kahtlustatakse või süüdistatakse. Igatahes minu ajal oli see nii ja ma ei usu, et praktika on ses küsimuses muutunud. Meid taheti ilmselt lihtsalt nurka suruda. Et me ei saaks end ette valmistada.

Jälgige seaduse sõnastust: peab olema märgitud põhjus ja kellena inimene välja kutsutakse.

Kellena - kahtlustatav
Põhjus - ?

Irja ütles ...

Tegelesin väga pajude kahtlustatavate ja süüdistatavatega, käisin iga päev kohtus riiklikku süüdistust esindamas. Ja nii mina kui ka kõik teised prokurörid kirjutasid ALATI kutsele paragrahvi. Kui uurija oleks selle kirjutamata jätnud, oleks ma temaga tõsiselt pahandanud.

Anonüümne ütles ...

kui sa aru ei saa, hulluke, siis mõtle, tõlgenda keeleliselt, kui muidu aru ei saa.

sind kutsutakse ülekuulamisele - see ongi kutsumise põhjus. mitte vastamisele või äratundmiseks esitamisele või ekspertiisiks võrdlusmaterjali andmisele või oma asjade järele või mida iganes krim.menetluses tehakse. ära soperda siin ega vassi oma suure praktikaga, kuus kuud kuulsusetut wannabe-karjääri.

p.s. unista edasi, et kapo su vastu huvi tunneb - elle karm, tavapolitseist. prügikalaga tegelevast politseist.

Irja ütles ...

21:14, mida sa silmas pead? Seaduses on ju sõnaselgelt kirjas, et posti teel VÄLJASTUSTEATEGA TÄHTKIRJANA.

Siis oleks meile pidanud saabuma väljastusteade. Meile pandi kutse lihtsalt postkasti, lihtkirjana, nagu postiljon toob kirja sõbralt või Yves Rocher'ilt. Polnud mingit väljastusteadet ega tähtkirja, oli tavaline lihtkiri postkastis. Said nüüd aru või pean veel üle seletama?

Anonüümne ütles ...

irw. vastastamisele ikka, sa perse.

Anonüümne ütles ...

noh, see on sinu paljasõnaline väide, et lihtkirjana.

pealegi, ega need asjad, mida sa siin suurte rikkumistena näitad, ei anna teile õigust ilmumata jätta ega vabasta ka muudest kohustustest. kutse on käes, seda tõendavad kõik te blogi 20 juhuslikku kahjurõõmsat lugejat, sh mina, oh häbi.

Anonüümne ütles ...

esmaspäeval olete kindlasti targemad ja saate oma blogis teavitada, milles teid kahtlustatakse. loodame et teid kohe kongi ei pisteta, muidu peab alustama kampaaniat' irja-inno vabaks' lol

Anonüümne ütles ...

Irja ütles...
Tegelesin väga pajude kahtlustatavate ja süüdistatavatega, käisin iga päev kohtus riiklikku süüdistust esindamas.


krt, ma naeran praegu ennast vigaseks. Kolas on su nime taga mingi 30 lahendit, neist ainult kaks üldmenetluses. ma ei saa aru, millega sa oma naeruväärsed kuus kuud seal proksis tegelesid "iga päev" fakkoff ausalt.

Irja ütles ...

Ma ei väidagi, et ma ei kavatse ilmuda.

Anonüümne ütles ...

Pigem tuleks alustada kampaaniat: lollid kongi oma tegude üle järele mõtlema!

Irja ütles ...

21:43, iga päev käisin kohtus karistuste täitmisele pööramise küsimustes (need, kus ka kriminaalhooldaja peab osalema ja oma arvamuse) ja neid oli mõni päev koguni 20. Kaks aastat käisin neid istumas. Need ilmselt kolas ei kajastu.

Anonüümne ütles ...

arvata oli et see pedofiilide paljastamine läheb teile veel kalliks maksma, teid ju hoiatati ka,et tuuleveskitega pole mõtet võidelda ja selle eestis leviva epideemia vastu ei aita miski ja nüüd ongi tulemus käes.

jevlampi ütles ...

Paistab, et siin kah justiitsmaffia jüngrid uljalt kommenteerimas! Ülekuulamine on ju formaalne põhjus, mitte sisuline ! Aga paistab, et seaduste erinev tõlgendamine ongi saamas meie prokuratuuris elunormiks: antropovi - ojulinnu kohta kohandame formaalset poolt, Villu kohta aga vägagi sisulist

Irja ütles ...

Mnjahh, poleks vist tohtinud pedode teemal nii uljalt suud pruukida? Nüüd Erki Korp ka mind Keski aukohtu ette tarimas, nuuks.

Anonüümne ütles ...

kus see kirjas on, lambikas, et peab sisuline põhjus olema? sisulise saab kohapeal teada. yrjö vaatab vahepeal menetlusseadustikust juurde ja näeb sealt isegi, et kahtlustava ülekuulamine algab talle teatamisega, milles teda kahtlustatakse.

muide, see, et üks kutsuti kella 9ks ja teine 13ks, näitab, et kasutatakse ka kuni 48 tunniks kinnipidamise võimalust. muidu oleks ylekuulamised samal ajal.

Anonüümne ütles ...

Keskerakond menetleb Irja Tähismaad selliselt

Kellena - Keskerakonna liikmena
Põhjus - Erki Korbi süüdistamine pedofiilias

Anonüümne ütles ...

ei see pole normaalne, põhjus oleks pidanud kirjas olema, et mis teemal ülekuulamine.
Ilmaasjata reageerisite sellele kirjale üldse. kuid selle teema võiks üles tõstatada õhtlehes või kusagil laiemalt, ja arutlevas vormis, mitte eesti riiki süüdistades. kui üldse süüdistada siis seda inimest kes seadust valesti tõlgendab, sest seaduses on ju kirjas, et põhjus peab olema kirjas. ehk peaks põmmpeadele kes seda seadusest ei suuda välja lugeda, tegema veel kuidagi täienduse seadusesse. See on tõesti oluline teema ka minumeelest, kuid just selle nurga alt, et kuidas eestis elu paremaks teha.

Anonüümne ütles ...

viimasele:

sa oled debiilik. ütlen viiendat korda: kutse PÕHJUS ongi ülekuulamine. MILLEGA SEOSES troppe kahtlustatakse, see selgub kohapeal ja sellele isegi ei tohi vihjata, sest pätt võib hakata tänu sellele oma kuriteo jälgi peitma.
see loogika tuleneb seadusest, pättide fantaasia ja puupeade (nagu sina, viimane) arvamused ei puutu asjasse. seadus võib olla puudulik, eriti pättide mugavuste osas, aga õnneks on ta selline nagu on. mida karmim, seda parem. lohhide ülbuse karistamiseks ongi tagumine aeg.

Anonüümne ütles ...

äkki saame lõpuks teada, mida teilt konfiskeeritud arvutitest ja teistelt infokandjatelt siis ka leiti?
ekspertiis ongi juba liiga kaua kestnud

Anonüümne ütles ...

põmmpeale,
ma ütlen siis selgitavalt, küsimus on MIS ON ÜLEKUULAMISE PÕHJUS? see on arusaadav et ülekuulamisel on ta kahtlustatav (NB! OLETATAV nn. pätt). Kui ülekuulamisel inimesel pole võimalust ennast kaitsta, siis milleks üldse see ülekuulamine, siis peaks olema juba arreteerimine ...

Anonüümne ütles ...

Irja,
pea vastu.
KGB ohvitser Langi aeg on varsti läbi!

Irja ütles ...

Andmekaitse kutsus meid ka nõnda ülekuulamisele, et üks kella 9ks ja teine 13ks. Ei olnud mingit kinnipidamist, nii et ses suhtes ei ole mõtet üle reageerida.

Irja ütles ...

22:36, rahune vähe maha! Sa sõimad praegu inimest, keda sa ei tunne. Ma saan aru, et sa oled meie vastu, aga lõpeta rahumeelsete kohvikuliste sõimamine ära. Puupea oled sa ise. Siin kohvikus on igaühel õigus öelda vabalt, mis ta asjast arvab.

Irja ütles ...

No aga mida meie arvutitest ikka leida võib? Porri seal pole, isegi illegaalset tarkvara mitte, sest mac-idele seda ei müüdagi. Minu riigivastased luuletused? Ilmselt tuleb ikka kiiremas korras see Troika luua, mis riigivaenlastega tegelema hakkab. Üks mahalaskmiskomando võiks ka Eesti-vastaste luuletajate jaoks olla.

Anonüümne ütles ...

Ja mina veel arvasin,et illegaalset tarkvara saab tasuta..

Anonüümne ütles ...

Kurioosne lugu - perekond on tõmmanud endale kümmekond krimivõimalust kaela, alates kesiklikust laimust ja lõpetades riigireetmise katsega, ja saab nüüd mitu päeva nuputada, mis siis päriselt käiku läks. Äkki peaks kohvikus ka küsitluse avama?

Anonüümne ütles ...

idioodile @ 22:52

kutsumise põhjus on kahtlustatavana ülekuulamine. võimalikke kutsumise põhjuseid, s.t. menetlustoiminguid on veel kümne ringis, mis puuhl võiks inimest uurija juurde kutsuda. antud juhul kutsuti tiblaimejad ülekuulamisele. lihtne.

kui sa nüüd vaidike mõelda suudaksid, saaksid ise ka aru, miks on kahjulik kirjalikku kutsesse märkida, milles kedagi kahtlustatakse.
alates sellest, et kiri, eriti lihtkiri, võib sattuda võõrastesse kätesse, aga võõrastel pole õigus teada, milles kahte lohhi kahtlustatakse. teiseks: kaks lohhi ilmselgelt ei tea, milles neid kahtlustatakse, kuigi nad on nii palju sitta keeranud, et võimalusi on pajlu. seega on nad närvis ega suuda ennast ülekuulamise ajaks kaitsvasse valedevõrku mässida. kolmandaks - seaduses ei ole kirjas, et peab kirjas olema, milles kedagi kahtlustatakse. sama hästi võiks siin idiootidekari praegu karjuda, et tunnistajatele peab ka ette ytlema, milleks neid tunnistama kutsutakse???!!! irja, ah, paskjristi arvamus ses osas - akas tunnistaja kutsel peab kirjas olema fakt, millega seoses teda tahetakse yle kuulata? liiga keeruline kysimus su jaoks, aga kombineeri midagi.

Anonüümne ütles ...

oi oi, lugupeetavad! nüüd on teiega lõpp, vaevalt Teile vangimajja keegi isegi pakke toob, tasuta elekter ehk väljaarvata. aga see on peast soe niiet vaevalt teda ligi lastaksegi, kas mingi strateegia on juba välja töötatud?

Anonüümne ütles ...

Vanglas saab 3 korda päevas TASUTA SÜÜA!
iluspoiss

Irja ütles ...

Samas on muidugi ka võimalik, et anonüümne ahv @ 0:02 rõõmustab vara ja tegu on uurija eksitusega :)))

Ja et me lihtsalt tõmbasime teid tillist?

Irja ütles ...

Või mis, anonüümne ahv @ 0:02? Kuidas sa selle üle elad, kui selgub, et me tegime lihtsalt veits nalja? ;)))

Anonüümne ütles ...

põmmpeale
sa vist ei saa aru miks seadused tehtud on? et võiks kohe iga näo kes ei meeldi kuhugi pikali, vangi väänata, aga enne veel kui vangi saadaks, laadiks veel oma tekkinud viha süüalustele ülakuulamisel? aga mis sinumeelest need ülejäänud 10 nn."põhjust" siis on, miks kahtlustatavaid välja kutsutakse?

Anonüümne ütles ...

viimasele (viimsele) idioodile. menetlustoiminguid, mida kahtlustatavatega lisaks ylekuulamisele teha saab, on päris palju. sind võiks näitks kutsuda saapa pärakusse toppimisele, tainapea. tegelikkuses ühes kommentaaris juba loetlesin, otsi ise, sitahunnik, ma ei hakka igale su kysimusele uuesti vastama.

tyrjöle: mul oleks hea meel, kui see oleks sinu poolt välja mõeldud. yhestki mu tosinast kommist ei loe sa välja parastamist, võtsin sidn ainult mõnitada seepärast, et sa juristina esined, erakorraliste ettekannete tasemele allalastud saamatu kalts.

Anonüümne ütles ...

põmmpeale
need mis sa loetlesid, seal ongi öeldud et kirjas peab olema ka PÕHJUS, aga no sa ei saa aru ju... et seal nii kirjas on, sellest ma saan aru, et sa loed aga pointi välja kahjuks ei loe. võibolla see on ka põhjus miks sa nii vihane oled.

Anonüümne ütles ...

no aga kui kutsed pisteti lihtsalt poskasti, mitte tähitult ega ka mitte D2D templiga siis võib ju minemata jätta küll. keegi ei kohusta oma postkasti vaatama sagedamini kui korra kuus näiteks.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Esmaspäeval viidi Stirlitz mahalaskmisele.
„Jaa, nädal algab halvasti..." mõtles Stirlitz.

Anonüümne ütles ...

to 1.38
sa pede ikka ei väsi

Anonüümne ütles...
12 detsember 2009 21:30

"sind kutsutakse ülekuulamisele - see ongi uurija kutsumise põhjus - ÜLEKUULAMINE. mitte vestlusele, vastastamisele, äratundmiseks esitamisele, ekspertiismaterjali andmisele või võetuse käigus ärav võetud asjade järele või mida iganes krim.menetluses tehakse."

tglt ma ei saa aru, miks ma mingile idikale asju seletan. sinusuguseid arvajaid on niigi liiga palju.

ma seletasin ka, miks on võimatu üksikasjalikult seletada, missuguse kuriteofaktiga seoses kedagi üle kuulata tahetakse.

Anonüümne ütles ...

armsale põmmpeale!
kuriteo fakti ma polegi öelnud et peab kirjas olema, kuid kuidas inimene ülekuulamisel ennast kaitsta saab?? ülekuulaja kuulab ju inimest üle paragrahvide alusel, määrab ka kohtuotsuseid kohus paragrahvide alusel, see on keel mida selles asutuses "räägitakse". nüüd antud juhul üks pool valmistab ennast ette, valdab keelt, teisel poolel ei anta võimalust ennast ette valmistada, see tähendab sisuliselt ülekuulaja pooset monoloogi, sest sisuliselt, ükskõik mida inimene ütleb ülekuulamisel, kõike saab kasutada tema vastu, sest ta ei valda keelt, talle ei anta võimalust ennast ette valmistada. kui reaalselt on kuritegu toime pandud, siis mittekuidagi ka keelt vallates, pole võimalik eitada fakti, et korda on pandud kuritegu, eeldusel, et kuriteo toimepanija ja vastutusele võtja räägivad ühte ja sama keelt. seega ma ei saa aru milleks karta süüdistatava ettevalmistust ülekuulamiseks?

Anonüümne ütles ...

Vot seda päeva ma oodanud olengi, niivõrd haigete inimeste koht pole ühiskonnas tervete vahel vabalt ringi töllerdada ja lolli möla suust välja ajada. Olen isiklikult ka nende väärakate vastu rohkem kui ühe avalduse esitanud.

kt ütles ...

Põhjustest on natukene jahunud Rk otsuses http://www.nc.ee/?id=11&tekst=RK/3-1-1-55-01

Seal on küll juttu kinnipidamsie põhjsuest, kuid seletus on järgmine:
"7.3 Kinnipidamisaktist peavad selguma kõik asjaolud, mis on olnud kinnipidamise põhjuseks. Tagantjärele antud vastavate selgituste hindamine pole põhjendatud."

Seega sõna põhjus võib tõlgendada kui seaduslikkuse nõuet. Seadus on tavaliselt kirjas sätetena. Nõnnamoodi.