reede, 8. veebruar 2013

Venelased said maha seriaaliga Talvesõjast, eestlased ka mängus

Väljavõte seasonvar.ru veebist.

Venelased on maha saanud 8-osalise seriaaliga Talvesõjast, mis on ka veebis ilusti vaadatav. Soovitan soojalt, tegemist on samalaadse propagandistliku tähtteosega nagu eestlaste Tuulepealne maa.

Seriaal kujutab niisiis Nõukogude armee kangelaslikku võitlust kiuslike soomlaste vastu 1939. aasta sügisel ja talvel  kuni 1940. aasta kevadeni. Seriaalis on kujutatud ka eestlasi ning kuuleb isegi puist eesti keelt. Seejuures, mis on huvitav, kujutatakse eestlasi suurte vaenlastena ja sakslaste sabarakkudena, kuigi eestlased ajasid oma päraku 1939. aastal venelaste ees kutsuvalt urvakile ja lasid end punastel koertel trukkida nagu viimased hoorad. Aga eks see on allaandja saatus: igavene alandus ja häbi.

Soomlased seevastu, kes sangarlikult venelastele vastupanu osutasid, pälvivad austust ja lugupidamist. Pole ime, et soomlased ka praegu Euroopa Liidu diktaadile otsustavalt vastu seisavad ning omale eriõigusi taotlevad. Eestlastele tundub hooramine veres, sest praegu hooratakse Euroopa Liidu ees samamoodi nagu 1939. aastal venelaste ees.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kihvt film oli juba kasvõi seetõttu, et venelased üldse julgesid oma häbist filmi teha. Said nad ju nii haledalt selles sõjas tappa.

Anonüümne ütles ...

Inno, kas Ingrid on ka kuskile naisvabamüürlaste ridadesse värvatud?

http://www.epl.ee/news/lp/vabamuurlased-vabad-mehed-raudrangete-rituaalide-taga.d?id=65652594

Inno ütles ...

See oli tõesti venelaste julge samm, kuigi film kirjeldab seda sõda kui vahvat seiklust, mis lõppes soomlaste alla-andmisega. Väidetavalt oli Hitler saanud Venemaale tungimiseks indu just sellest, et venelased isegi soomlastest jagu ei saanud. Õnnetuseks tuli peale väga külm talv, mis Barbarossa kinni külmutas, nii et taevaisa päästis Venemaa, mis annab alust oletusteks, et venelane on tõesti jumala poolt välja valitud rahvas, kes saanud õndsaks läbi viimaste aastasadade suurimate kannatuste.

Franz ütles ...

"Aga eks see on allaandja saatus: igavene alandus ja häbi."
Nagu laulusalm ütleb: Olen Inno Tähismaa / Oma rahvast vihkan ma

Inno ütles ...

Saamatu valitsuse ja juhtkonna kritiseerimine ei tähenda automaatselt rahva vihkamist. Kriitika võib tähendada hoopis hoolimist.

Anonüümne ütles ...

Inno ju kirjutas: "eestlased ajasid..." Ei olnud öeldud, et Päts või valitsus urvitas oma tagumikku. Seega süüdistab Inno rahvast, mitte "saamatut valitsust".
Tundub, et Inno ei tea rahva tollast meelsust või pole kuulnud nn suvesõjast.

Edmund ütles ...

Minu probleem pole isegi mitte selles, et Inno paistaks justkui arvavat Eesti rahvast sellevõrra kehvemini, et nad 1939. NLiidu survestamisele vastupanuta alistusid. Mul on probleeme tema seisukohaga, et Eestile oleks üldse realistlik olnud trotsida NLiitu.

Mingil juhul poleks Eesti versioon talvesõjast olnud Eestile samasugune edulugu Nõukogude terrori vastu, nagu oli Soome talvisota. Päts Pätsuks, aga isegi kui oleks olnud keegi riigivalitseja, kel mentaliteet, et "hakkame tibladele vasta!", siis ma ei usu, et see tibladele (ma arvan, et staliniste võib ehk tibladeks sõimata ilma igasuguse ksenofoobiata) vastuhakk oleks hästi läind eestlaste jaoks.

Eestil lihtsalt puudusid samad geograafilised eelised ja militaarsed ressursid, mis olid Soome käsutada. Kui Eesti isegi oleks üritanud sõdida Punaarmee vastu, oleks kaotused olnud vast nii drastilised, et ainsad eestlased, kes oleks veel ellu jäänud, oleks olnud juba põgeneda jõudnud välis-eestlased ning tänase seisuga oleks Eesti Kaliningradi sugune (ainult, et Venemaaga ka geograafiliselt ühenduses) Vene provints, mis etniliselt kunagistest eestlastest täiesti puhas. Allaandmine oli valus, aga vähemasti jätsime võimaluse, et kunagi võiks Eesti riik taassündida. Oma iseseisvusest loobumine 50ks aastaks oli küll valus ja õudne jne, aga ma ei ütleks, et täielik häving oleks parem alternatiiv olnud.

Anonüümne ütles ...

Talvesõda kestis 105 päeva ja selle tagajärjel kaotas Soome 13% oma territooriumist.
Sel põhjusel, et keeldus maadevahetuse diilist Leningradi turvatsooni laiendamiseks.
Pärast üritas koos sakslastega revanshi, mahitades Leningradi blokaadi.

jevlampi ütles ...

Eesti teeb kogu aeg sarnaseid vigu: esiti osteti kaks jumala mõttetut allveelaeva (loomulikult pani keegi tasku toreda nutsu), sellal, kui Soome ehitas Petrogradi poole võimsa kaitsevööndi, mille varemeid venelased siiani imtlemas käivad ja mis ka tegelikult abiks oli. Praegu käib meie riik kahjuks sama rada. Selmet tegeleda ainsa jõukohase ja mõistliku tegevusega ehk inimestesse investeerimisega, maetakse müstilised summad müstilisse tehnikasse...mille hävitamiseks piisab konflikti esimesest kümnest minutist.