teisipäev, 12. jaanuar 2010

Mare Lust peaks saama tapmisähvarduse eest süüdistuse


Väljavõte Postimehe veebist.

Kohtusaalis vastaspoolt kägistanud ja tappa ähvardanud vandeadvokaat Mare Lust sai küll advokatuurilt noomituse, ent tegelikkuses peaks ta saama tapmisähvarduse eest süüdistuse. Tapmisähvardus on kriminaalkorras karistatav. Ja antud juhul ka tõendatud, Lusti sõnad on võetud linti.

Lusti käitumise puhul polnud küsimus mitte selles, et vastaspool filmis ja Lust sellele reageeris, vaid Lust ähvardas vastaspoolt, üritades niimoodi mõjutada vastaspoolt käituma temale sobival viisil. Antud juhul on ilmselt oluline, et vastaspool kaitseb end kohtus ise, ilma advokaadi abita. Sellest lähtuvalt on Mare Lusti käitumine eriti jõhker.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hoi-hoi hommik kõigile kohvikulistele. Mida teemad. Minu arvates tuleks seda tädi ihunuhtlusega karistada, otse Raekoja platsil.
Lust alasti kiskuda ja juuksed maha lõigata nagu Prantsusmaal 1944 aastal kollaborantidest naistega, kes sakslasi magatasid.

Anonüümne ütles ...

Jah, aga Lusti puhul pole alust eeldada sellise ähvarduse reaalsust, mis on süüteokoosseisu üks peatunnuseid. Vastaspool oleks võinud küll Lusti ütlusele "Ma löön su raisa maha", kui selgelt eeldatavale ründele, reageerida hädakaitsega ning teha Lust kohapeal füüsiliselt võitlusvõimetuks (kohapeal ei peagi hädakaitseseisundisse sattunu olema võimeline olukorda ning ründeähvardust reaalselt hindama), kuid hilisemalt on siiski võimalik veenduda tapmisähvarduse ebareaalsuses. Seega tulnuks siiski rakendada kohapealset hädakaitset.

Anonüümne ütles ...

Põletas silla...
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=362207

elupõletaja

Anonüümne ütles ...

Sild ja Lust on samasugused kaabakad.