neljapäev, 25. veebruar 2010

Euroopa Keskpank andis mõista, et eurot Eestis niipea ei tule

Väljavõte Äripäeva veebist.

Nagu kirjutab Äripäev, viitega Kuku raadiole, noomis Euroopa Keskpank Eesti valitsusasutusi selle eest, et Riigikogu liimetele määrati seaduses palk eurodes, kui Eesti pole veel saanud eurotsooni liikmekski.

Millest selline asjade käik räägib? Esiteks sellest, et eurot ei pruugi Eestisse veel niipea tulla, mistõttu ei pruugi seaduse jõustumise ajal 2011. aastal veel üldse Eestis euro käibel olla. Ja krooni kurss võib veel euro suhtes muutuda. Mistõttu on Eesti rahvaesindajad sündmustest kõvasti ette rutanud, ja seda üle Euroopa keskpanga pea.

Ma ei usu, et Euroopa keskpank nuriseks, kui euro käibeletulek Eestis oleks kindel. See on järjekordne märguanne, et Eestit ei pruugita veel vastu võtta, lähtudes probleemidest majanduse jätkusuutlikkusega. Ütleme otse: Euroopa Keskpank kardab Eestis Kreeka probleemide kordumist. Eurotsooni pole uusi kreeka-sid juurde vaja.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Inno, ma leian et see kõik jääb ebapiisavaks. Meie president tuleks samuti pimeduselöödusest vabastada ning nõiduse alt lahti loitsida. '
Teeme Toomas H Ilvese õnnelikuks!
Õnneks on inimesele vaja kodumaad ja perekonda!
Praegu aga elab Ilves kodumaast kaugel ning ta on lahutatud oma perekonnast!
Viime Toomase Merry Bullock'i taas kokku, et inimene saaks kord tõeliselt õnnelikuks ja tema hing õndsaks!

Anonüümne ütles ...

ma arvan ka , et tänavue suur lumehulk näitab seda, et eurot ei tule ja seapõrn oli kah selle vastu

jevlampi ütles ...

Minu meelest on euro mittetulemise põhjused hoopis eesti juusturingkondades valitsevas mentaalsuses. Kui meeldib, täidan nõuded, kui ei, tekitan tagantjärgi seaduse ja siis teen näo, et kõik on korras. Vaadake, midamoodi klann suhtub omadesse ja võõrastesse: ühed on paadund korruptandid, teised aga lihtsalt väga leidlikud, seaduseaugu kasutajad... Kui veel mõelda, et siinsamas kõrval on suur naaberriik, kellega eesti pangainimesed on läbi aegade hämarat äri ajanud ning liita siia langilikult paindlik juustvõimekus ja meie poliitikute hästitreneeritud südametunnistus koos pokkerimängija pilguga, siis eurotsooni jaoks plahvatusohtlikumat segu annab välja mõelda.