reede, 19. veebruar 2010

Üks küsimus-ettepanek ajakirjanduspraktika kohta ja Inno vastus

Saabus selline küsimus-ettepanek pressikonverentsi puudutava loo juurde:
Te võiksite mingi MTÜ või OÜ ära teha, sisse kirjutada nädalalehe tegemise kui kodanikuühiskonda -sõnavabadust - edendava üllitise. 90.aastate alguses oli Liivimaa Kuller lihtsalt üks nurka Tartus Postimehe toimetuses ja keegi ei vaidlustanud, et tegemist oli väljaandega. Tegelikult oleks aeg teha uus asi - mingi poolproletaarlase odav versioon Postimehest, kus oleks olemas kuulutuste osa jmt, nagu Korea autod on neile, kes Toyotat osta ei jaksa -, ma lööksin igal juhul kampa.

Inno vastus:
rahvusvaheline tava näeb ette, et ajakirjanik võib tegutseda ka vabakutselisena ja ei pea end igaks asjaks juriidiliselt vormistama. Tähtis on end registreerida ajakirjanikuna ja asi ants. Me Irjaga olime end ajakirjanikuna registreerinud sinna pressikonverentsile, kuskil polnud öeldud, et me küsimusi esitada ei tohi. Veel vähem, et selle eest võidakse välja visata. Ma olen oma elus käinud sadadel pressikonverentsidel, küll ajakirjandustudengina, küll eri väljaannete esindajana, küll lihtsalt ekspromt, ja sellist pulli pole küll varem näinud.

Antud juhul oli asi selles, et peaminister läks taaskord paanikasse ja ei osanud olukorda lahendada.

11 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Milleks seda tuumajaama on vaja kui
Fortum rajab loidete energia parki Rootsi rannikule?
Miks härra Ansip ei taha rajada Eesti rannikule loidete energia parki?
Tuhat poid teevad kokku sama energia koguse mida annab tuumajaam.

http://www.fortum.com/news_section_item.asp?path=14022;14024;14026;547;2346;51160

http://brandlmotor.de/download/BrandlGenerator_InfoFlyer_eng.pdf

www.brandlmotor.de

Ja Fortum on see kes dikteerib elektri hinna terves euroopas...
Govorit Moskva:po goshya vam nado platit cervonets...
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/02/govorit-moskvapo-sobsheniju-goshya-nado.html

Anonüümne ütles ...

sul läks veel hästi, mis sa arvad, et Ansipile on ette kandmata sinu fotomontaažid ja homoteemad.
Igalt teiselt inimeselt oleks sa pasunasse saanud.
Kui sa siin blogis ei käituks kui idioot võetaks sind vahest tõesti tülika kuid arvestatava ajakirjanikuna, aga su sopaladu siis rikub su võimalused igaveseks.

Anonüümne ütles ...

to 16:18

See on Punk, Esto TV ja Orelipoiss.
Eesti vajab sellist lähenemist. Sa ju tead mis juhtub organismis kui mädakoldeid ei avata.

Anonüümne ütles ...

See on Punk, Esto TV ja Orelipoiss.

Ei ole vaja näppu munniga võrrelda. ESTO TV ehk Saan ja Tolk on Tegijad, Urro ja Türja labased soss-sepad. Nagu näha ka juuresolevalt videopildilt.

jevlampi ütles ...

Praegusele valitsusele ja koalitsioonile laiemalt on iga penetratsioon munni või isegi näpuga hädavajalik. Kogu paljureklaamitud valitsussektori eelarvepuudujäägi teema on räigelt manipuleeritud, tervishoiu-, sotsiaal- ja haridussektor on muu euroopaga võrreldes krooniliselt alarahastatud, aastaid haibitud madalad maksud on osutunud müüdiks... Öelge, mida peale hästitreneeritud taskumeedia ja kogu riigi mehitamise ustavate parteisõduritega on praegune koalitsioon oma üle kümneaastase valitsemisajaga üldse saavutanud? Rahva meelitamine laenulõksu? Pidev hala pseudoteemadel "haldusreform, haridusreform, haiglate reform, eletrijaamade müük..."? Rikaste - vaeste vahe kärisemine ladina - ameerika tasemele? Jne. jne.

Anonüümne ütles ...

Loodan, et järgmine kord teid ei lasta üldse majja sisse. Iga mats võib ju põhimõtteliselt ennast ajakirjanikuks tituleerida (nagu ka luuletajaks, vabadusvõitlejaks jne), ent see ei tee temast ajakirjanikku mitte. Valitsuse pressikonverentsi ei tohi tsirkuseks muuta. Neil meestel on kindlasti targemat teha (kas nad seda ka teevad, on iseasi, aga vähemalt peaks neil tähtsamat teha olema) kui kahe ullikese küsimustele vastata.

PS: Ei ole kapokoer, ei vali reformi, isegi Inks ei ole ma. Maksumaksjana eelistan, et valitsuse pressikonverentsist ei tehta palagani.

PPS: Pärast neid türamontaaže on inimlikult täiesti mõistetav, et Ansip ei räägi teiega kunagi midagi. Miks peakski?

Ja muide, mis teil töötusest? Te kumbki ei töötanud ju ka majanduskasvu tippajal, veel enam, ütlesite, et töö ongi lollidele? Noh, nüüd saavad siis paljud seda teie kiidetud jõudeelu nautida. Inno ju toona kirjutas, et raha pole üldse oluline (ehk et pärandusmiljonid ei mängi üldse rolli selles, et kumbki ei tööta). Millest siis nüüd selline itk ja äng? Ma saaks aru, kui teid vägisi tahetaks panna tööd tegema, vot et siis läheks seakisa lahti... aga praegu???

Inno ütles ...

Haige jutt. Inimesel on õigus tööd teha, kui tal pole raha, et endale ja lastele süüa osta. Minu jutt käis ületöötamise kohta, mis on (oli) samuti probleem.

Anonüümne ütles ...

"Kui sõnad lõppevad, võetakse rusikad taskust."
Maakeeli öelduna loll hakkab rusikatega vehkima, kui enam aru ei saa, mida talle öeldakse, või mida ise öelda.
Te olete siin ju ainult rusikatega vehkinud. Verbaalselt küll, või isegi visuaalselt tegelikult, ja mida te nüüd teistelt ootate? Mida teeb inimene, kelle vestluskaaslane, või misiganeskaaslane, rusikatega vehib? Kas keerab selja ja lahkub, või võtab suure malaka ja astub enda kaitseks välja.
Teile on vaid selg keeratud.
Mind küll isegi ei üllataks, kui te oma juhmuses, sellest aru ei saa, või te vaid ei taha sellest aru saada.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://www.e24.ee/?id=227517&com=1&lk=2
20.02.2010 10:51
sov : Uuriv ajakirjandus(irw, ehk mõni eesti ajakirjanik on lugenud kunagi kuskilt sellisest nähtusest) võiks uurida kes on inkassofirmade taga, osanikud, juhid ja kes on kiirlaenu firmade taga ning nende sidemetest kõrgemate võimuesindajatega!

Anonüümne ütles ...

Aga sina pole ju aastaid tööd teinud, nii et ületöötamine sind kohe kindlasti ei ohusta(nud). Ka oma lapsi pole sa sendigagi toetanud. Nii et mis ütleja oled sina töötuse ja laste toitmine kohta?
Aga lase ikka edasi, lase edasi. Inimkonnale täitsa õpetlik vaadata, mis võib saada kunagisest Bonnieri laureaadist ning (pealtnäha) normaalsest inimesest.

Anonüümne ütles ...

ma vaatasin kohe mitu korda üle ülesriputet video ja ei näinud paanikasse minevat peaministrit ega pressiesindajat. Küll aga nägin närvilisi ja paaniliselt küsimusi esitada püüdvaid blogijaid - nn."ajakirjanikke"