reede, 8. aprill 2011

Andrus Veerpalu kui Lihula sammas või pronkssõdur

Andrus Veerpalu allalaskmine Eesti eliidi ja ajakirjanduse poolt hakkab võtma sama mõõtu kui oli eestlaste jaoks Lihula samba eemaldamine (mis kukutas Partsi valitsuse) või venelaste jaoks oli pronssõduri eemaldamine Tõnismäelt (mis haakis venelased Savisaare taha). Mis näitab, et inimesed usuvad pigem kangelastesse ehk teatud sümbolitesse, mis paljude eestlaste jaoks on kindlasti Andrus Veerpalu.

Facebookis on Veerpalu toetuseks juba üle 40 tuhande hääle kogunenud loetud tundidega. Muljetavaldav!

http://www.facebook.com/pages/Usume-Andrus-Veerpalu/194487653920408

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See toetuse avaldamine on küll sõgedus iseenesest- musta valgeks rääkimine või nagu M Lepa ütleb jaanalinnu poliitika puhul SEE EI OLE NII. Ilma iidolita olete ju Mittekeegid. Teile tuleb samuti kaasatunda nagu Veerpalulegi.

Inno ütles ...

Samas näitab see, et eestlane pole päris tundetu mollusk, millisena teda püütakse aeg-ajalt kujutada.

Anonüümne ütles ...

Minu arvates see ei näita, et eestlane pole tundetu mollusk. Kuna Veerpalu on paljudele justkui oma isiklik kangelane, siis sellest, mis on oma, ei taheta nii lihtsalt loobuda. Asjad, mis eestlast isiklikult ei puuduta, ei oma tema jaoks ka emotsionaalset väärtust. Aga paljude jaoks ei ole Andrus kangelane. Siit ka piisavalt suur hulk kriitilisi arvamusi erinevates kommentaariumites.

Anonüümne ütles ...

Tippsport ongi rohkem keemikute jõuproov.