reede, 9. aprill 2010

Üks kommentaar Pätsi ja Laidoneri kohta



Video vaatamiseks klikka pildil või järgneval lingil: http://www.youtube.com/watch?v=NB-p-AmM-90.

Eesti reeturitest ja Soome kangelastest


Eestis räägivad mõned poliitikud ja ajaloolased, et kui meil poleks olnud Pätsi ja Laidoneri riigireetmist 1939, ning oleks julgelt sõjaga vastu hakatud Venele, siis oleks kogu Eesti rahvas veel rohkem kannatanud ja kõik maha tapetud. Kui nii mõelda, siis poleks ka Vabadussõjal mingit mõtet ega üldse vabal riigil.

Sellise reetliku ja valeliku väite vastu on parimaks näiteks elu ise - Soome võit Talvesõjas. Väike riik lõi tagasi kommunistliku kurjuse impeeriumi hordid. Soome rahvas ja soome kangelased olgu meil alati eekujuks silmade ees, kui peame meenutama meie valitsejate Pätsi ja Laidori reetmist, ning kõhkleme, kuidas suhtuda riigi ja rahva reeturitesse.

Kui Eesti, Läti ja Leedu oleksid võidelnud sama vapralt nagu Soome vennad, siis poleks tuhanded sõjamehed ja maa parimad pojad surnud näruselt, piinatuna ja alandatuna orja- ja surmalaagrites, vaid oleksid vapralt surnud lahinguväljal ja tagasi löönud vene kurjuse impeeriumi. Sõdurile on kergem surra auga lahinguväljal, kui surra reeturina ja pikalt piineldes surmalaagris, nii nagu reeturid Päts ja Laidoner seda ka tegid, toomata kodumaale vähimatki kasu. Päts, kes lubas võidelda viimse veretilgani, kirjutas vabatahtlikult alla kõikidele kommunistlikele dokumentidele, ning andis vabatahtlikult ära terve riigi ja rahva. Oma elu lõpetas Päts reeturile kohaselt vangilaagris, mitte lahinguväljal.

Reeturitele tuleb anda aus hinnang. Nende austamine kangelastena on kuritegu ja rumalus. Küsimus on lihtne: Kas olla reetur või kangelane?


Inno kommentaar:
mul pole siia midagi lisada. Ütleks nii, et sõditakse siis kui on aeg, takkajärgi rusikatega vehkimine on enda alandamine.

11 kommentaari:

Franz ütles ...

Sellise "patriotismi" abil püütakse vene imperialsimi iga hinna eest süüst puhtaks pesta. Tegemist on kurikavala vene propagandaga.

Anonüümne ütles ...

Arumaeisaa- kui Päts üritas vanjadega diili teha, siis Ta reetis kodumaa. Kui aga savipäts käib moskalitelt käske saamas, siis on tegu heanaaberlike suhete arendamisega. Ise ka aru saate, mida te taotlete?

Anonüümne ütles ...

Savipäts pole ju president!

jevlampi ütles ...

Tuletagem meelde, kes tollal rahva nii kaugele viis, et Päts sai aastaid enne vene tulekut ainuisikuliselt (ja kahjuks vääralt) toimetada? "Kallutamata" ajakirjandus! Venelaste tulekul polnud enam midagi parata, soomlased olid aastaid Karjalasse kindlustusi ehitanud, meil polnud midagi peale paari tänapäevalgi nii "riigihankemaitselise" allveelaeva...

ein Mensch ütles ...

Nõus 100% kommentaatoriga

Anonüümne ütles ...

J2lle yks artikkel mis Blackmunniga koosk6lastamata eetrisse paisatud. Kuulge, teil keeratakse sponsorluse kraanid kinni kui kaua niimoodi lollitate. Kommunistliku kurjuse hordid ... krt, ega te ometi pronksi66lisi ja pazoorlasi silmas ei pea? Linter ja Reva on praegast vihased, oi kui vihased.

Anonüümne ütles ...

Sõbrad, pidagem ikka meeles, et soomlasel on kasutada 8 korda suurem territoorium, mis sõjas tähendab kaheksa korda suuremat manööverdusruumi, ning 5 korda enam rahvast, mis sõjas tähendab võimalust välja panna umbes 500 000 võitlejat, eestlaste umbes 100 000 vastu.
Mitte karvavõrdki vähendamata soomlaste saavutust ses Talvesõjas, ei saa öelda kas eestlased oleks ka sarnaste võimaluste juures kokkuleppele läinud, või kas soomlased oleks meie võimaluste puhul vastu hakanud. Talvesõda ei saa kasutada mõõdupuuna hindamaks eestlaste argust, või Eesti juhtide reeturlikust.

Anonüümne ütles ...

Mina olen sellise jutu poolt aga....

No ausõna aru ma ei saa....KUIDAS TOLEREERIB KESKERAKOND TEIE SELLEKOHASEID VAATEID....???

Kui nad ükskord võimul peaks olema, kas te ka siis jätkaksite JUST SELLE REA edasist valgustamist.

Inno ütles ...

Mis meil muud üle jääb.

Anonüümne ütles ...

13:35, mis siin aru saada on? Kas Päts toetas Urrot ja Türjat 200 000 krooniga, mille fiktiivseks väljateenimiseks need klopsisid kokku paskvilli, millest isegi üks peakangelasi Panov midagi kuulda ei taha?

Franz ütles ...

Selle artikli on ju Irja kirjutanud. Huvitav, miks ta oma nime all esineda ei julge?