laupäev, 12. detsember 2009

Minu ja Inno suhtes alustati kriminaalmenetlust

Üks ajajärk on mööda läind.. Selline rida keerles mu peas, kui täna pärast oma postkastist kriminaalmenetluse alustamise teate kättesaamist mööda Rakvere tammiku lumiseid radu jalutasin. Ja kõikidele oma tuttavatele helistasin. Et nad teaks, et kui ma ei vasta, siis mind on kinni peetud. Mäletate mu luuletust: Kui mul homme hommikul käed raudu pannakse?... Muigan, kui sellele mõtlen, sest minu jaoks on see nüüd reaalsus. Minu ja ka Inno suhtes on alustatud kriminaalmenetlust.

Aga ma räägin teile algusest peale, mis meiega täna juhtus.

Hommik. Ärkame, joome kohvi ja mõtleme jalutama minna, sest on ilus talvine päev. On veel valge. Jõuame enne pimeda tulekut.

Inno vaatab igaks juhuks postkasti, et kas midagi on. Ja on. On kaks valget ümbrikku Rakvere politseijaoskonnast, üks Innole ja teine minule. Rebime need äreva südamega lahti ja seal on mustvalgel kirjas, et me oleme kahtlustatavad. Kriminaalasjas. Ja et meid on kutsutud esmaspäeval ülekuulamisele. Elle Karmi juurde. Innot kell üheksa hommikul ja mind kell üks päeval.

Me oleme kahtlustatavad. On ka ähvardus, et kui me ei tule, siis meid vahistatakse.

Mõned päevad tagasi, teisipäev, 8. detsember. On Johan Bäckmani kohtuistung Tallinna Halduskohtus, mida juhatab tore kohtunik Elle Kask. Mina olen Johani esindaja ja Inno on istungil ajakirjanik, kes kajastab toimuvat. Me suhtleme seal Dmitri Linteri, Maksim Reva, Leena Hietaneni ja Larissa Neštšadimovaga. Pärast protsessi istume Johani, Leena ja Maksimiga Solarise Keskuse kiirsööklas Lidos ja Johan annab mulle Naši komissari Mariana Skvortsova volikirja, millega ta nimetab mind oma esindajaks ja volitab mind enda nimel toiminguid tegema (selgituseks - ma olen tõepoolest nõustunud esindama neid noori tegelasi Našist, kes seisid 2007ndal aastal Tõnismäel, Pronkssõduri endises asukohas, pilotkad peas, millega nende "Eesti-vastane" tegevus piirdus).

9. detsember. Ma saadan Siseministeeriumisse meili teel teabenõude, et mulle väljastataks siseminister Jüri Pihli käskkiri nr 92, millega Mariana suhtes kohaldati sissesõidukeeldu Eesti Vabariiki.

11. detsember. Siiri Leskov siseministeeriumist vastab mu meilile ja palub mul saata postiga volikirja originaal, mis kinnitab, et allkiri on tõepoolest Mariana Skvortsova oma. Luban seda teha.

12. detsember, täna. See kiri postkastis. Mis käsib meil ilmuda ülekuulamisele 14. detsembril, s.o kahe päeva pärast (seadus nõuab 10-päevast etteteatamist). Ja kirjas ei ole paragrahvi, milles meid kahtlustatakse ja kahtlustatavatena üe kuulata tahetakse.

Ehmatame natuke ära. Ikkagi krimasi ju. Ütlen Innole, et käime politseis ära. Ma küsin, mis paragrahv on, sest mul on õigus seda teada. Kutsel uurija juurde peab olema kirjas, millise kuriteo toimepanemises inimest kahtlustatakse ja üle kuulata tahetakse. Seda paragrahvi aga meie kutsetel pole.

Sõidame Rakvere politseijaoskonna ette ja sisse lähen mina, sest mina olen jurist. Uks on kinni, aga see tehakse mulle lahti. Näitan korrapidajale paberit ja teatan, et uurija on unustanud märkida paragrahvi. Korrapidaja (Rene Kukk) mõistab mu muret ja helistab uurijale. Nad vestlevad midagi, korrapidaja paneb toru ära ja ütleb, et ta ei saa mulle öelda, millise kuriteo toimepanemises mind kahtlustatakse. Et uurija ei lubanud. Et ma pean kohale tulema. Ja kui ma ei tule, siis mind vahistatakse.

Nad ei tee nalja. Mul käib pea ringi. Mõtlen, et Inno ootab autos. Üritan neile veel kord selgeks teha, et mul on ÕIGUS teada, milles mind kahtlustatakse. Korrapidaja vaatab mulle tigedalt otsa ja käratab, et kas ma ei saanud aru, et saan seda teada esmaspäeval. Ja et nad ei pea mulle mitte kui midagi ütlema. Naiskorrapidajale tuleb appi meeskorrapidaja, kes vaatab mulle kurjalt otsa ja ütleb: "Nägemist!".

Longin Inno juurde ja ütlen talle, et mulle ei öeldud, milles meid kahtlustatakse. Korraga tärkab mus raev. Et fakk, nii ma seda ei jäta. Minge te õige ka perse. Ja helistan Johan Bäckmanile, Maksim Revale, Dmitri Linterile ja teistele. Et kui mul esmaspäeva hommikul käed raudu pannakse, siis nad teavad. Johan on Suhhumis, jälgib kohalikke valimisi, ta ei kuule mind hästi, aga lubab tagasi helistada.

Maksim lubab helistada vene pressile ja ütleb, et me ei muretseks. Viskan nalja, et peame varsti Venemaalt poliitilist varjupaika paluma. Maksim lohutab, et nii hull asi vist siiski pole.

Lähme Innoga jalutama. Pea on paks. Kui oleme maja taga metsas, helistab esimene vene ajakirjanik. Räägin talle, et jaa, vastab tõele, et minu suhtes on alustatud kriminaalmenetlust. Ja et jaa, ma olen tõepoolest andnud nõusoleku esindada kaht inimest Našist. Ja et minu suhtes alustati kriminaalmenetlust paar päeva pärast seda, kui ma olin Mariana Skvortsova esindajana siseministeeriumisse pöördunud.

Helistan Aleksandr Korobovile Notsnoi Dozorist, kes on Rootsis. Ta ütleb, et see on uskumatu.

Helistab Johan ja ei suuda uskuda, mida ma talle räägin. Ta pakub, et ta võib ju Tallinna Halduskohtust oma kaebuse tagasi võtta, sest ta tõesti ei taha mulle probleeme. See on Johanist armas, aga ma rahustan ta maha ja ütlen, et "ei anneta periksi". Sest minu seisukoht on ja ma ütlesin seda ka kohtus, et Johan on vaid rahumeelselt oma arvamust väljendanud, ta ei ole mitte kedagi ähvardanud ning ta ei ole rikkunud mitte ühtegi Eesti Vabariigi seadust, üksnes kasutanud oma Eesti Vabariigi Põhiseaduse ja Euroopa Liidu õigusaktidega tagatud õigust väljendusvabadusele ja õigust rahumeelselt koguneda. See on kõik ja isegi kui minu suhtes tema huvide esindamise pärast kriminaalmenetlust peaks alustatama (ja seda juba ongi alustatud), jään ma endale kindlaks: siseminister Jüri Pihli ja siseminister Marko Pomerantsi käskkirjad, millega Johan Bäckmanil Eesti Vabariiki sisse sõita keelati, olid õigusvastased. Ja mitte ükski survestamine ei pane mind oma meelt muutma. Sama lugu Našiga - noored inimesed käisid siin, protesteerisid sõduri teisaldamuse vastu, seisid mõnda aega, piltokad peas, Tõnismäel ja juba kümneks aastaks maaletulekukeeld! Jaburuse tipp, mis peaks olema demokraatlikus riigis mõeldamatu. Johan rahuneb ka maha ja lubab õhtul ühendust võtta.

Helistan Leena Hietanenile, kes on "järkyttynyt". Ta ütleb, et tal on nii vastik, et ta ei taha enam Eestis olla.

Mul on endal sama tunne. Täna on esimene päev, kus mul on oksemaik suus, kui ma mõtlen Eesti Vabariigile. Alustage mu suhtes nii palju menetlusi kui kulub seepärast, et ma seda ütlesin, aga mul on täna Eesti Vabariigile mõeldes oksemaik suus.

See ei ole enam see riik, mille eest mu isa üle mere põgenemata jättis ja sõtta läks. See ei ole enam see riik, mille pärast mu vanaisa küüdirongi pealt põgenes ja läbi laia Venemaa koju tagasi tuli. See ei ole enam see riik, mida mina oma südames armastasin. Ma armastan endiselt selle riigi maad ja rahvast, aga ma ei armasta seda riiki. See riik on seest mädanenud ja väljast kärnas, tema silmad ei näe ja ta kõrvad ei kuule. Ta on hirmu riik ja see hirm on hakanud arvama, et teda võidakse hakata mitte kartma. Täpselt nagu mu luuletuses:

Hirm on korrektne mees
Ta ei kägista kunagi mustade kinnastega
Vaid ikka valgetega
Ja ta kõrvad ei paista välja kuskilt

Ta on sündmustest ees
ja aimab
et teda võidakse hakata mitte kartma /.../


How true :).

Aga ikkagi, üks ajajärk on mööda läind. Totalitaarriik ei tule kunagi prauhti ja pasunahelide saatel, vaid tasa ja vargsi, areldi ja kompides. Alguses sirutab ühe ja siis juba teise ning kolmanda järele. Kõigepealt võetakse need, kes kõige kõvemini karjuvad, pärast tasasemad ja lõpeks need, kes julgesid mõelda.

Üks ajajärk on mööda läind ja teine tulnd. Me ei tea veel, mis nägu ta on. Aga uskuge mind, me saame seda üsna pea teada. Kes varem, kes hiljem.

Vaadake, sõnavabadus on habras asi. Me võime Johan Bäckmani, našide ja dozornikutega mitte nõustuda, aga me ei tohi neil suud kinni panna, sest kui me paneme suu kinni neil ja teeme seda sellepärast, et meile nende väljaöeldu ei meeldi, siis on ühiskond tunnistanud lubatavaks kõikide nende inimeste suu sulgemise, kes mõtlevad erinevalt. Ja nõnda tekibki ühetaoline mõtlemine, sest keegi ei julge enam mitte nõustuda, protestida, vaidlustada, meelt avaldada.

Võim teeb inimesele liiga, aga inimene ei julge kaevata, sest siis oleks ta kohe mittenõustuja, autoriteedi vaidlustaja, teisitimõtleja, mässaja. Tal on lihtsam olla nõustuja, kaastööline, takkakiitja ja tallalakkuja. Sest ta saab siis rahulikult elada, tema suhtes ei alustata ühtegi menetlust, ei väärteo- ega kriminaalasjas. Ta saab oma elu rahulikult ära elada. Küll pesulõks huulil, aga turvaliselt. Mutrikesena, aga vähemasti pöörleva mutrikesena. Olulise lülina masinavärgist.

Sel, kes oravarattas pöörelda ei taha, tuleb ju tunda külma ja nälga ning ühiskonna halvakspanu. Kas saab kellelegi ette heita, kui ta valib masinavärgi? Eh, ei saa.

Aga sellist riiki, mis sunnib oma inimesi selliseid valikuid langetama, saab süüdistada küll. Ja väga paljus.

PS Kriminaalasi on ilmselt alustatud selle uue paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutuse koostöö eest Eesti-vastaste inimeste ja organisatsioonidega. Meie kirjutasime siin blogis, miks selline seadus ei ole hea. Tulemust näete nüüd ise. Mina olen advokaat ja Inno on ajakirjanik ning meid on võimalik süüdi mõista.

72 kommentaari:

papa georg ütles ...

aga olge head, kolige minema. ausalt. loopige mujal ja teiste pihta soppa. trükkige mujal keskealiste näljarottidest playboyde kaitseks pikki postitusi, sõimake muu maa inimesi valimatult pededeks ja pedofiilideks. ühesõnaga.... keegi ei igatse teid siin taga.

Anonüümne ütles ...

ja nüüd varsti selgub, et krimiasi ei olegi poliitiline ja raha väljapressimine kirjatükis nimetatud inimestelt jääb ära. kullakesed, nad toetavad teid ainult siis, kui teist saavad poliitilised. valus kukkumine saab teil olema. aga seda te olete kogu aja tahtnud, kogu aeg on teil vaja onud, et saaksite nende inimeste ees märtreid mängida, on ju nii, nannipunnid. ja irja hale, hirmus, traagiline kirjatükk..mnjaa, oleksid pidanud paremini ette valmistuma.
megamuig
tõelised nannipunnid

Anonüümne ütles ...

itsitama ajab tõesti. helistame enne, et kui ma ei vasta, siis, nagu hakataks teid siberisse viima. püüate olla traagilised, aga paistate lihtsalt idiootidena.

Anonüümne ütles ...

Pille Alaver?
Lea Pähkel?
Richard Alaver?
Hans H. Luik ?

Franz ütles ...

Korralikud inimesed Bäckmani, Hietaneni ja "Notschnoi Dozoriga" ei suhtle.

Anonüümne ütles ...

Juhiks tähelepanu, kes on need Irja "kõik tuttvad", kellele ta helistas: Bäckman, Reva, Linter, Hietanen... miskid tiblaajakirjanikud olid ka vist veel... Palju õnne, tütarlaps, toredad tuttavad sul! Aga see on küll vahva, et Leena ütles, et ta ei taha enam Eestis olla! Ja las võtab teid ka kaasa, Soome riiki võite kindlasti valimatult solvata, sealsetest poliitikutest t...luuletusi luua ja muidu õhku rikkuda. Prassai! Ja andke teada, kui minema hakkate, teame sel puhul suure peo korraldada!

Anonüümne ütles ...

Eile veel oli elu, oli meri põlvini.
Päevast päeva panin pidu, kõik kiitsid taevani.

Anonüümne ütles ...

tahaks teada, kus lõpeb tolereerimine ja algab absurd?Kus lõpeb müüginipp ja algab kelmus? Eestis on need piirid kadunud, valitsev olukord seab need suvaliselt nägude järgi.

Anonüümne ütles ...

Mis siin nii erilist, Savisaar on andnud käsu koristada oma tüütud ullikesed ära, enne kui kesikute maine maha käib. Igaüks kannab enda eest hoolt.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Nad süüdistavad sind:
1.Parvlaeva Estonia uputamises.
2.Kadakaturu piraatplaatide müügi organiseerimises.
3.Rummu vanglas varastatud autode müügiks ettevalmistamises.
4.Radisson hotelli ilma ehitusloata ehitamises.
5.Maksumaksjate raha kantimises eraarvetele.
6.Rein Langi kuriteo kinnimätsimises.
7.Koos Mart Laariga ajakirjandusele suukorvi pähe tõmbamisele kaasa aitamises aastal 1992.
9.Põlevkivi raiskamises ja selle läbi Eesti majandusele kahju tekitamises iga aasta kümne miljardi krooni väärtuses.
10.Kuritegevuse organiseerimises turvafirmade ja Eesti õigusorganite abil.
11.Meedias ajupesu korraldamises ja sellega Eesti rahvuse hävitamises.
12.Panganduse organiseerimises.
13.Eestimaa külade hävitamises.
14.Väikse võimsusega elektrituulikute kasutuselevõtu ruineerimises.
15.Monopoolse majanduse organiseerimises.
16.Odava tööjõu organiseerimises.
17.Teaduspõhise teaduse organiseerimises ja mitte tootmispõhise teaduse organiserimises.
18.Sõnavabaduses.
19.Liberalismi maale toomises.
20.Nad süüdistavad sind selles,et nad ise ei ole arreteerinud mitte ühtegi narkodiilerit...
21.jne.

Anonüümne ütles ...

Irja küll hiljuti teatas, et ei tema lapsi taha, aga nüüd tuleks küll ümber otsustada ja enne kohtuprotsessi kindlasti rasedaks jääda. No täpselt samamoodi nagu sõbranna Liis Haavel tegi. Kus siis saab ikka meediatsirkust korraldada, kõigepealt kõhtu ähkides-puhkides ja siis titte kohtusse vedada, rääkida, kui raske haigus on rasedus ja kui rasedavihkajalik kohus, hiljem last näpistada, et ta ikka õiges kohas karjuks, lutti hästi tugevasti suhu toppida, kohtunikulaual mähkida, imetada nagunii (ka siis, kui muidu on pudelitoidul). Koju ei tohi titte kunagi jätta, muidu äkki ei näidatagi telekas... oh, teie satute kindlasti isegi rahvusvahelisse telepilti kui tagakiusatud inimõiguslased väikses fashistlikus riigis!Eks Liis oskab veel häid nõuandeid jagada.
Kui Innost öpole lapsetegijat, äkki siis Loidi Velts tuleb appi... Või Bäckman või Linter või Reva.
P.S. kui kohus läbi ja last enam vaja pole, võib ta lastekodusse anda.

Anonüümne ütles ...

hea meel, õhk saab puhtamaks!

Anonüümne ütles ...

Yle hulga aja tunnen taas uhkust Eesti riigi yle.

Anonüümne ütles ...

Mina arvan, et pole siin midagi poliitilist, lihtsalt lõpuks uuriti välja, kes Rakveres kanu varastab ja veristab.

Anonüümne ütles ...

,,,,,,,, mitte ühtetegi positiivset või soosivat kommentaari,mis toetaksid naisterahvast sõnas.

Kuid lugemas käiakse siin huviga,,,,,,,isegi kirjutatakse kommentaariumisse enda sülitav hinnang loo kohta.

Huvitav "külaliste" seltskond.

Naisterahvas on hädas ,lausa meeleheitel ja meeskommijad mõnitavad.

Siis sellised inimesed elavad minu kõrval ,, ja nood peaksid appi tulema ,kui keegi on hädas?
Ei usu.

Ei põhimõtteid ega arusaamu.Kuid neil on kirjaoskus.

Kuidagi nigelalt esinevad või esindavad end need eestikeeli kirjutavad mehed siin.

Anonüümne ütles ...

Irja mulle käib närvidele et sa eestiriiki sõimad. Eesti riigis on praegu suurem sõnavabadus kui sinu blogis.

Anonüümne ütles ...

No saatis ikka Jumal teile eduka nädala! Kõigepealt Kõrbetorm raamatu ümber, nüüd kaks kuvääri postkastis, oh seda pidu ja põlve, ja kommentaare tuleb nigu Vändrast saelaudu. Bäckman ikka lendab Suhhumist esmaspäevaks kohale? Tühja need valimised, Tähismaasid rünnatakse, ma kordan, Tähismaasid rünnatakse!

Anonüümne ütles ...

kuid see on nõme, et teil paragrahvi pole kirjas, milles teie suhtes on kriminaalasi algatatud ? kas on mõni seadus mis lubab mittekirjutada paragrahvi?

Irja ütles ...

aga. papa. georg. me kolimegi. siis. ja. meil on. jube hea meel. et sina. meid. taga. ei. igatse.

sul. on. nii. lahe. kirjutamisviis. ;)

Irja ütles ...

Tervitused ka meie poolt Toompuiesteele, kes ka laupäeval tööd teeb ;).

Anonüümne ütles ...

Kommijad. Tabavad. Vist. Valusasse. Kohta. Järjest.
Muide, mina ei ole Toompuiestee, mina olen Kanistri-Jürgen. Toompuiestee täna ei tule, Toompuiesteel on täna laulatus.

Anonüümne ütles ...

Ma mõtlesin koguaeg, et kaua on võimalik seda saasta loopida. Ilma, et seadus vahele tuleks.
See solgitoru siin on ju lausa jubeduse tipp.
Ja nagu näha, jumala teed on käänulised ja pikaldased, aga siiski õiglased.
Ma arvan, et asi on ikkagi pigem selles nõmedas raamatus. Kui milleski muus. Aga eks mängige märtreoid edasi.
Milline käik!! Pöördume vene pressi poole, kui eestis meil sitakeeramise eest varba peale astutakse. Kummalised veidrikud olete.
Ma arvasin siiani, et teil on mingi paber taskus. no selline mis teid süüdimatuks tunnistab. Et sellepärast sellist süüdimatut jama ajate. Aga kui täiemõistusejuures. siis... kaastunne.

Anonüümne ütles ...

Kuidas teiega ikka juhtub? Äkki leiti midagi kahtlast ka teie arvutitest, mida te siiani pole väidetavalt tagasi saanud? Vabalt võidakse Innole Margo Vainot teha!
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Arvata oli et irjodestvarem v hiljem diddidendid ja baaanivabariigi vaenlased tehakse. Eestis on ju tavaline. kes julgeb kritiseerida, see lahkugu riigist.Rahvas on enamuses nii maatasa tehtud, et keegi ei julge suud paotada, just nagu nöukaajal.Ei usu et krimasja taga midagi tõsist on, töenäoliseöt on see rohkem survestamiseks. ei tea kas teil venemaalt on mõtet varjupaika paluda, karta on et varsti palub eesti ise emakeselt venemaalt ennast oma tiiva alla võtta. Eesti on ikka äärmiselt nõme maa,kuhu on ikka täielik õnnetus sündida.Õnneks elada sellises riigis polele mingit kohtustust, see vahe veel nõukaajaga võrreldes õnneks on.

Anonüümne ütles ...

SEE ON PEDORÜNNAK TEIE VASTU!

Anonüümne ütles ...

Tundub, et Eesti riigist võib hakata jälle tasapisi lugu pidama. Teie ülekuulamised on üle hulga aja tõsiselt hea uudis. Reaalne türmipistmine oleks muidugi veel parem...
Olge mureta, vanglad on Eestis humaansed ja kõige tõenäolisemalt istute oma ajakest Tartus, kus kord on eeskujulik ja ühtegi vangi lausa ära ei tapeta. Kui Emajõgi üle kallaste tõuseb, siis alumiste kongide asukatel tõuseb küll vesi lõuani, aga väike suplus ongi riigivastastele ainult karastuseks. Nii et ärge vanglat kartke, olete ju pikka aega sinnapoole püüelnud, et see laks kätte saada. Muidu ei anna ju õiget "vabaduse eest võitleja" plaani välja, heh-heh...

Üldiselt - ega teil pääle vangla palju võimalusi polegi. Paks orikas Edik teile enam pappi ei pritsi, tal omalgi vähe ja tulevastel riigikogu valimistel tarvis eesti valijale meeldida, nii et vene imperialistid Linteri ja Bäcmanniga eesotsas on absoluutselt OUT. Ja selge on, et ükski eesti tööandja teiesuguseid tööle ei võta. Kinnisvara mahaparseldamine teil kah ei õnnestu, kuna Massiaru kohal metsa pole ning Tartu putka oleks nagunii õigem buldooseriga laiali lükata.
Nii et - vangla kulub teiesugustele igati ära. Pede-Inno tehakse muidugi terve korpuse kukeks, aga talle nii ju meeldibki. Irja saab paar aastat paraskeid küürida ja paar kilomeetrit kantpeade riistu imeda, aga sita sees sobramine ja valimatu ahelkepp on ju suisa tema leib.
Edu - saate lõpuks teile omasesse keskkonda.

Anonüümne ütles ...

Olge tublid, Inno ja Irja! Kõik ei kirjuta selliseid kommentaare, nagu eelnevad, kust kumab argus, rumalus, kahjurõõm, vihkamine.

Nagu ütles, üks suurmees; "Ma ei ole nii sitt mees kah, et mul ühtegi vaenlast poleks". Nüüd on teie vaenaseks Eesti riik. Riik, mida Irja vanaisa aitas oma verega kaitsta. Aga see pole enam see Eesti.

Meid on tasahilju maha müüdud ja orjastatud nendesamade poliitikute poolt, kes peavad end rahvaesindajatest, aga kes täidavad vaid oma leivaisade huve, omakasu nimel.

Totalitaarne riik käibki kikivarvul, nagu saagijahil kiskja. Ta tekitab probleeme (pronksöö, räuskavad netikommentaarid) ja pakub välja lahendusi (politseiriik, tsensuur), mis tema tegelik eesmärk oligi olnud.

Me toetame teid kõiges, sest teie blogi, kui esimese tõeliselt SÕLTUMATU ajakirjanduse väljendus sümboliseerib veel hingitsevat mõttevabadust!

Anonüümne ütles ...

See on vana nõks, et kutse vestlusele esitatakse reedel, noh et nädalavahetus tuksi keerata. Psühhoterror pole kuhugi kadunud, vaba riigi kodanik rääkigu poliitkorrektset vabaduse teksti või muidu saad ametlikult kurikat.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Te Inno ja Irja saate karistada selle eest,et tegelete valede asjadega s.o. postitused on valedel teemadel ses mõttes,et egas seda õigusorganite maffiat ei hakka ju keegi reformima paremuse suunas. Ja õiged teemad on:
1.TAASTUVENERGIA
2.ÖKOMAJAD,ÖKOTALUD
3.TASUTA ELEKTER
Küsimus:Kuidas saab TASUTA ELEKTRIT?
Vastus:katuseharja tuulikud(Rooftop windturbines) ja päikesepaneelid annavad tasuta elektri:

1.Bakeri OÜ koduleheküljel
http://ehra.ee/veebikiri/taastuvenergiapohised-tehnoloogiad/
http://209.85.229.132/search?q=cache:aPadvwoes6EJ:ehra.ee/veebikiri/taastuvenergiapohised-tehnoloogiad/+http://ehra.ee/veebikiri/taastuvenergiapohised-tehnoloogiad/&cd=1&hl=et&ct=clnk&client=firefox-a
taastuvenergia seadmete kohta on kirjas tekst:
Kui kiire on tasuvusperiood?
Tasuvusperiood ei ole ülitäpselt määratletud ja on sõltuvuses tarbimisest. Reeglina, mida suurem on tarbimisvajadus seda lühem on tasuvusperiood.
On juhuseid, kus tasuvusperiood on 0 päeva ja juhuseid kus tasuvusarvutuse tulemus on 20 aastat. Reeglina on tasuvusaeg praeguste hindade jures 5-10 aastat. See ei ole pikk aeg. Tuulegeneraatorite/päikesepaneelide puhul tuleb arvestada, et peale tasuvusperioodi lõppu on elekter nö. Tasuta. Ja mis peamine seadmed kuuluvad kliendile ning lisamakse kohustused
puuduvad. Soojuspumpade tasuvusaeg jääb 3-8 aasta piiridesse.

2.Kommentaar Äripäeva kommentaariumist:
vaatleja 06.10.09 09:41
Kas Te tõesti arvate, et elektrienergial on kuhugi veel tõusta? See oleks üpris imelik .... sest energia hinnale paneb piirid tavatarbija. Nimelt minnakse alternatiivide kasutamise peale ... päikeseenergia koos mõne kW-te tuulegeneraatorite peale ... nende vallas on areng kiire ja seadmed on juba kättesaadavad igale internetikasutajale eriti soodsalt. Hetkel tasuvusaeg on langenud 5-7-le aastale ja normaalsed seadmed peavad vastu 20-25 aastat ehk 20 aastat tasuta energiat. Tasuvusaeg aastast aastasse aina lüheneb ja tulevik on selle päralt, kes hakkab pakkuma majapidamisele täit lahendust ... mida varem seda parem, sest vastasel korral minnakse internetti ja ostetakse otse tootjalt. Ideaalis ei ole majapidamisele vaja salvestusjaama, kui ta saaks müüa oma üleliigse energia EE-le ning pimedal ajal teha tasaarvelduse. Ma usun, et sellisel juhul langeb tasuvusaeg 2-3le aastale majapidamise kohta. Tulevik on inimeste kätes ...

3.Arvutagem siis millal hakkab jooksma TASUTA ELEKTER katuseharja elektrituulikute(Rooftop windturbines)puhul!?!

a.Säästa liitumistasu arvelt:Rahvasuu teab rääkida,et Eesti Energia küsib kõrget liitumistasu kuni miljon krooni.Vello Väärtnõult küsiti 250 000 Eesti krooni... Peale liitumistasu tasumist jääte ikka ja aina võlgu Eesti energiale,igakuiste elektri arvete näol mis aina tõusevad koos "elektri hinna tõusuga"...see on legaalne väljapressimine.
Liitumistasu asemel muretsege taastuvenergia seadmed ja siis hakkab areng minema teises suunas-te hakkate lugema päevi mil hakkate saama tasuta elektrit...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

b.www.energiaekspert.ee on kirjas tekst:
ELEKTRITUULIK MAKSAB END TAGASI
Kasu elektrituulikust on näha juba järgmises elektriarves! Elektrituuliku tasuvusaeg sõltub tuulte tingimustest, toodetud elektrienergia kogusest ja elektrienergia lõpphinnast.
5 kW-ne elektrituulik peaks tuulte tingimustest olenevalt tootma 10 000 kuni 20 000 kWh elektrienergiat aastas. Aastane energia tarve normaalselt soojustatud tänapäeva väikeelamu kütmisel on u. 120 kWh/m2 ehk näiteks 100 m2 majal umbes 12 000 kWh aastas. Valgustusele ja majapidamismasinatele kulub seejuures ca 5000...6000 kWh aastas

c.www.maassen.ie :
The first task of the wind turbine is offset the power that you require for your own needs when the wind is blowing. The generator will at times produce more power than you can use-this power is fed back in to the grid. New legislation now ensures that you get paid by the ESB (first 4000 microgenerator registered/including free import export meter) for any power you feed back into the grid. The first 3000kW you will receive 19cent per kW and for everything above 3000kW you will receive 9cent per kW.
Below are two example of how much a typical house can benefit from an MSET6 wind turbine.
1)Based on Very good wind site 7m/s ave.annual wind speed.
4500kW @ 18.6cent used from your turbine Saves - 837euro
3000kW @ 19cent paid from ESB for your export - 570euro
12500kW@ 9cent paid by the ESB for your export - 1125euro
Total annual gain 7m/s site = 2532.00euro
2)Based on good wind site 6m/s ave.annual wind speed.
4500kW @ 18.6cent used from your turbine Saves - 837euro
3000kW @ 19cent paid from ESB for your export - 570euro
8500kW@ 9cent paid by the ESB for your export - 765euro
Total annual gain 6m/s site = 2172.00euro

(As the cost of electricity rises year on year the gains will increase also)

4.Kõikse odavamalt saab tuuliku siis mil toda ise ehitada.www.otherpower.com
USA-s on tuulikute valmistamise buum,elanikud ise ehitavad tuulikuid autogaraazides.

5.Kõikse enam säästab Ökomajas: A Finnish low energy house, the annual heating costs (without capital costs) are about 300 USD.
http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B73H9-4829TP2-R&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1

6.Veel eelmisel sajandil olid majad tasuta sest ehitati talgute korras...siin on võti küsimusele kas olla ori või peremees...Kes võtab pangalaenu teeb endast pangaorja...Pangad on elu terves riigis sättinud nõnda,et inimesed aina neid orjaksid,rabaksid tööd teha palehigis nii nagu orav rattas,et igal sammul pead aina maksma,sedasi saab inimesi aina ekspluateerida,saab hoida aina ohjes-kogu elu riigis on sätitud nii,et inimesed ei saaks vabaks,ei saaks sõltumatuteks siis saab neid aina ekspluateerida-sellest on väljapääs,tuleb ehitada Ökomaju talgute korras ja tagada endile tasuta elekter...
7.On ilmne,et Pangad ja Eesti riigipoliitika mis teenib
välispankasid aga mitte Eesti rahvust on ruineerinud väikesevõimsusega elektrituulikute kasutuselevõtu.Seoses sellega palun kõigil
mulle kirjutada kuidas Eesti Energia ja majandusministeerium on
ruineerinud väikesevõimsusega elektrituulikute kasutuselevõtu.

8."Igaaastaselt aetakse ahju 15 ja enam miljonit tonni põlevkivi. Enamus selles olevast energiast ei anna meile mitte soojust kodudesse, vaid kütab Narva jõest saadava jahutusvee kaudu Soome lahte. Nii umbes 10 miljardi krooni väärtuses aastas."-Marek Strandberg: Kuidas Eesti taas rikkaks saab? http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=26888553&l=fpOpinion

TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER TÄIDAB LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...
elektritsaabtasuta.blogspot.com

Irja ütles ...

Tänud, ULA. Samad sõnad, kuigi sinuga kõikides küsimuses ei nõustu ja vahel ajad sa mind lausa närvi :), loen huviga su blogi ja reageeriks täpselt samamoodi, kui keegi sind kinni panna tahaks :)

Anonüümne ütles ...

khm, khm, lugege Irja teksti tähelepanelikult - kirja sisust räägib ta täpselt nii palju, et kutsutakse ülekuulamisele. aga miks ei maini, millega seoses? järsku lööb siin laineid lihtsalt niisama, raamatut vaja promoda, järsku kutsutakse seoses mingi kriminaalasjaga (kas on kirjas, et teie vastu algatatud?) tunnistama. ja tubli jurist irja peaks ometi teadma, et mitteilmumise või teatamata jättmise korral on sundtoomine kohaldatav ka tunnistajatele ja see on alati kutsetel. aga JURIST Irja veisistab, et näe, kutsel oli kirjas, et meid tullakse vahistama, niuks, niuks. diletantlikult kerjab kaastunnet MITTE MILLEGI pärast, sest keegi veel midagi ei tea. kle, skännige kutse sisse ja näidake rahvale (või ei julge?) naljaks, et nad seda ei ole siin veel näidanud. lausa kahtlane, et ei ole näidanud.

Anonüümne ütles ...

Juriidilises mõttes on Irjal paraku praegu küll õigus. Aga mis ajast sa advokatuuri liige oled?

Irja ütles ...

Kommijad. ei. taba. valusasse. kohta. nad. on. lihtsalt. nii. naljakad. oma. totaka, kirjaviisiga :)))

Anonüümne ütles ...

KAPO ei pea süüdistust kirjalikult kätte saatma, võib ka lihtsalt ülekuulamisel suuliselt teatavaks teha.

Irja ütles ...

Raamatus ei saa asi olla, sest kõik selle autoriõigused (ka foto) kuuluvad Innole. Ingridil on küll õigus esitada tsiviilhagi, aga krimasja selle alusel alustada ei saa :)

Irja ütles ...

19:46-le: aga ära jää peatuma poolel teel, hea sõber. Peale meie on ju veel palju inimesi, kes on siin-seal midagi arvata julenud ja oma arvamused valitsusega kooskõlastamata jätnud. Nüüd tuleks kähku moodustada komitee, mis hakkab tegelema riigivaenlaste ülekuulamise ja türmipistmisega. Tõesti, see on hea idee! Aga kes võtaks asja käsile? Sa ise?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Mis sa Irja selle paragagrahvi pärast muretsed,sa tead ju isegi,et paragrahvi millega väänata leiab alati.
Milliseid kuivikuid sa eelistad kas magusaid või soolaseid?
Irja ära sa karda naiste vanglas ei ole pederastiat.Ma ei kujuta ette vägistavaid lesbisi...õpid ära kaltsuvibraatoriiga kepi tegemise:)))

Anonüümne ütles ...

Kellele kuulub foto? Kas sellele, kes pidli tegi või sellele, kes pildil on?

Irja ütles ...

19:51, kutsel oli kirjas, et meid on kutsutud ülekuulamisele kahtlustatavatena ja et meie suhtes on alustatud kriminaalasi. Paragrahvi polnud. Seepärast läksingi täna politseisse ja küsisin neilt, mis on paragrahv, et ma teaks, millise kahtlustuse vastu end kaitsta. Selle peale mulle naerdi näkku ja helistati uurijale, kes ütles, et mul pole vaja midagi teada, KÜLL MA ESMASPÄEVAL TEADA SAAN.

Sedasi siis Täielises Eesti Wabariigis. Sul pole õigust teada, milles sind kahtlustatakse.

Anonüümne ütles ...

OOTAME KUTSE SKÄNNI!

Anonüümne ütles ...

Te lihtsalt olete Eesti riigi vaenlased ja virtsakeerutajatega ühe luua seljas,sestap on teid vaja korrale kutsuda,selles lihtne küsimus ongi.Kasutate kurjasti ja ebaeetiliselt demokraatiat ära,puudub igasugune soliidsus ja haritus teiste inimeste suhtes.Pahatahtlikud rahva- ja riigivaenlased,ma soovin teile halvimat!

Anonüümne ütles ...

Küll on ilus õhtu! Mõnus!!!
Lähen teen ühe pitsi Eesti politsei ja kohtuorganite terviseks. Ahh, kui hea!!!

Rohkeid ülekuulamiskordi ja pikki aastaid teile, Urro-Türja!

Irja ütles ...

Sõpradele rahustuseks: ma ei muretse. Isegi Täielises Eesti Wabariigis ei ole inimeste türmipistmine nii lihtne, et tahan ja pistan. Ja kui küsimus on selles, et ma tegin koostööd Johaniga, siis mul on selleks õigus, sest ma olen tema esindaja kohtus. Selle alusel mind nüüd küll Eesti-vastases koostöös süüdistada ei saa, nagu ei saa ka süüdistada Innot selles, et ta kajastas Johani ja dozornikute tegemisi kui ajakirjanik.

Mina arvan ka, et ei ole tegu tõsimeelse kavatsusega meid pokri pista, vaid üksnes hirmutamisega. Seepärast see lühike etteteatamistähtaeg ja puuduv paragrahv. Et me ei jõuaks end ette valmistada.

Loogiline samas, kui Kapo mätta otsast vaadata. Ma esindan Bäckmani ja Našit, vaidlustasin GENERALISSIMUS PIHLI ENDA käskkirja kohtus (te mõelge, milline jultumus!). Nüüd on mulle lihtsalt vaja saku-saku teha.

Aga te andke endast parim! Mina annan ka. Vaatame, kuidas rahvusvaheline meedia juriidilise nõustaja ja ajakirjaniku tagakiusamisse suhtub :). Põnev saab eelolev nädal olema, ei ole midagi öelda :)))

Anonüümne ütles ...

20:00 Anonüümsele - foto õigused kuuluvad fotograafile. Küll on aga selle kasutamiseks kommertseesmärkidel vajalik "model release" (ei teagi, mis selle eestikeelne nimetus on) ehk siis luba sellelolevatelt isikutelt, mida Innol ilmselt ei ole.

Ajakirjanduslikel eesmärkidel võib jah inimesest pildi teha ja lehte panna, kommertskasutusel on veidi teised reeglid.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Sa Irja võiksid küsida Rakvere mentidelt mis raha eest või mil moel nad muretsesid endile majad milledes nad elavad.Kuidas on võimalik muretseda maja sellise viletsa palga eest? See on ju ilmne,et Rakveres on enamus illegaalsed politseinikud s.o. kehtetud ehk õigustühised.
Kas Rakvere mendid räägivad Eesti keeles s.o. riigi keeles?
Narva omad on juba sellepoolest kehtetud,et nad ei räägi riigi keelt.

Irja ütles ...

Inno skännib kohe :) Siis võite isegi näha, et paragrahvi pole.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Irja,kui mitu naist sa panid vangi?
Kas sul on lootust pääseda nedega ühte kongi?

Anonüümne ütles ...

Tegelikult tahaks seda tänase politseis käimise lindistust.Teil ju igal pool kaamera kaasas. tahaks täpselt näha, kes ja kuidas vastas. Või polnudki seekord kaamerat kaasas?

Anonüümne ütles ...

No aga minge palun minema siis, te olete seda lubanud juba pikemat aega. Palun minge ära Soome või Venemaale elama, palun.

Irja ütles ...

20:07 - just! Õige! Ma mõtlen, et võiks teha sellise Rahvavaenlaste Jälitamise ja Kinninabimise Komitee, msi toimiks nõnda, et seal on kolm kohtunikku (nagu Troikas) ja kui kõik kolm kohtunikku on nõus, et süüalune, s.o rahvavaenlane, kelle Eesti-vastane tegevus võiks olla tõestatud kolme tunnistaja ütlustega, on nõus, et ta maha lasta, siis ta lastakse maha. Ja sellised komiteed võiks tegutseda igas Eesti linnas.

Aga kes hakkaks asja vedama?

Irja ütles ...

Oleks võinud küll kaamerad kaasas olla, aga politseis vist filmida ei tohi. Vähemasti ei vaadata seda hea pilguga, me ei tahtnud torkida ka väga. Aga nii ta oli kuis kirjeldasin. Mulle naerdi näkku ja öeldi, et midagi ei pea me teile ütlema.

Anonüümne ütles ...

Kuule, Veiko (ULA), ära anna vaenlasele nõu.
Need tüübid on tegelikult oma lolluses ja tähelepanuvajaduses süüdimatud, aga kahjuks on nad seeläbi Eesti riigi otseste vaenlaste tööriistad. Ise nad on selle tööriista-staatuse valinud, seega las saavad oma laksu kätte. Parem, kui laksu annab Eesti pehme käega kohtuorgan, kui et Urro-Türja abiga tuleb meile kõigile löök Vene õõnestajatelt. Sest Vene imperialism ei oska pehmelt lüüa, need löövad ikka nii, et laibad taga...
Seega - las Urro-Türja kaovad oma kongi, kui nii vaja peaks olema. Kui valima peab, siis raudselt eelistan Eesti riigi püsimist ilma Urrode-Türjadeta, mitte okupatsiooni koos nendega.

jevlampi ütles ...

Viimase uudise kommentaare lugedes tundub, nagu oleks sattunud kanakarja keskele. Need ka kipuvad nõrgemaid kohe surnuks nokkima :-)Aga minu poolt optimistlikku meelt!
Oravarattas pöörlemine on eriti tänase päeva kontekstis ka hea leid!

Anonüümne ütles ...

Laske omale minikaamera lipsunõela integreerida. Sellise nagu kaitsepolitsei Martin Napa lipsule kinnitas, kui see läks kohtunik Suvalovit vahele tõmbama.

Aga kui veab, saate äkki Jussiga ühte kongi. Õigemini seadke see eeltingimuseks, et te üldse seletusi andma hakkaksite.

Anonüümne ütles ...

korras ju
§ 163. Kutse

(1) Kutses märgitakse:
1) kutsutava isiku nimi;
2) kutsuja ametinimetus, nimi ning kontaktandmed;
3) kutsumise põhjus ja kellena isik välja kutsutakse;
4) juriidilise isiku kutsumise korral, kas kutse on seaduslikule esindajale või esindajale;
5) ilmumise kohustuslikkus;
6) ilmumise aeg ja koht;
7) kriminaalasja number;
8) kohustus teatada ilmumata jäämisest ja selle põhjusest;
9) ilmumata jäämise tagajärjed.
keegi ei ütle, et peab paragrahv kirjas olema. põhjus ju kirjas, teid kutsutakse, kuna olete kahltusalused.

Anonüümne ütles ...

Kus see Irja siin sõpru näeb, keda rahustada? Löögu kommid kahte lehte ja vaadaku, palju neist "sõbraliku" poole peale jääb. Jube küll, kuidas leidub kümneid inimesi, kes ainult hirmust "generalissimus Pihli" jt eest siin paaria-paarikest parastavad... Oh vabandust, tegelikult on muidugi üksainus Kanistri-Jürgen, kes kirjutab ja kirjutab ja kirjutab (ja kapost ja pedode käest palka saab selle eest) ja no siis Tseitgeist, kes on lihtsalt oma inimene.

Anonüümne ütles ...

Paha 21.03, miks sa tahad Irja ja Inno rõõmu ära rikkuda, häbi sul olgu! Mis sa oled mingi jurist vää, et siin oma tarkust püüad näidata. Irja on palju kõvem jurist nagunii (ega muidu Päkkmann ja dosoorlased teda oma kaitsjaks valinud), kui tema juba ütleb, siis nii on!
Ja nüüd teeme kõik koos 21.03-le häbi-häbi, sest muidu oleme kanakari ja kahjurõõmsad takkapihta.

Anonüümne ütles ...

ei ole ma mingi jurist. aga mul on lugemisoskus olemas. seejuures funktsionaalse lugemise oskus. mis kahjuks siinsetel idikatel puudub. ja ongi kõik. loed ja loed, aga aru ei saa. eks.

Anonüümne ütles ...

Ma ei usu, et tegemist on poliitilise asjaga.

Anonüümne ütles ...

Mis ajast see Irja advokaat on? Vanasti ikka kilkas, et on prokurör. Iga keskmiseltki haritud inimene võiks teada, et kui keegi kedagi esindab kohtus, siis on ta tolle juriidiline ESINDAJA, aga mitte automaatselt advokaat.
Ja siis oli veel naljakas see lause, et "mina läksin politseijaoskonda sisse, sest ma olen jurist" - nagu ei tohiks keegi peale juristide politseijaoskonda siseneda.

Irja ütles ...

Nõus, ma tsiteeriks veel Voltaire'i. Kuidas see oligi, et ma ei ole sinuga nõus, aga ma olen nõus surema sinu õiguse eest seda öelda. Mis on sisuliselt sama mõte, mida ütles ULA. Et ma ei pea sinuga nõus olema, aga ma ei ole nõus sellega, et sind selle ütlemise pärast pokri pistetakse.

Ma ka ei ole paljude asjadega nõus. Ka Johaniga olen nii mõneski küsimuses eriarvamusel. AGA põhjus, miks ma teda kaitsen, on seesama - kaitstes teda, kaitsen ma iseennast. Kuna järgmisena võidakse öelda mulle, et see, mis ma ütlen või teen, ei sobi.

Seega, me võime nõustuda või mitte nõustuda, aga meil peab olema õigus oma arvamusi välja öelda.

Anonüümne ütles ...

ah siis politsei eksis ja kasytas teie vastu inetut tooni ja ma ei tea, mis kõik veel.
Irja, mine õige....
See, mida te siin blogis teete päevast päeva, kuidas te ilma mingi aluseta inimesi sõimate, süüdistate ja laimate- ma olen kindel et juba teie arvutitest võis krimiasja jagu kokku korjata. Valetamine ja laim on igas riigis karistatavad. Se käib nii teie kui Bäcmani, Hietaneni ja Dozoorlaste kohta.Tegelikult sa õigustad ja pooldad nende arvamust, et eestil oleks parem Venemaa koosseisus ja et Eesti vabadus ei kesta, sest venelased on paremad. Ja ma arvan täpselt seda, et Bäckman solvab oma olemasoluga minu Siberis surnud sugulaste mälestust.
Kaua se hambutu andmekaitse ikka teiega sõdib, aeg on asi tõsisemaks ajada.
Tore ikka küll, vene ajakirjandus appi kutsuda. Sülitada tahaks.

Irja ütles ...

Viimasega nõus! Seepärast ma seda Riigivaenlaste komitee asja ajangi. Aga siiani ei ole esile astunud ühtki julget, kes oleks nõus asja käsile võtma. Äkki käärid ise käised üles? Kolm kohtunikku, süüdi kolme tunnistaja ütluste alusel, enne kukke ja koitu maha lasta? Õhk oleks kohe puhtam igatsugu riigivaenlastest. Või ei ole sa küllalt julge mees Eesti asja ajama?

PS Paluks ka Eesti-vastaste luuletajate erikomiteed!

Anonüümne ütles ...

Niikau kui INNO JA IRJA suguseid tyype veel olemas on, on veel siin maamunal koik ees... koik on veel voimalik...
Lugupidamisega....

PS. ma ei ole keskerakonna pooldaja

Anonüümne ütles ...


Vaatame, kuidas rahvusvaheline meedia juriidilise nõustaja ja ajakirjaniku tagakiusamisse suhtub :).


Rahvusvaheline - tahtsid öelda vene meedia, FSB valvsa pilgu all?

Anonüümne ütles ...

Vähemalt ei lõpeta teie oma elpäevi kodututena nagu tuhanded teised eestlased. Vangimajas on teil katus pea kohal ja supilörr nina ees. Teil on ikka sitalt vedanud tegelt. Alguses pärandus ja nüüd tasuta elamine.

Nagu Rod Stewart laulis ... Some guys got all the luck, some guys got nothing but the pain ...

Tore oli teie blogi lugeda ja naerda saada.

Aga pole hullu, nagu vene ajal lohutati ... mida varem kinni lähed, seda varem lahti saad.

Tsau, Urro ja Türja! Mälestus teist jääb helge ja udune.

Anonüümne ütles ...

Türja nähtavasti veel ei tea, et Urro läpparilt leiti lasteporri.

Esmaspäe saab teada.

Anonüümne ütles ...

Kuidas saab juriidiliselt selliseid inimesi Eestimaal esindada, kes heameelega veelkord eesti rahva siberisse saadaks?! Ei saa aru ,miks Irja seda teeb? Nas*id on ju kommunistid ja kommunistid saatsid vanaisad, vanaemad siberisse kärvama.Häbi!!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Esmaspäeval viidi Stirlitz mahalaskmisele.
„Jaa, nädal algab halvasti..." mõtles Stirlitz.

Anonüümne ütles ...

Inno ja irja on isikud suure algustähega,keda ei möjuta möne lolli debiilikust pedofiili kommentaar nende aadressil.Teada ju et eesti politseis on enamik pasajunnid.

Anonüümne ütles ...

Jõudu ja vastupidamist Irjale ja Innole.
Irja saab nüüd näha seda kuidas prokurörile toimikut ette valmistatakse. Juriidilises mõttes on see hariv. Koos Innoga saate näha ka meie politsei juriidilise harituse taset. Võtke ka seda kui harivat kogemust. Samas Irja - ära võta toimuvat isiklikult, siis ei ole pea selge. Oled ju küllalt menetlusi näinud, et mõista seda kui tsirkust. Saades aru, et tegemist on tsirkusega, nautige seda kõrvaltvaatajana. Samas kasutage oma annet kõike valgustada, las ülbutsev "uurija" tunneb muret oma iga sõna ja teo õiguspärasuse pärast. Pealegi ei pea te uurijale midagi enda kohta ilma advokaadi juuresolekuta ütlema ja ka advokaadi juuresolekul võite ütlustest loobuda. Nagunii kasutatakse kõike mida te ütlete teie vastu.
Veelkord jõudu ja tänud, et te olemas olete, sest teieta oleks meie ajakirjandus ülimalt üheülbaline, kallutatud ja vaimuvaene. Teie kõik teemad on olnud huvitavad (ehk väljaarvatud Ingridi teema, kui liialt isiklik), nende osas võib teie seisukohtadega nõustuda või mitte, kuid kindlasti on nad olnud aktuaalsed ja vajalikud.