pühapäev, 10. juuni 2012

Reformi nõrk koht: keegi ei suuda Meikariga diskuteerida

Nn Silvergate'i lahendamisest tuleb välja Reformierakonna nõrk koht: keegi ei suuda paljastustega lagedale tulnud Silver Meikariga adekvaatselt diskuteerida. See on Reformi suur erinevus Keskerakonnast, kus erakonna esimees Edgar Savisaar on küll autoritaarne juht, aga suudab vajadusel väidelda kasvõi vanajumala endaga ning puhtalt välja tulla. Reformis aga on esimees Andrus Ansip küll tubli spordipoiss, aga arutlemisvõime poolest mitte just kõige teravam kriit karbis, kui viisakalt väljenduda. Näib, et mõtlemisvõimelised inimesed puuduvad ka tema administratsioonis, mistõttu on otsustatud Meikari argumentidele vastata toore jõuga.

Meikar näib seda nõrka kohta teadvat, ja tallub sellel konnasilmal mõnuga. Erakond aga keerab end järjest rohkem sita sisse.

Kahjuks on mitte just kõige teravam kriit ka president Toomas Hendrik Ilves, kes nobelisti loomult demagoogilisele argumendile vastas Delfi kommentaariumist tuttava plämaga, mida ta ise on varem kritiseerinud. Sellega tegi ta lolliks mitte ainult enda, vaid jättis totaka mulje tervest Eesti riigist. Ilvese öist vaimusähvatust on vabandatud, et ta tegi seda purjus peaga, aga kas mitte just purjus peaga tule välja inimese tegelik loomus. Jube mõelda, mis saaks, kui joogine Ilves lasta arvuti taha Delfis kommenteerima. Mis pärleid sealt võib veel sadada!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lihtsustades - Reformi nõrk koht antud keissis on see, et neil ei ole õigus. Aga Meikaril on. Ja Meikar teab seda. Ja rahvas saab sellest aru.
Sellises olukorras väitlema ja diskuteerima hakates teeks Reform ennast veel rohkem klouniks. Ja Reform saab sellest aru. Enam-vähem.

Inno ütles ...

Point just selles ongi, et millegipärast väideldakse ja diskuteeritakse ning tehakse end üha rohkem klouniks. Asi ikka väga käest ära läinud.

Anonüümne ütles ...

Vat mina julgen küll selles kahelda, et Reformierakonnas on alles jäänud veel kedagi, kes üldse on võimeline millestki aru saama. Nad panid oma esimeheks ja peaministriks küllalt kesiste vaimsete võimetega inimese, kes on kogu oma senise ametiaja jooksul välja paistnud oma jaburuste ja rumalusega. Ja ta on ikka veel pukis! Okei, erakonnakaaslased võivad olla samuti rumalad, aga miks korgu riigi üldsus ei protesteeri?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kuna te lahendusi ei pakus siis
Õppida,õppida,õppida...
Elagu ühistupõhine haridus ja majandus:
http://klassikaraadio.err.ee/helid?main_id=773603