teisipäev, 19. jaanuar 2010

Eesti kohtusüsteem on korruptsiooni pesa


Väljavõte Postimehe veebist.

Õnnetud on need, kes Eesti kohtusüsteemi hammasrataste vahele jäävad, sest kohtusüsteem on korruptsiooni pesa, nn justiitsmaffia häll. Käibel on kõnekäänd, et Eestis pole vaja advokaati palgatagi, piisab kohtuniku palkamisest.

Kurioosne on näide, et mõni aasta tagasi mõistis Viru maakohtu kohtunik Mihhail Komtšatnikov kolmeks ja pooleks aastaks vangi Harju maakohtu kohtuniku Ardi Šuvalovi, altkäemaksu võtmise eest. Mõni päev tagasi mõisteti seesama Komtšatnikov Harju maakohtus kaheks aastaks vangi altkäemaksu võtmise eest.

Altkäemaks on kohtusüsteemis saanud igapäevaseks asjaks, seetõttu pole vaja imestada, miks kohtud seaduseid ei järgi, vaid oma suva. Küsimus pole selles, et kohtunikud on rumalad, või ei tunne seadust. Ei. Kohtunikud on äraostetud. Mingit õigust ega õiglust ei maksa seetõttu kohtusse otsima minna. Seal kehtib džungli seadus.

15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Inno, kohtusüsteemi sõimamine ei päästa sind kriminaalvastutusest!

Anonüümne ütles ...

ei ole nõus selline üldise hyydlausega. On mõned bad apple`d,kuid süsteem ise eio le kindlasti korrumpeerunud. olen süsteemiga aastaid kokku puutunud ja kordagi ei ole minu kui nõustaja käest midagi küsitud ega mõista antud.samas ei tegele krim.asjadega ka nii et seda krimikohtunike maailma ei tunne...

Anonüümne ütles ...

Ärgem unustagem, et need asjad toimuvad Ida-Virus, kus on aastaid võimul olnud kesikute murdmatu, kuid üdini korrumpeerunud blokk. Ja las olla pealegi, hoiatuseks ülejäänud Eestile. Tallinnale esmajärjekorras.

Anonüümne ütles ...

Inno, kasuta vaba aega ja tee endale juba varem räiged tätokad kere peale, et su kongikaaslased sinust kui vihasest vanast blatnoist eemale hoiaksid ja norima ei tuleks.

Muidu hakkavad veel su armsat urruauku himustma. Seda jama sul veel tarvis, eksole.

Anonüümne ütles ...

väga kummaline jah et Ardi Šuvalov sai altkäemaksu katse eest 3,5 aastat ja talle kohut mõistnud kohtunik sai 2 aastat juba lõpetatud altkäemaksu episoodis.

ehk siis röövimise või mõrva eest saab 2 korda väiksema karistuse kui röövi või mõrvakatse eest.

kas pole mitte loogikaviga?

aga meie banaanias käibki ju kõik nii. ullikestest kohtunikud ohverdatakse suurte haide poolt.

Inno ütles ...

Enamik neist kohtunikest on Lennart Meri määratud. Kas Meri oli ka kesik?

Anonüümne ütles ...

No perse küll, Inno! Mida sa juhid koguaeg tähelepanu kõrvale tegelikelt küsimustelt, mida su blogi lugejad teada tahavad. Ma hakkan ennast juba kordama (nigu see Duracell siin) , aga ikkagi tahaks teada ja ei vingerda enam jutuga kõrvale! Jäta see kuradi korruptsiooni jama! Kõht läheb lahti ja situd veel püksid täis...

Küsimus:
Kas sellel pildil seal palmi alla onaneerid sa vasaku või parema käega? Või hoopis mõlemaga korraga? Ja kas sa onaneerimise ajal mõtled tavaliselt Irjast või Ingridist?

Ja ma loodan, et järgmisel korral kui ma siia satun, ei pea hakkama sama asja üle küsima. Tänud ette!

Anonüümne ütles ...

need kaks narri on ilmselt enda süüdimõistmisega juba leppinud, seepärast on vaja näidata, et neid süüdimõistev kohus on läbinisti mäda...

Anonüümne ütles ...

Eesti ladvik on kõik korruptandid!

Anonüümne ütles ...

siin haiseb...

Anonüümne ütles ...

Ja veel on vaja näidata, et Innot ei mõisteta süüdi mitte kui elatise mittemaksjat ja Irjat kui kaasinimeste laimajat, vaid ikka kui vabadusvõtlejaid, kes ainsana on võimelised Eesti riigi stalinismi mädasoost päästma, Bäckmannide ja "välisajakirjanike" abiga. Einoh, kui meenutada seda tänast nalja Meelis Laoga, kes miskile vennale pasunasse sõitis, selle eest veikse trahvi sai ja pärast seda Tähismaade poolt kohe võimu kritiseerijaks (seegi justkui vabadusvõitleja ju) ja selle eest kättemaksuks karistatuks kuuutati... Muide, Pärnu poksiklubi poisid, need Tähismaade sõbra Vellu Väärtnõu sõbrad said ka täna väheks ajaks vangi, nii et poliitvangide nimekiri aina pikeneb, jube stalinism ikka tõesti.

Anonüümne ütles ...

Inimene vahetab sõnu, mitte mõisteid, ja uute sõnade arv kasvab meil, jumal tänatud, suure kiirusega.

iluspoiss

Irja ütles ...

Ma ei usu, et Inno seda loodabki. Mis ei tähenda, et inimene, kelle suhtes on alustatud menetlust, ei võiks süsteemi kritiseerida.

Ja inimest, kes esimest korda kohtu all, ei pane keegi kinni, sellega ei maksa ilmarahvale puru silma ajada :).

Irja ütles ...

To 23:10 - et siis mind ikka mõistetakse süüdi? Oi, kui tore. Ma juba kartsin, et ei alustatagi menetlust ;). Kust tead? Kas Aita ütles sulle? Või Elle?

Ja ma ei saa aru, mis teil välisajakirjanike vastu on? Las uurivad asja.

Anonüümne ütles ...

Kapo võttis kinni Kohtla-Järve kohtuniku.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=365373

korrupoiss