reede, 14. veebruar 2014

Eestit tuleb hakata üles ehitama Lõuna-Eestist

Euroopa Komisjoni liige Siim Kallas põhjendab oma tagasitulekut Eestisse vajadusega hoida ära vasakpööre. Siim Kallasele õpetuseks: Eestit ja oma toetust tuleb hakata üles ehitama maapiirkondadest, eriti Lõuna-Eestist.

Lõuna-Eesti on olnud paremerakondade traditsiooniline kants, nö maa sool, umbes nagu USAs on Texase osariik, kust on tulnud paljud presidendid. Pole siis ime, et Reformierakonna tugikoht on olnud Lõuna-Eesti ja Tartu, kust on pärit praegune peaminister Andrus Ansip. Kahjuks on praegused võimuerakonnad eesotsas Ansipiga oma tagala hüljanud ja läinud ülepeakaela Tallinna vallutama. Sellega on tehtud endale karuteene, sest oma tagala hülgamisega on oma valijad välja vihastatud ning Tallinna ära läinud valija hääletab juba Savisaare poolt. See on paradoks, miks paremerakonnad pole saavutanud Tallinnas edu: seda ei saagi olla, sest sinna on kogunenud Eesti elus pettunud inimesed. Savisaare edu põhjendatakse venelastega, aga Tallinn pole ju ainult venelased: enamuses elavad seal eestlased.

Tallinnas madistamise mõttetust näitasid hiljutised kohalikud valimised: paremerakonnad ei saavutanud seal midagi: Randpere hääled sai lihtsalt omale veelgi suuremat tola mänginud Eerik-Niiles Kross ja oligi kogu lugu. Midagi kusagilt juurde ei tulnud.

Selleks, et paremerakonnad uuesti edukaks saaks, tuleb oma edu hakata taas rohujuuretasandil üles ehitama Lõuna-Eestist. Tuleb hakata Lõna-Eestile taas tähelepanu pöörama, sealsed pettunud valijad tagasi võita. Ainult nii on võimalk peatada Tallinna ebaloomulik kasv ja sellega seotud paremerakondade häving.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Lisaks Lõuna-Eestile on ka veel Kesk- ja Lääne Eesti.