reede, 10. mai 2013

Elamislubade äri jättis heausksed välismaalased ukse taha

Väljavõte ERRi veebist.

ERRi veebis on üleval põnev artikkel selle kohta, kuidas paari aasta tagune IRLi liikmete elamislubade müügi afäär mõjutas oluliselt Eestis viibivate heausksete välismaalaste olukorda. Praegu tundub, et seadusandjad on pesuveega visanud välja lapse enda.

Kahetsusväärne on asja juures see, et Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach, kes elamislubadega musta äri ajasid ja sellega ebaseaduslikku tulu teenisid ning ülisuurte summadega maksuametit tüssasid ja riigi tagant varastasid kordades rohkem raha kui Anna-Maria Galojan, jalutavad nagu õiged mehed edasi. Või, ok, kandsid parteilist vastutust, umbes sellist, nagu oli tavaks nõuka ajal NLKPs. Stiilis, et kui tavakodanik sooritas kuriteo, pandi ta vangi, kui seda tegi NLKP liige, siis visati ta parteist välja. Ja oligi kõik. Teisalt võib ainult ette kujutada, kus oleks praegu Ivo Parbus või Elmar Sepp, kui nemad oleks olnud seotud sarnase elamislubade müügiga, kui nad juba ühe raamatu vahele torgatud kinkekaardi eest reaalselt vangi pandi. Arstid ja apteekrid käivad regulaarselt ravimifirmade kulul reisidel, mis on puhas altkäemaks ja patsientide usalduse kuritarvitamine, ent avalikkus plaksutab selle peale ainult käsi.

Nõnda jalutavad Raudne ja Stelmach õigete meestena ringi, pole kuulda olnud isegi sellest, et nende müüdud elamisload oleks tühistatud, aga kannatavad täiesti süüta ja heauksed noored ameeriklased ja austraallased, kes peavad ette näitama kõrge palga või tegema suure investeeringu, et nad saaks loa Eestis elada. Kas see oligi siis IRLi poiste eesmärk- jänkidele ja aussidele koht kätte näidata?!

Eestit reklaamitakse kui parimat kohta investeerimiseks Euroopas, aga sellest on vähe kasu kui noored Bill Gates'id või Steve Jobs'id ukse taha jäetakse.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

"ning ülisuurte summadega maksuametit tüssasid ja riigi tagant varastasid kordades rohkem raha kui Anna-Maria Galojan"

Minu teada oli A-M Galojani süüdistamise puhul tegemist mittetulundusühinguga, mida finantseeriti Euroopa rahadest.
Seega ei ole teda riigi rahadega seoses milleski süüdistatud.
Seega ei ole mõtet teise inimese kohta niisama lihtsalt halbu sõnu loopida. Soovitus lihtsalt.