neljapäev, 24. veebruar 2011

Kohviku juhend elektrooniliseks hääletuseks (Mac OS)

Kõigepealt tuleb ühendada arvuti USB-avasse ID kaardi lugeja, seejärel sisestada lugejasse ID-kaart. Edasi laadida alla leheküljelt http://www.valimised.ee/ vastav rakendus:

Edasi avada rakendus, klikkides kõigepealt ikoonile rk2011.dmg:
 seejärel klikata ikoonile valimine.app:
Seejärel valida valikust ID kaart, sest mobiil-ID rakendus ei tööta:
Peale ikoonile klikkimist saab sisestada PIN1 koodi. Edasi valida valikust mõni kandidaat:
näiteks mõni Reformierakonna kandidaat, 6. ringkonnas Lääne-Virumaal näiteks Roman Kusma:
Edasi tuleb klikkida ikoonil: Valin, ja ilmub selline ekraan:

Siis tuleb veelkorda kinnitada oma valikut, klikkides ikoonile: Hääletan. Seejärel saab sisestada oma ID-kaardi PIN2 koodi. Ja ongi hääletatud!
Edasi võib ID-kaardi lugejast eemaldada ning lugeja arvutist.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tähismaad, te müüdavad limukad: teatage oma kepparitele öisest vahtkonnast ja kremli juudi-eesnahale Djukovile, et kolmas löök nende saitidele kuulutab neile tõelise sõja!

Siin aga avaldatakse varsti nende vene natsihoorade kogu kirjavahetus:

http://dozorpidaras.livejournal.com/

Anonüümne ütles ...

Äravintsutatud rahvale oskan vaid soovitage üht: Boikoteerige valimisi täielikult! Süsteemi reeglitega mitte kaasaminemine on ainuke asi, mida need elukutselised poliitsulid kõige rohkem kardavad!

Inno ütles ...

Valimisi boikoteerida on sama tark kui anda oma elu üle otsustamine kellelgi teisele. Miks peaks nõnda talitama? Mida see aitab?

Anonüümne ütles ...

Eesti on väike riik.Ja hääletada mitte anonüümsena võib hiljem ,suure tööpuudusega riigis ,valusalt kätte maksta.Seda enam ,et ID-hääletus on arvutipõhine kus puudub kontroll ja ei ole veel leiutatud masinat mida ei oleks võimalik häkkida.Kunagi hiljem kui järelpõlv kes on arvutitega kokku kasvanud ,suudavad juba aru saada ja teostada kontrolli elektroonilise hääletuse üle ,võib antud hääletussüsteemi kasutada.Täna on sel halb maik juures ja hääletagu need kes on võimupartei pooldajad ,teised mingu anonüümsele sedelhääletusele.Miks võimupartei pooldajad ?Sest kui ültse keegi võltsiks tulemusi siis saab teha seltskond kel on ligipääs riigiserveritele!Seda võimalust omab vaid riigivõrgu IT seltskond.

Anonüümne ütles ...

ooto oot ma sain aru et reformarid olid kõige suuremad kaabakad ja nyyd soovitatakse nende poolt hääletadA?